autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Muschi de porc in aluat

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Ingrediente
1,5 kg muschi de porc, 400 g ciuperci taiate, in conserva, 2 cepe, 2 galbenusuri, 5 linguri unt, 100 ml vin, 3 linguri smantana, 125 g pate gasca, 400 g aluat foietaj, o legatura patrunjel verde, sare, piper mozaic

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

14 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata si se toaca marunt apoi o calim in doua linguri cu unt. Adaugam ciupercile taiate marunt dupa ce ceapa a devenit sticloasa, lasam sa fiarba la foc potrivit cam 15 minute.


Adaugam vinul si smantana si lasam sa fiarba pina scade , amestecand mereu.Luam vasul de pe foc , asezonam si adaugam patrunjelul verde tocat. Amestecam pina se omogenizeaza si dam la rece.


Asezonam muschiul pe toate partile si il rumenim in 3 linguri de unt pe toate partile pina prinde o culoare frumoasa aramie.


Luam bucata de aluat , o netezim si intindem amestecul de ciuperci cu ajutorul unei linguri pe intreaga suprafata a aluatului , mai putin doua degete la margimea aluatului care le lasam libere.Muschiul il ungem cu pateul de gasca si al asezam peste ciuperci. Rulam aluatul cu muschiul , incet , cu grija sa nu se rupa aluatul, nu prea strans si presam bine marginile.


Cele doua galbenusuri le batem bine si ungem cu ele aluatul pe care il asezam intr-o tava unsa cu putin unt.


Muschiul se coace in cuptorul dinainte incalzit, cam 50-60 minute pina devine auriu.


Se scoate din cuptor si se feliaza cu grija, servindu-se alaturi de garnitura de cartofi, orez sau alte legume.Si o salata bineinteles....


Pofta mare !
Retete
Alte retete din Fripturi

piept de pui la gratar tinut in bait

facem un bait din; apa,ulei,vin,sare,piper,usturoi,ceapa,cimbru,busuioc,foi de dafin si boiaua,punem

21 voturi    8 comentarii
1h
Fripturi

Friptura de curcan cu vin la tava

Carnea se spala ,se lasa la scurs ,se condimenteaza cu sare si se lasa la rece circa 1 ora .Dupa

14 voturi    5 comentarii
2h 15 min
Fripturi

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

    Ce bun soro! vreau si eu.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Foarte gustos, Sidy draga!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Bine mai arata ! Felicitari, cred ca este o bunatate !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Vaiiiiiiii ce bunatate! Si arata absolut tentanta!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Excelenta si chiar buna ideia de a unge carnea cu pateu.Felicitari!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Mama !!!!!!!!! Sidy draga, da ce minunatie ai facut tu aici ....tare buna tre sa fie fripturica asta...pacat ca Oradea nu-i aci langa mine...ca doamne ce-ti mai face-am o vizita hi,hi,hi. Felicitari ! ***** Pupici cu drag.

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Ce minunăţie,Sidy dragă! Şi eu care ziceam că m-apuc de "păscut" ca să-mi scadă colesterolul şi fălcuţele.Cu aşa o reţetă n-am nicio şansă. Trebuie s-o fac şi eu! Foarte faină! BRAVO! Te pup.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Arata excelent,Sidy!Felicitari*****!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Waw!!!!!! Arata de nu se poate mai bine. Felicitari Sidy!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Excelent!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg muschi de porc
  • 400 g ciuperci taiate
  • in conserva
  • 2 cepe
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri unt
  • 100 ml vin
  • 3 linguri smantana
  • 125 g pate gasca
  • 400 g aluat foietaj
  • o legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper mozaic

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Salam de casa din pulpe de pui

Dezosam pulpele spalate si uscate, iar oasele rezultate le dam deoparte, pentru o viitoare ciorba. Lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive

Pulpe de pui cu ardei rosii si masline

Curatam ceapa rosie si o taiem julien, iar cea verde o tocam cu codite cu tot.Ardeii ii curatam de

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu carne

Pulpite cu piper rosu rumenite la cuptor si cu sos de sofran cu unt

Spalam bine pulpele si le stergem cu un servet de bucatarie. Piperul rosu il maruntim in mojar. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bun soro! vreau si eu.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui la cuptor

Piept de pui la cuptor

Condimentam fiecare bucata de piept cu sare,piper,boia si praf de usturoi, apoi o infasuram in 3 felii de bacon. Infigem scobitori din

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Lipii umplute cu salata de pui si avocado

Lipii umplute cu salata de pui si avocado

Se taie pieptul de pui cubulete, se asezoneaza cu sare ,piper, boia afumata si se trage la tigaie in ulei de masline. Din jumatate

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne