autor:

Fara foto

» » Retete vegetariene

Mancare cu verdeturi de primavara

Autor: margareta (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Frunzele spalate in 3 ape se pun toate la fiert in apa cu sare (pentru a le pastra culoarea verde) cu exceptia macrisului care se adaoga la sfarsit in mancarea gata.


Se fierb 2-3 minute maximum, se strecoara printr-o sita,se pun intr-o cratita si se mixeaza.


Se adaoga 1 lingura cu varf de faina,o lingurita de zahar sare,vegeta dupa gust.


Se amesteca, apoi se adaoga laptele rece cate putin (pentru a nu se face cocoloase)in cantitate dupa gust in functie de cum se vrea a fi mancarea,mai groasa sau mai subtire.Mancarea ideala trebuie sa fie ceva mai subtire ca un aluat de clatite.


Se pune pe foc amnestecandu-se intr-una si se fierbe cca 5 minute, dupa care se adaoga macrisul crud taiat fasiute si se mai fierbe un minut amestecand mereu.La sfarsit se adaoga untul si se stinge focul. In zile de post laptele se inlocuieste cu apa si untul cu margarina sau cu ulei.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • -250gr. spanac
  • -1 gramada urzici
  • -2 gramezi leurda
  • -1 legatura stevie
  • -1 legatura patrunjel verde
  • -1 gramada de macris
  • -1 lingura cu varf de faina
  • -1 lingurita de zahar
  • -sare,vegeta dupa gust
  • -1/2 l lapte
  • -unt cat o nuca

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de margareta

Drob vegetarian cu soia

Aluatul in care invelim drobul se prepara cu cca 3 ore inainte.Branza cu sarea si cu margarina se

2 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Retete vegetariene
Paste cu branza cheddar

Paste cu branza cheddar

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se scurg. Intr-un castron se amesteca laptele cu smantana apoi se adauga

0 voturi    1 comentariu
45 min
Paste si pizza
Ciorba de perisoare din nuca

Ciorba de perisoare din nuca

Ciorba se prepara ca o ciorba obisnuita. Se distuie ceapa tocata impreuna cu ardeiul taiat cubulete si morcovul taiat rondele, pana

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi