autor:

Simona

» » Mancaruri cu peste

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pestele se curata, se spala si se sareaza cam cu o ora ininte de preparare. Ceapa, morcovul taiate rondele, telina rasa pe razatoarea mare se calesc in ulei.


Se adauga rosiile taiate rondele (sau 2-3 linguri de bulion), piper, foi de dafin, 1 pahar de vin alb si se lasa la fiert acest sos cam 5-10 minute. Intr-un vas, care va merge la cuptor, se pune sosul mai sus preparat in care se adauga pestele si se da la cuptorul incins pentru 20 - 30 minute. Cand este aproape gata se intoarce pe partea cealalta, sa se rumeneeasca. se serveste cald, presarat cu verdeata si decorat cu felii de lamaie.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. macrou
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 3 cepe
  • 2 rosii ( sau 2 - 3 linguri de bulion )
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • ulei
  • 1 pahar de vin alb
  • lamaie
  • verdeata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Simona

Mancare de vinete cu carne de vitel

Tai marunt ceapa si usturoiul, carnea bucati si le calesti in ulei incins. Cureti vinetele, le tai

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Peste delicios

Cureti bine pestii, ii speli si ii usuci cu un prosop de bucatarie. Pui stafidele 15 minute la inmuiat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Mancare de conopida cu carne

Speli carnea, o tai bucati si o fierbi inabusit in apa cu ulei.Dupa ce a fiert carnea, adugi conopida

2 voturi    1 comentariu
1h 5 min
Mancaruri cu carne
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav A la Venitienne

Pastrav A la Venitienne

1.Amestecati untul cu sarea, piperul, coaja de lamaie, rozamarinul, cimbrul si usturoiul tocat pana obtineti un amestec omogen. 2.Umpleti

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Peste in sos de rosii cu vin

Peste in sos de rosii cu vin

Pestele se eviscereaza, se spala, se portioneaza se sterge bine cu un prosop curat, se condimenteaza pe toate partile si se da la rece.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste