Muschi de porc in crusta de alune, umplut cu prune uscate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Muschi de porc in crusta de alune, umplut cu prune uscate

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • Perele:
  • - 4 jumatati de pere
  • - 2 cani de vin rosu
  • - 3 linguri de zahar
  • Umplutura:
  • - 113g prune uscate
  • - 1 lingura de seminte de coriandr
  • - 1 frunza de dafin
  • - 1 mar tare
  • - 1 ou
  • - 2 linguri de pesmet
  • Sosul:
  • - 2 linguri de unt nesarat
  • - 2 cani sos brun (brown sauce)
  • - 2 linguri zeama de portocala
  • - 2 cani de smantana
  • - sare
  • Carnea de porc:
  • - 1 kg muschi de porc taiat in doua
  • - sare, piper verde
  • - 85g alune taiate in bucati mai mari
  • - 2 linguri de ulei
  • Ingrediente pentru sosul brun (Brown sauce):
  • - 2 linguri de unt nesarat
  • - 1 ceapa de marime medie, tocata mai mare
  • - 1 tulpina de telina (celery) sau puteti folosi si telina normala, in cazul acesta folositi radacina, tocata
  • - 1 morcov tocat
  • - 1 lingura pasta de tomate
  • - 2 linguri de faina sau amidon
  • - 60 ml de vin
  • - 350 ml supa de vita
  • - 1 frunza de dafin
  • - sare si piper dupa gust
  • - 1 lingura de unt rece

Mod de preparare

Perele:

Curatam perele de coaja si lasam coditele. Lasam un guler de coaja in jurul coditelor. Taiem o felie subtire la celalalt capat al perelor si scoatem samburii. Intr-o cratita destul de mare incat sa stea perele bine intinse, aducem vinul si zaharul la punctul de fierbere. Adaugam perele si le lasam pana incepe sa fiarba continutul din nou, apoi le posam 1, 2 minute. Le luam de pe foc si le lasam sa se raceasca in lichidul in care au fost posate.

Umplutura:

Clatim prunele cu apa calduta si le punem intr-o cratita pe foc. Adaugam 1 cana din vinul in care au fost gatite perele. Le aducem la punctul de fierbere la foc mediu. Adaugam semintele de coriandru si frunza de dafin si le luam de pe foc. Curatam marul de coaja si seminte, il taiem in felii subtiri si il adaugam in cratita. Adaugam oul si pesmetul si amestecam pana se omogenizeaza continutul.

Carnea de porc:

Cu un cutit cu lama subtire si foarte bine ascutit, taiem bucatile pe lungime si facem niste tunele in care sa putem pune umplutura de prune.Condimentam cu sare si piper, inchidem capetele cu scobitori si rulam bine si strans muschiul intr-o folie transparenta in care am presarat inainte alunele maruntite.

Intr-o tigaie mare, incalzim uleiul la foc mediu spre mare. Punem bucatile de muschi si le tragem la tigaie cam 5 min pe fiecare parte, intorcandu-le pana ce carnea devine roz. Terminam muschiul in cuptorul incins la 180 grade C, intre 13-15 min pana este gata.

Sosul:

Topim untul intr-o cratita, adaugam sosul brun si zeama de portocala, lasam pana incepe sa fiarba si il mai gatim 2, 3 min. Adaugam smantana, asezonam cu sare si il lasam pana fierbe dupa care il mai lasam cam 3 min. Luam sosul de pe foc si il pastram cald.

Mod de preparare:

Incingem o cratita pentru sos la foc mediu si adaugam cele 2 linguri de unt nesarat. Sotam ceapa, telina si morcovul pana se caramelizeaza, cam 5, 6 min. Adaugam pasta de tomate si continuam gatitul inca 1 min. Adaugam faina si amestecam sa se combine cu legumele si le mai lasam 1 min. Deglasam cratita cu vin, razuind fundul cratitei pentru a aduna bucatile caramelizate de legume.

Adaugam supa de vita si frunza de dafin si amestecam pentru a combina ingredientele. Lasam continutul sa fiarba, reducem focul si lasam inca 10, 15 min sau pana ce sosul s-a redus si legumele sunt moi.

Pasam sosul printr-o sita, adaugam untul rece si amestecam pana ce sosul devine cremos si matasos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise