autor:

VALENTIN LITA

» » Fripturi

MUSCHI DE VITEL CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Muschiul de vitel se portioneaza ( cate doua transe la o portie ), si apoi se bardeaza ( se impatureste de jur -imprejur ) cu felii subtiri de bacon, fixidu-se cu grija cu niste scobitori ( care inainte de servirea preparatului se vor indeparta !!!).Din cartofi se executa butoiase ( cocoti), care se fierb de consistenta cartofului natur.


Muschiul de vitel se soteaza la tigaie in putin unt, pe o parte si pe alta, pana ce capata culoarea aurie.


Se aromeaza cu sare si piper. Spre sfarsit tigaia se deglaseaza cu putin vin rosu ( atentie la flacara din tigaie !). Muschiul se scoate separat si se tine la cald.In tigaia in care s-a prajit carnea se face sosul astfel: jiul ramas se amesteca cu suc de rosii, rozmarin si putin vin rosu.


Se adauga fructele de padure ( asa congelate cum sunt!).


Se lasa sa se reduca , pana ce sosul are omogenitatea necesara.


Buchetelul de broccoli si anghinarea se trag separat la tigaie cu putin unt, sare si piper.


Preparatul se monteaza pe o farfurie astfel : pe mijloc se pune un pat de anghinare, deasupra se pune muschiul de vitel, de jur-imprejur se pun simetric cocotii de cartofi, broccoli si sosul de fructe de padure .


Se decoreaza cu patrunjel proaspat tocat.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    A iesit o prezentare reusita!

Dificultate

Medie

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • PENTRU 10 PORTII :
  • - muschi de vitel - 2.000
  • - unt - 0.200
  • - sare - 0.015
  • - piper - 0.0001
  • - bacon ( kaizer ) - 0.400
  • - vin rosu dulce - 0.150
  • - broccoli - 0.500
  • - cartofi - 1.000
  • - patrunjel
  • - fructe padure congelate - 0.150
  • - anghinare ( conserva ) - 0.300
  • - suc de rosii - 0.200
  • - rozmarin macinat - 0.005

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de VALENTIN LITA

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetele se fierb de consistenta " al dente ", intr-un vas cu apa, sare si putin ulei ( pt.

78 voturi    26 comentarii
20 min
Paste si pizza

Salata sefului

Salata verde se spala bine , se rupe fasii mai mari si se aseaza pe mijlocul unei farfurii (sau

32 voturi    17 comentarii
20 min
Salate reci

CREPES SUZETTE

Se pune zaharul la caramelizat; cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga untul, cojile rase de

12 voturi    8 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

A iesit o prezentare reusita!

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Friptura de rata cu sos de cirese

Friptura de rata cu sos de cirese

Crestam pulpele si pieptul de rata pe partea cu pielea si le asezonam bine cu piper negru macinat si sare. Intr-o tigaie teflonata

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi
Cotlet de porc evantai

Cotlet de porc evantai

Facem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine pe toate partile. Feliem apoi cotletul

5 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Fripturi