Mini eclere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mini eclere

Ingrediente

  • Ingrediente choux-uri:
  • 150g faina
  • 250ml apa
  • 50ml ulei
  • 3 oua
  • sare
  • Ingrediente decor:
  • 120g ciocolata neagra
  • 30ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • cateva fructe congelate
  • un plic intaritor pentru frisca
  • am uitat sa verific cati ml de frisca am pus pentru decorat,dar erau in jur de 60ml

Mod de preparare

Micute si dragute, perfecte pentru o zi de rasfat culinar! Si cum muream de pofta dupa eclere , era musai sa ma grabesc cu pregatitul lor asa ca am optat pentru o frisca indulcita in loc de crema de vanilie :) Dar au iesit nemaipomenit de bune!

Sa pregatim intai frisca pentru a o putea lasa la frigider pana choux-urile sunt gata. Mixam frisca lichida (cei aprox, 60ml) pana obtinem o spuma tare apoi adaugam zaharul pudra si intaritorul pentru frisca. Mixam in continuare pana frisca s-a intarit. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider.

In timp ce frisca sta la frigider ne apucam de choux-uri. Punem uleiul, sarea si apa intr-o cratita si lasam sa dea in clocot. Stingem focul si adaugam faina apoi amestecam repede pana cand obtinem o bila mare si aluatul s-a desprins de pe peretii vasului. Din nou, am uitat sa fac poza la aceasta etapa dar sunt sigura ca va descurcati :)

Dupa ce aluatul s-a racit adaugam ouale (batute) pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare de ou. Apoi continuam sa mixam pana cand aluatul se poate modela.

Pe dosul foii de copt desenam cu creionul cerculete (de ce marime doriti). Puteti omite etapa aceasta dar eu am vrut sa fie cat mai egale eclerele mele:). Punem in fiecare cerculet cate o lingura din aluat. Ungeti-va putin mana cu care modelati cu ulei si incercati sa faceti suprafata choux-urilor cat de plata(nu mult,oricum aceasta or sa creasca in cuptor). Coaceti-le aproxmativ 25 minute sau pana cand suprafata lor devine aramie.

Cand sunt gata scoate-ti choux-urile din cuptor si lasati-le la racit. Pe baie de aburi puneti ciocolata neagra si frisca lichida (cei 30 ml) si amestecati pana cand ciocolata s-a topit, apoi lasati-o la racit.

Choux-urile racite le glazuram cu putina ciocolata si dam la frigider 5 minute.Apoi punem frisca intr-un pos si facem un mot zdravan pe choux-uri.Presaram zahar pudra (prin sita) si decoram cu fructe congelate (sau bilute de ciocolata). Au aspectul putin diferit dar gustul e nemaipomenit! Va plac?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise