autor:

Gustul din bucatarie

» » Dulciuri diverse

Mere in aluat

Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Cand am vazut modul acesta de "invelire" a merelor si cat de frumos au iesit mi-am zis ca trebuie neaparat sa le incerc. Este un desert relativ usor de facut, mai migaloasa fiind partea cu infasuratul merelor. Vi-l recomand...este un dulce delicios!


Cantitatile nu sunt fixe, depinde cate mere doriti sa faceti. Eu le-am pus "la ochi".


Intr-un vas topim untul, adaugam o lingura de zahar si miezul de nuca. Punem si putina scortisoara. Tinem focul mic si amestecam pana se caramelizeaza un pic.


Curatam merele de coaja si de cotor (aveti grija la manuirea cutitului ). Cu ajutorul unei felii de lamaie "ungem" merele pentru a nu se oxida. Facem un amestec din zahar si scortisoara prin care vom tavali merele.


Aluatul il intindem cu sucitorul, taiem fasii potrivite si incepem sa infasuram marul cu grija si rabdare.


In interiorul merelor punem miezul caramelizat. Incercati ca miezul sa fie mai marunt ca sa intre cat mai mult in mar.


Tot din aluat facem si frunzulite merelor noastre. Le punem in tava pe hartie de copt si le ungem bine cu ou.


Le coacem in cuptorul bine incins. Cand s-au rumenit le putem scoate din cuptor.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Gustul din bucatarie

    Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2013

    Multumesc! Sunt si foarte delicioase!

  • Fara foto

    Maria Matei , 22 decembrie 2013

    Arata bine,cred ca fac de sarbatori.

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • * aluat de patiserie
  • * mere
  • * miez de nuca
  • * unt
  • * zahar
  • * scortisoara
  • * 1 ou
  • * lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Gustul din bucatarie

Carne de porc cu legume la cuptor

Incepem prin a spala carnea foarte bine. Eu, in prealabil, am tinut-o in apa rece pentru a se mai

1 vot    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Salata cu piept de pui, telina si maioneza

Fierbeti pieptul de pui adaugand in apa putina sare si putin cimbru. Dupa ce s-a racit il taiem in

5 voturi    3 comentarii
2h
Salate cu carne

Pulpa de porc cu legume la cuptor

Spalam pulpa de porc si o punem la prajit in tigaie 5 minute, pe fiecare parte, pana isi schimba

3 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)

Multumesc! Sunt si foarte delicioase!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Papanasi cu stafide

Papanasi cu stafide

Maiaua Amestecam faina cu putin zahar, drojdia si putina apa calda - amestecul se lasa 10 minute pana isi dubleaza volumul. Branza,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Mar copt cu cus-cus si coacaze

Mar copt cu cus-cus si coacaze

Se incalzeste cuptorul la 180 g C. Se fierbe cus-cus-ul timp de 8 minute apoi se strecoara. Se macina alunele si migdalele

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse