autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Muschi de porc in aluat

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ceapa se curata si se toaca marunt apoi o calim in doua linguri cu unt. Adaugam ciupercile taiate marunt dupa ce ceapa a devenit sticloasa, lasam sa fiarba la foc potrivit cam 15 minute.


Adaugam vinul si smantana si lasam sa fiarba pina scade , amestecand mereu.Luam vasul de pe foc , asezonam si adaugam patrunjelul verde tocat. Amestecam pina se omogenizeaza si dam la rece.


Asezonam muschiul pe toate partile si il rumenim in 3 linguri de unt pe toate partile pina prinde o culoare frumoasa aramie.


Luam bucata de aluat , o netezim si intindem amestecul de ciuperci cu ajutorul unei linguri pe intreaga suprafata a aluatului , mai putin doua degete la margimea aluatului care le lasam libere.Muschiul il ungem cu pateul de gasca si al asezam peste ciuperci. Rulam aluatul cu muschiul , incet , cu grija sa nu se rupa aluatul, nu prea strans si presam bine marginile.


Cele doua galbenusuri le batem bine si ungem cu ele aluatul pe care il asezam intr-o tava unsa cu putin unt.


Muschiul se coace in cuptorul dinainte incalzit, cam 50-60 minute pina devine auriu.


Se scoate din cuptor si se feliaza cu grija, servindu-se alaturi de garnitura de cartofi, orez sau alte legume.Si o salata bineinteles....


Pofta mare !

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

    Ce bun soro! vreau si eu.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Foarte gustos, Sidy draga!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Bine mai arata ! Felicitari, cred ca este o bunatate !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Vaiiiiiiii ce bunatate! Si arata absolut tentanta!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Excelenta si chiar buna ideia de a unge carnea cu pateu.Felicitari!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Mama !!!!!!!!! Sidy draga, da ce minunatie ai facut tu aici ....tare buna tre sa fie fripturica asta...pacat ca Oradea nu-i aci langa mine...ca doamne ce-ti mai face-am o vizita hi,hi,hi. Felicitari ! ***** Pupici cu drag.

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Ce minunăţie,Sidy dragă! Şi eu care ziceam că m-apuc de "păscut" ca să-mi scadă colesterolul şi fălcuţele.Cu aşa o reţetă n-am nicio şansă. Trebuie s-o fac şi eu! Foarte faină! BRAVO! Te pup.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Arata excelent,Sidy!Felicitari*****!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Waw!!!!!! Arata de nu se poate mai bine. Felicitari Sidy!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Excelent!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg muschi de porc
  • 400 g ciuperci taiate
  • in conserva
  • 2 cepe
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri unt
  • 100 ml vin
  • 3 linguri smantana
  • 125 g pate gasca
  • 400 g aluat foietaj
  • o legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper mozaic

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Budinca de orez cu lapte, cu mere si scortisoara

Orezul se spala bine si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si se adauga putina sare.

55 voturi    12 comentarii
1h
Budinci

Castraveti murati in vin

Intr-un castron mai mare asezam un strat de castraveti bine spalati si storsi de apa. Luam un pumn

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Pui Basquaise

Ardeii i-am avut copti dinainte, dar daca nu ii aveti, ii coaceti si apoi ii curatati de pielite

1 vot    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bun soro! vreau si eu.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Fasole boabe scazuta cu muschi de porc

Fasole boabe scazuta cu muschi de porc

Spalam carnea, o tamponam cu un servetel si o taiem bucati potrivite. Decojim morcovul, il dam pe razatoarea mare, ceapa o curatam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb

Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb

Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Punem faina cernuta intr-un bol, sarea, drojdia si incepem sa framantam. Turnam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne