autor:

Simona

» » Mancaruri cu peste

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
1 kg. macrou, 2 morcovi, 1 telina, 3 cepe, 2 rosii ( sau 2 - 3 linguri de bulion ), foi de dafin, piper boabe, ulei, 1 pahar de vin alb, lamaie, verdeata

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata, se spala si se sareaza cam cu o ora ininte de preparare. Ceapa, morcovul taiate rondele, telina rasa pe razatoarea mare se calesc in ulei.


Se adauga rosiile taiate rondele (sau 2-3 linguri de bulion), piper, foi de dafin, 1 pahar de vin alb si se lasa la fiert acest sos cam 5-10 minute. Intr-un vas, care va merge la cuptor, se pune sosul mai sus preparat in care se adauga pestele si se da la cuptorul incins pentru 20 - 30 minute. Cand este aproape gata se intoarce pe partea cealalta, sa se rumeneeasca. se serveste cald, presarat cu verdeata si decorat cu felii de lamaie.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. macrou
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 3 cepe
  • 2 rosii ( sau 2 - 3 linguri de bulion )
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • ulei
  • 1 pahar de vin alb
  • lamaie
  • verdeata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Simona

Tocanita de pui cu legume de vara

Cureti si speli puiul, apoi il tai bucati, pe care le sarezi si le prajesti in ulei incins. Din cand

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Pui la cuptor cu legume

Tai cartofii cubulete si ii asezi intr-o tava impreuna cu carnea. Tai ardeiul si rosiile bucatele,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Mancare de conopida cu carne

Speli carnea, o tai bucati si o fierbi inabusit in apa cu ulei.Dupa ce a fiert carnea, adugi conopida

2 voturi    1 comentariu
1h 5 min
Mancaruri cu carne


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Budinca de peste

Budinca de peste

Pestele (eu folosesc cod), curatat de piele si oase, se toaca marunt. Se amesteca bine cu chiflele inmuiate in lapte, stoarse si faramitate,

13 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu peste
Sufle de spanac

Sufle de spanac

Se pune untul la topit intr-o cratita si se amesteca cu 2 linguri de faina. Dezlegi cu laptele si lasi sa fiarba pana devine ca o budinca.Adaugi

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu oua