autor:

Lia Maria

» » Aluaturi si Foietaje

Melci cu branza

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2011

Ingrediente
1 pachet foi de placinta, 300g branza dulce, 100g branza feta, 50g cascaval ras, 1 legatura marar verde, 1 ardei kapia rosu, 2 fire ceapa verde, Pentru ornat, 1 ou, Seminte de susan

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Spalam mararul, ceapa si ardeiul si le tocam marunt. Intr-un bol, amestecam branzeturile, adaugam verdeata, ceapa si ardeiul si omogenizam.


Separat, pregatim oul batut bine, pentru uns melcisorii.


Intindem foaia de aluat, repartizam branza, pe toata suprafata lasand o margine de 2-3cm ne-acoperita, pe care o ungem cu ou batut. Rulam foaia, strans inspre marginea cu ou, care are rolul de a lipi rulada.


Cu un cutit bne ascutit, taiem felii de aprox 2cm grosime, pe care le asezam culcate, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu o pensula, ungem fiecare melc cu ou batut si preseram deasupra, seminte de susan.


Punem tava in cuptorul dinainte incalzit, la foc mare, pentru 20-25’.


Se pot servi calzi sau reci, simpli sau cu un pahar de lapte. buna!
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Melci cu scorţişoară şi glazură din brânză

Drojdia se freacă cu o lingură de zahăr până se lichefiază, apoi se amestecă cu 50 ml lapte

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Melci cu branza

1. Se amesteca drojdia cu 1 lingura de zahar tos si cu laptele caldut. Se lasa un pic, dupa care

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    Multumesc Valentina !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    Tare bine arata!!!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

    Ce bunãtate!!! am sa încerc cu sigurantã, ador plãcintele cu brânzã:)

    • catalina

      catalina (Chef de cuisine) , 14 martie 2011

      mmmmmmmm salvat si cat de curand o sa incerc.

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 14 martie 2011

      Minunati melci tai .Reteta salvata si dau ***** Felicitari , cu suguranta este o bunatate de reteta .

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 13 martie 2011

      Original si apetisant!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 13 martie 2011

      Foarte bune,imi place mult.O sa o incerc cat de curand.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 13 martie 2011

      Foarte bune si aspectoase, felicitari!*****

    • Georgiana Nicolae

      Georgiana Nicolae (Chef de cuisine) , 12 martie 2011

      ce bine arata yumyyy!!!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 martie 2011

      ce buni sunt melci tai ,Lia!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 300g branza dulce
  • 100g branza feta
  • 50g cascaval ras
  • 1 legatura marar verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 2 fire ceapa verde
  • Pentru ornat
  • 1 ou
  • Seminte de susan

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria

Cozonac cu nuca si ciocolata

Pentru aluat, punem ingredientele in masina de paine, exact in ordinea enumerata...si setam pt framantat

2 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Cosulete cu nuca si magiun

Pentru aluat avem nevoie de un bol incapator in care adaugam faina, facem o adancitura in mijloc,

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Rata umpluta cu sarmale

Ideal este sa pregatim si sa lasam rata sa stea la marinat de pe o zi pe alta, dar daca din anumite

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Fripturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Multumesc Valentina !



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu lapte si ulei

Paine de casa cu lapte si ulei

Punem toate componentele la temperatura camerei, in bucatarie, cu 1-2 ore inainte de preparare. Incalzim laptele. Preparam maiaua: Zdrobim

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine pufoasa

Paine pufoasa

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia Punem 2-3 linguri de faina si amestecam bine pana

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje