autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Muschi de porc in aluat

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ceapa se curata si se toaca marunt apoi o calim in doua linguri cu unt. Adaugam ciupercile taiate marunt dupa ce ceapa a devenit sticloasa, lasam sa fiarba la foc potrivit cam 15 minute.


Adaugam vinul si smantana si lasam sa fiarba pina scade , amestecand mereu.Luam vasul de pe foc , asezonam si adaugam patrunjelul verde tocat. Amestecam pina se omogenizeaza si dam la rece.


Asezonam muschiul pe toate partile si il rumenim in 3 linguri de unt pe toate partile pina prinde o culoare frumoasa aramie.


Luam bucata de aluat , o netezim si intindem amestecul de ciuperci cu ajutorul unei linguri pe intreaga suprafata a aluatului , mai putin doua degete la margimea aluatului care le lasam libere.Muschiul il ungem cu pateul de gasca si al asezam peste ciuperci. Rulam aluatul cu muschiul , incet , cu grija sa nu se rupa aluatul, nu prea strans si presam bine marginile.


Cele doua galbenusuri le batem bine si ungem cu ele aluatul pe care il asezam intr-o tava unsa cu putin unt.


Muschiul se coace in cuptorul dinainte incalzit, cam 50-60 minute pina devine auriu.


Se scoate din cuptor si se feliaza cu grija, servindu-se alaturi de garnitura de cartofi, orez sau alte legume.Si o salata bineinteles....


Pofta mare !

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

    Ce bun soro! vreau si eu.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Foarte gustos, Sidy draga!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Bine mai arata ! Felicitari, cred ca este o bunatate !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Vaiiiiiiii ce bunatate! Si arata absolut tentanta!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Excelenta si chiar buna ideia de a unge carnea cu pateu.Felicitari!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Mama !!!!!!!!! Sidy draga, da ce minunatie ai facut tu aici ....tare buna tre sa fie fripturica asta...pacat ca Oradea nu-i aci langa mine...ca doamne ce-ti mai face-am o vizita hi,hi,hi. Felicitari ! ***** Pupici cu drag.

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Ce minunăţie,Sidy dragă! Şi eu care ziceam că m-apuc de "păscut" ca să-mi scadă colesterolul şi fălcuţele.Cu aşa o reţetă n-am nicio şansă. Trebuie s-o fac şi eu! Foarte faină! BRAVO! Te pup.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Arata excelent,Sidy!Felicitari*****!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Waw!!!!!! Arata de nu se poate mai bine. Felicitari Sidy!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Excelent!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg muschi de porc
  • 400 g ciuperci taiate
  • in conserva
  • 2 cepe
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri unt
  • 100 ml vin
  • 3 linguri smantana
  • 125 g pate gasca
  • 400 g aluat foietaj
  • o legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper mozaic

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Bulion de rosii preparat in casa

Rosiile se spala se taie feliute si se pun la fiert intr-un castron mare.Se invarte cu lingura de

27 voturi    18 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Prajitura cu prune

Prajitura aceasta se poate face cu orice fruct doriti voi. Prunele le spalam si apoi le scoatem

2 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Shaorma handmade

Preparam pentru inceput lipiile, in masina de paine, punand in cuva ingredientele exact in ordinea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bun soro! vreau si eu.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Piure de cartofi cu carnati picanti si ciuperci la cuptor

Piure de cartofi cu carnati picanti si ciuperci la cuptor

Piureul gata facut se amesteca cu putin cimbru si sare daca mai este necesar. In vasul uns cu unt si tapetat cu pesmet/gris se pune

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu ciuperci

Tocanita de pui cu ciuperci

Pieptul de pui il taiem fasiute lungi. Ceapa, ardeiul si ciupercile le taiem julienne. Nu le tocati marunt! Punem putin ulei in cratita,

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne