autor:

Fara foto

» » Retete vegetariene

Mancare cu verdeturi de primavara

Autor: margareta (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: margareta (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
-250gr. spanac, -1 gramada urzici, -2 gramezi leurda, -1 legatura stevie, -1 legatura patrunjel verde, -1 gramada de macris, -1 lingura cu varf de faina, -1 lingurita de zahar, -sare,vegeta dupa gust, -1/2 l lapte, -unt cat o nuca

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Frunzele spalate in 3 ape se pun toate la fiert in apa cu sare (pentru a le pastra culoarea verde) cu exceptia macrisului care se adaoga la sfarsit in mancarea gata.


Se fierb 2-3 minute maximum, se strecoara printr-o sita,se pun intr-o cratita si se mixeaza.


Se adaoga 1 lingura cu varf de faina,o lingurita de zahar sare,vegeta dupa gust.


Se amesteca, apoi se adaoga laptele rece cate putin (pentru a nu se face cocoloase)in cantitate dupa gust in functie de cum se vrea a fi mancarea,mai groasa sau mai subtire.Mancarea ideala trebuie sa fie ceva mai subtire ca un aluat de clatite.


Se pune pe foc amnestecandu-se intr-una si se fierbe cca 5 minute, dupa care se adaoga macrisul crud taiat fasiute si se mai fierbe un minut amestecand mereu.La sfarsit se adaoga untul si se stinge focul. In zile de post laptele se inlocuieste cu apa si untul cu margarina sau cu ulei.
Retete
Alte retete din Retete vegetariene

Micul dejun arab- 3."Falafel"- chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post

Boabele de naut si bob ( fava beans) se lasa la inmuiat in apa rece de pe o zi pe alta. Se scurge

14 voturi    8 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Chifteluțe de cartofi cu ouă de prepeliță și brânză

-Se spală cartofii și se pun la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. -Se fierb tare 22

3 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • -250gr. spanac
  • -1 gramada urzici
  • -2 gramezi leurda
  • -1 legatura stevie
  • -1 legatura patrunjel verde
  • -1 gramada de macris
  • -1 lingura cu varf de faina
  • -1 lingurita de zahar
  • -sare,vegeta dupa gust
  • -1/2 l lapte
  • -unt cat o nuca

Raporteaza reteta

Retete
de margareta

Drob vegetarian cu soia

Aluatul in care invelim drobul se prepara cu cca 3 ore inainte.Branza cu sarea si cu margarina se

2 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene


Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Conopida gratinata cu sos de brocoli

Conopida gratinata cu sos de brocoli

Desfacem in buchetele conopida si brocolii si le punem in doua vase separate in apa rece cu bicarbonat ( la un vas cu apa de 3 litri

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sirop din muguri de brad, maruntiti

Sirop din muguri de brad, maruntiti

Culegem mugurii de pe varfurile crengutelor de brad, cei deschisi la culoare, tineri si cruzi. Spalam din doua trei ape mugurii, sa

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bauturi