autor:

Lia Maria

» » Aluaturi si Foietaje

Melci cu branza

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2011

Ingrediente
1 pachet foi de placinta, 300g branza dulce, 100g branza feta, 50g cascaval ras, 1 legatura marar verde, 1 ardei kapia rosu, 2 fire ceapa verde, Pentru ornat, 1 ou, Seminte de susan

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Spalam mararul, ceapa si ardeiul si le tocam marunt. Intr-un bol, amestecam branzeturile, adaugam verdeata, ceapa si ardeiul si omogenizam.


Separat, pregatim oul batut bine, pentru uns melcisorii.


Intindem foaia de aluat, repartizam branza, pe toata suprafata lasand o margine de 2-3cm ne-acoperita, pe care o ungem cu ou batut. Rulam foaia, strans inspre marginea cu ou, care are rolul de a lipi rulada.


Cu un cutit bne ascutit, taiem felii de aprox 2cm grosime, pe care le asezam culcate, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu o pensula, ungem fiecare melc cu ou batut si preseram deasupra, seminte de susan.


Punem tava in cuptorul dinainte incalzit, la foc mare, pentru 20-25’.


Se pot servi calzi sau reci, simpli sau cu un pahar de lapte. buna!

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    Multumesc Valentina !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    Tare bine arata!!!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

    Ce bunãtate!!! am sa încerc cu sigurantã, ador plãcintele cu brânzã:)

    • catalina

      catalina (Chef de cuisine) , 14 martie 2011

      mmmmmmmm salvat si cat de curand o sa incerc.

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 14 martie 2011

      Minunati melci tai .Reteta salvata si dau ***** Felicitari , cu suguranta este o bunatate de reteta .

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 13 martie 2011

      Original si apetisant!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 13 martie 2011

      Foarte bune,imi place mult.O sa o incerc cat de curand.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 13 martie 2011

      Foarte bune si aspectoase, felicitari!*****

    • Georgiana Nicolae

      Georgiana Nicolae (Chef de cuisine) , 12 martie 2011

      ce bine arata yumyyy!!!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 martie 2011

      ce buni sunt melci tai ,Lia!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 300g branza dulce
  • 100g branza feta
  • 50g cascaval ras
  • 1 legatura marar verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 2 fire ceapa verde
  • Pentru ornat
  • 1 ou
  • Seminte de susan

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Lia Maria

Pateuri cu crenvursti

Crenvurstii se curata de pielita si se maruntesc cu o furculita, intrun bol. Frunzele de patrunjel

48 voturi    35 comentarii
50 min
Aperitive

Paste integrale cu ciuperci si sos de bacon cu smantana si salvie

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, scurgem apa de pe ele si le lasam in sita,

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Pandispan cu caise

Spalam caisele, le indepartam semintele si le feliem. Ungem tava cu unt. Separam galbenusurile

9 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Lia Maria (Chef de cuisine)

Multumesc Valentina !



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu tarate

Paine de casa cu tarate

Punem faina intr-un bol mare si o amestecam cu sarea, facem o gaura la mijloc. Drojdia o dizolvam in putina apa cu zaharul si turnam

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii, pregatiti prunele. Se spala

13 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje