autor:

VALENTIN LITA

» » Fripturi

MUSCHI DE VITEL CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2008

Ingrediente
PENTRU 10 PORTII :, - muschi de vitel - 2.000, - unt - 0.200, - sare - 0.015, - piper - 0.0001, - bacon ( kaizer ) - 0.400, - vin rosu dulce - 0.150, - broccoli - 0.500, - cartofi - 1.000, - patrunjel, - fructe padure congelate - 0.150, - anghinare ( conserva ) - 0.300, - suc de rosii - 0.200, - rozmarin macinat - 0.005

Dificultate: Medie Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Muschiul de vitel se portioneaza ( cate doua transe la o portie ), si apoi se bardeaza ( se impatureste de jur -imprejur ) cu felii subtiri de bacon, fixidu-se cu grija cu niste scobitori ( care inainte de servirea preparatului se vor indeparta !!!).Din cartofi se executa butoiase ( cocoti), care se fierb de consistenta cartofului natur.


Muschiul de vitel se soteaza la tigaie in putin unt, pe o parte si pe alta, pana ce capata culoarea aurie.


Se aromeaza cu sare si piper. Spre sfarsit tigaia se deglaseaza cu putin vin rosu ( atentie la flacara din tigaie !). Muschiul se scoate separat si se tine la cald.In tigaia in care s-a prajit carnea se face sosul astfel: jiul ramas se amesteca cu suc de rosii, rozmarin si putin vin rosu.


Se adauga fructele de padure ( asa congelate cum sunt!).


Se lasa sa se reduca , pana ce sosul are omogenitatea necesara.


Buchetelul de broccoli si anghinarea se trag separat la tigaie cu putin unt, sare si piper.


Preparatul se monteaza pe o farfurie astfel : pe mijloc se pune un pat de anghinare, deasupra se pune muschiul de vitel, de jur-imprejur se pun simetric cocotii de cartofi, broccoli si sosul de fructe de padure .


Se decoreaza cu patrunjel proaspat tocat.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    A iesit o prezentare reusita!

Dificultate

Medie

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • PENTRU 10 PORTII :
  • - muschi de vitel - 2.000
  • - unt - 0.200
  • - sare - 0.015
  • - piper - 0.0001
  • - bacon ( kaizer ) - 0.400
  • - vin rosu dulce - 0.150
  • - broccoli - 0.500
  • - cartofi - 1.000
  • - patrunjel
  • - fructe padure congelate - 0.150
  • - anghinare ( conserva ) - 0.300
  • - suc de rosii - 0.200
  • - rozmarin macinat - 0.005

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de VALENTIN LITA

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetele se fierb de consistenta " al dente ", intr-un vas cu apa, sare si putin ulei ( pt.

78 voturi    26 comentarii
20 min
Paste si pizza

Salata sefului

Salata verde se spala bine , se rupe fasii mai mari si se aseaza pe mijlocul unei farfurii (sau

32 voturi    17 comentarii
20 min
Salate

CREPES SUZETTE

Se pune zaharul la caramelizat; cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga untul, cojile rase de

12 voturi    8 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

A iesit o prezentare reusita!



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Rulada de porc cu sos pikant de prune

Rulada de porc cu sos pikant de prune

Scoateti samburii din prunele proaspete si blendati-le impreuna cu menta proaspata; Puneti vinul la redus pe foc, impreuna cu stelutele

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Kalua Pig

Kalua Pig

Este o reteta traditionala din Hawai, in care carnea este preparata, mult timp, intr-o groapa adanca , captusita cu pietre, care retin

0 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi