autor:

Alina

» » Dulciuri diverse

Napolitane cu crema caramel si nuca ! Pe gustul tuturor !

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2009

Ingrediente
-1 pachet de foi napolitana, -6 oua, -300g zahar tos pentru caramel, -1 si 1/2 cana de zahar tos, -1 si 1/2 pachet unt, dar iese mai bine cu margarina unirea, -300g nuca macinata nu prea marunt, -1 lingurita de rom facultativ, -100 g stafide tot facultativ

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

40 voturi

Mod de preparare

300 de grame de zahar se caramelizeaza. Cand capata o culoare maroniu-roscat se ia de pe foc si se adauga untul sau margarina si si cantitatea de zahar amintita si se amesteca bine.


Se adauga si stafidele.


Se lasa 5-10 minute sa se racoreasca.


Intre timp se macina nucile.


Ouale se bat cu un tel, peste care se adauga nuca macinata. Dupa ce s-a incorporat, ouale cu nucile se adauga peste caramel amestecand continuu cu un tel.


Se pune compzitia pe foc si se fierbe circa 5 minute, amestecand continuu pentru a nu se prinde. Crema v-a capata consistenta unei smantani mai grosute.


Se lasa la racit dupa care se unge fiecare foaie de napolitana cu un strat nu foarte gros de crema.


Nu puneti crema calda intre foi de napolitana, pentru ca se inmoaie , iar foile devin cauciucate.


Este bine ca deasupra sa puneti o tava cu o greutate, pentru a da posibilitate cremei sa intre in forma de faguras de pe foile de napolitana .


De preferat este sa se manance a doua zi


Pofta buna !

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    good!!!!!!!!!!!!!!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Am salvat reteta!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    si eu pregatesc in mod asemanator,doar cand dispun de aceste napolitane...felicitari

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Sunt tare frumoase!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Interesanta reteta,o sa incerc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

40 voturi

Ingrediente

  • -1 pachet de foi napolitana
  • -6 oua
  • -300g zahar tos pentru caramel
  • -1 si 1/2 cana de zahar tos
  • -1 si 1/2 pachet unt
  • dar iese mai bine cu margarina unirea
  • -300g nuca macinata nu prea marunt
  • -1 lingurita de rom facultativ
  • -100 g stafide tot facultativ

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Alina

Panna cotta

Smantana se amesteca cu zaharul si galbenusurile Se pune pe flacara amestecand in permanenta cu

17 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Dulceata de dovlecei

Este o dulceata cu care o sa va surprindeti prietenii !!! Garantat !!! Aveti nevoie de unu sau

226 voturi    25 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Parfe de cacao, vanilie si ness

Un gust care fredoneaza o serenada pe limba dumneavoastra. Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile

26 voturi    16 comentarii
30 min
Inghetate

COSTEO (Chef de cuisine)

good!!!!!!!!!!!!!!!!



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca, stafide si coaja de portocala

Cozonac cu nuca, stafide si coaja de portocala

Peste 100 gr de faina varsam 200 ml lapte caldut si amestecam repede cu lingura ca sa nu se formeze cocoloase apoi intoarcem aluatul

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Dulcinele-biscuiti cu zahar

Dulcinele-biscuiti cu zahar

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade sau 200. Se pun ingridentele intr-un bol si se framanta un aluat care este putin lipicios -se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse