autor:

zbiggi

» » , Prajituri, Retete de post

Negresa cu gem

Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele.


Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45 de min la foc mediu.


Din 3 linguri de apa, 3 linguri de zahar, 3 linguri de cacao si 3 linguri de margarina am fiert o glazura pe care am intins-o calda peste prajitura racorita.


Dupa ce s-a racit glazura am decorat cu cocos si cu decor colorat pentru prajituri.


http://www.bucatarianoastra.com/forum.htm

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daiana Vereb , 19 februarie 2014

    posibil. mai nou folosesc faina 650 si am constatat ca nu se comporta la fel cu 000.

  • Fara foto

    Andreea Ciocoiu , 19 februarie 2014

    se poate sa fie de la faina ca e 650 si nu 000

  • Fara foto

    Daiana Vereb , 19 februarie 2014

    Imi pare rau.

    • Fara foto

      Andreea Ciocoiu , 15 februarie 2014

      mie nu m-ia crescut , am facut-o de 2 ori si acelasi rezultat

    • Fara foto

      Dana-Emi Irimia , 31 ianuarie 2014

      cea mai rapida prajitura :) si e si gustoasa,mai ales cu gem de capsune :) multumim de retata :)

    • Fara foto

      Constantin Georgeta , 28 ianuarie 2014

      foarte buna

    • Fara foto

      Mariana Chiva , 10 decembrie 2013

      FOARTE BUNA

    • Fara foto

      Cristina Moldovan , 01 decembrie 2013

      Bunica facea prajitura asta...foarte buna; poti adauga tot ce vrei...am pus putina nuca de cocos, scortisoara, coaja de portocala, coaja de lamaie si tot felul de arome. Excelenta si foarte usor de facut!

    • Fara foto

      Marya Yonela , 30 noiembrie 2013

      va multumesc frumos pt reteta

    • Fara foto

      Esanu Maria Georgeta , 27 noiembrie 2013

      Multumim!! O sa incerc sambata!

    • Fara foto

      Angela Pruna , 27 noiembrie 2013

      foarte buna,o fac foarte des.

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

      Foarte bune, cred ca merge cu orice fel de gem, caise, afine, prune....

    • Fara foto

      Valentina Nebunu , 02 septembrie 2013

      excelenta,...........

    • Fara foto

      Nela Ciortan , 22 august 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      andreea , 13 iunie 2013

      de care gem ai folosit???

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      adriana , 04 iunie 2010

      Astazi 4-iun-2010 am facut aceasta prajitura......nu am avut stafide sa ii pun si nucile le-am pus taiate bucatele a iesit o minunatie!FELICITARI!Copilasii mei au fost foarte multumiti!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Apetisant...

    • zbiggi

      zbiggi (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Mersi pentru aprecieri! :-*

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Reusita prezentarea,felicitari.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Imi place negresa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

142 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • * 1 cana zahar
  • * 1 cana nuca macinata
  • * 1/2 cana ulei
  • * 3 linguri de cacao
  • * 2 cani faina
  • * 1 cana apa
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 50 g stafide
  • * 1 borcan de gem (aprox 300 g)
  • * cateva picaturi zeama de lamaie.
  • Glazura:
  • * 3 linguri apa
  • * 3 linguri zahar
  • * 3 linguri cacao
  • * 3 linguri margarina.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de zbiggi

Paste cu sos de rosii proaspete

1. Roşiile se spală, cele mici se taie în două sau patru, celelalte se decojesc, se îndepărtează

11 voturi    1 comentariu
45 min
Paste si pizza

Friptura de porc

Fellile de carne le-am marinat cateva ore. Am uns cu putin ulei o tava tapetata cu alufolie, am

3 voturi    3 comentarii
45 min
Fripturi

Budinca de gris

- am separat ouale; galbenusurile le-am mixat cu zaharul + zaharul vanilat, apoi am adaugat 7 linguri

22 voturi    15 comentarii
40 min
Budinci

Daiana Vereb

posibil. mai nou folosesc faina 650 si am constatat ca nu se comporta la fel cu 000.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Spalam dovleceii, ii curatam si ii taiem in doua pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite le scobim miezul. Ceapa o curatam, o tocam,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post
Chiftele din dovlecei de post

Chiftele din dovlecei de post

Spalam dovleceii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii lasam 10-15 minute sa stea asa, apoi ii stoarcem de zeama ce

2 voturi    2 comentarii
45 min
Retete de post