autor:

VALENTIN LITA

» » Fripturi

MUSCHI DE VITEL CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2008

Ingrediente
PENTRU 10 PORTII :, - muschi de vitel - 2.000, - unt - 0.200, - sare - 0.015, - piper - 0.0001, - bacon ( kaizer ) - 0.400, - vin rosu dulce - 0.150, - broccoli - 0.500, - cartofi - 1.000, - patrunjel, - fructe padure congelate - 0.150, - anghinare ( conserva ) - 0.300, - suc de rosii - 0.200, - rozmarin macinat - 0.005

Dificultate: Medie Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Muschiul de vitel se portioneaza ( cate doua transe la o portie ), si apoi se bardeaza ( se impatureste de jur -imprejur ) cu felii subtiri de bacon, fixidu-se cu grija cu niste scobitori ( care inainte de servirea preparatului se vor indeparta !!!).Din cartofi se executa butoiase ( cocoti), care se fierb de consistenta cartofului natur.


Muschiul de vitel se soteaza la tigaie in putin unt, pe o parte si pe alta, pana ce capata culoarea aurie.


Se aromeaza cu sare si piper. Spre sfarsit tigaia se deglaseaza cu putin vin rosu ( atentie la flacara din tigaie !). Muschiul se scoate separat si se tine la cald.In tigaia in care s-a prajit carnea se face sosul astfel: jiul ramas se amesteca cu suc de rosii, rozmarin si putin vin rosu.


Se adauga fructele de padure ( asa congelate cum sunt!).


Se lasa sa se reduca , pana ce sosul are omogenitatea necesara.


Buchetelul de broccoli si anghinarea se trag separat la tigaie cu putin unt, sare si piper.


Preparatul se monteaza pe o farfurie astfel : pe mijloc se pune un pat de anghinare, deasupra se pune muschiul de vitel, de jur-imprejur se pun simetric cocotii de cartofi, broccoli si sosul de fructe de padure .


Se decoreaza cu patrunjel proaspat tocat.
Retete
Alte retete din Fripturi

Pui la punga cu cartofi

Puiul curatat su uscat se presara cu condimentul knorr si se introduce in punga magina. In interiorul

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Pui umplut

Umplutura: Se inabuse fara a se rumeni ficateii si pipotelele in ulei adaugandu-se si putina apa

79 voturi    9 comentarii
2h
Fripturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    A iesit o prezentare reusita!

Dificultate

Medie

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • PENTRU 10 PORTII :
  • - muschi de vitel - 2.000
  • - unt - 0.200
  • - sare - 0.015
  • - piper - 0.0001
  • - bacon ( kaizer ) - 0.400
  • - vin rosu dulce - 0.150
  • - broccoli - 0.500
  • - cartofi - 1.000
  • - patrunjel
  • - fructe padure congelate - 0.150
  • - anghinare ( conserva ) - 0.300
  • - suc de rosii - 0.200
  • - rozmarin macinat - 0.005

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetele se fierb de consistenta " al dente ", intr-un vas cu apa, sare si putin ulei ( pt.

78 voturi    26 comentarii
20 min
Paste si pizza

Salata sefului

Salata verde se spala bine , se rupe fasii mai mari si se aseaza pe mijlocul unei farfurii (sau

33 voturi    17 comentarii
20 min
Salate

CREPES SUZETTE

Se pune zaharul la caramelizat; cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga untul, cojile rase de

12 voturi    8 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

A iesit o prezentare reusita!



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Confit de rata

Confit de rata

Au trecut câteva zile de când am împlinit...un număr de ani! E ciudat cum trece timpul fără măcar să privească

0 voturi    0 comentarii
7h 30 min
Fripturi
Piept de pui cu parmezan

Piept de pui cu parmezan

Mai putin, inseamna mai mult. Intotdeauna prefer mancarurile cu ingrediente mai putine. Pieptul de pui l-am taiat pe jumatate, l-am

0 voturi    0 comentarii
20 min
Fripturi