autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Muschi de porc in aluat

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ceapa se curata si se toaca marunt apoi o calim in doua linguri cu unt. Adaugam ciupercile taiate marunt dupa ce ceapa a devenit sticloasa, lasam sa fiarba la foc potrivit cam 15 minute.


Adaugam vinul si smantana si lasam sa fiarba pina scade , amestecand mereu.Luam vasul de pe foc , asezonam si adaugam patrunjelul verde tocat. Amestecam pina se omogenizeaza si dam la rece.


Asezonam muschiul pe toate partile si il rumenim in 3 linguri de unt pe toate partile pina prinde o culoare frumoasa aramie.


Luam bucata de aluat , o netezim si intindem amestecul de ciuperci cu ajutorul unei linguri pe intreaga suprafata a aluatului , mai putin doua degete la margimea aluatului care le lasam libere.Muschiul il ungem cu pateul de gasca si al asezam peste ciuperci. Rulam aluatul cu muschiul , incet , cu grija sa nu se rupa aluatul, nu prea strans si presam bine marginile.


Cele doua galbenusuri le batem bine si ungem cu ele aluatul pe care il asezam intr-o tava unsa cu putin unt.


Muschiul se coace in cuptorul dinainte incalzit, cam 50-60 minute pina devine auriu.


Se scoate din cuptor si se feliaza cu grija, servindu-se alaturi de garnitura de cartofi, orez sau alte legume.Si o salata bineinteles....


Pofta mare !

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

    Ce bun soro! vreau si eu.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Foarte gustos, Sidy draga!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Bine mai arata ! Felicitari, cred ca este o bunatate !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Vaiiiiiiii ce bunatate! Si arata absolut tentanta!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Excelenta si chiar buna ideia de a unge carnea cu pateu.Felicitari!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Mama !!!!!!!!! Sidy draga, da ce minunatie ai facut tu aici ....tare buna tre sa fie fripturica asta...pacat ca Oradea nu-i aci langa mine...ca doamne ce-ti mai face-am o vizita hi,hi,hi. Felicitari ! ***** Pupici cu drag.

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Ce minunăţie,Sidy dragă! Şi eu care ziceam că m-apuc de "păscut" ca să-mi scadă colesterolul şi fălcuţele.Cu aşa o reţetă n-am nicio şansă. Trebuie s-o fac şi eu! Foarte faină! BRAVO! Te pup.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Arata excelent,Sidy!Felicitari*****!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Waw!!!!!! Arata de nu se poate mai bine. Felicitari Sidy!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Excelent!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg muschi de porc
  • 400 g ciuperci taiate
  • in conserva
  • 2 cepe
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri unt
  • 100 ml vin
  • 3 linguri smantana
  • 125 g pate gasca
  • 400 g aluat foietaj
  • o legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper mozaic

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Churros cu crema de vanilie

Pentru churro punem apa la fiert cu putina sare. Faina o amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Chec aperitiv cu cascaval, cabanos si oua

Cascavalul il dam pe razatoarea cu gauri mari, sunca si ardeiul le taiem cubulete mici, apoi le adaugam

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza

Salata de telina cu maioneza din iaurt

Punem la fiert telina in apa cu sare. Cand este fiarta, furculita intra usor in ea. Dupa ce a fiert

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu legume

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bun soro! vreau si eu.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu carne la Multicooker

Mancare de cartofi cu carne la Multicooker

1. Am pus uleiul si ceapa tocata in oala interioara. 2. Am apasat butonul MENU si am selectat programul FRY. Am apasat COOKING TIME

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pilaf cu ciuperci la Multicooker

Pilaf cu ciuperci la Multicooker

1. Ceapa taiata marunt se adauga in vas impreuna cu 2, 3 linguri de ulei. Se apasa butonul MENU si se selecteaza programul FRY. Se apasa

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne