autor:

alina

» » , Prajituri, Retete de post

Negresa de post cu visine

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 decembrie 2013

Ingrediente
2 cani zahar, 2 cani de apa, 3 linguri cacao, 1 cana ulei, 1 plic praf de copt, coaja de o portocala, 1 fiola esenta de vanilie, visine din compot, faina cat cuprinde ( aprox. 350 g), , Pentru glazura:, 2 linguri cacao, 2 linguri ulei, 6 linguri zahar pudra, 2 linguri jumate de apa fierbinte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala punem apa si zaharul si amestecam pana cand zaharul se topeste. Cand zaharul s-a topit luam oala de pe foc si punem apa cu zaharul topit intr-un bol mare, apoi adaugam uleiul, 3 linguri cacao, praful de copt, coaja rasa de la o lamaie si esenta de vanilie, le amestecam bine pe toate cu telul. La sfarsit adaugam faina cat cuprinde, compoztia trebuie sa fie ca cea de chec.


Punem compozitia de prajitura intr-o tava in care punem putin ulei si o tapetam cu hartie pentru copt, peste compoztie am pus jumatati de visine din compot. Punem prajitura la cuptorul preincalzit la 180 C timp de 30-35 de minute.


Cand este gata prajitura ne apucam sa facem glazura: intr-o oala mica punem zaharul pudra, apa, uleiul, cacao si le amestecam bine. Punem oala pe foc si amestecam pana se ingroasa glazura. Cand este gata, punem glazura fierbinte peste prajitura si presaram nuca de cocos.


Pofta buna!
Retete
Alte retete din Prajituri

Negresa cu lapte de cocos, visine si nuca, de post

Intai prajim usor nuca si o tocam grosier. Laptele de cocos il zbatem foarte bine intainte sa il

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura cu compot

Tava pe pune pe aragaz iar fundul ei este acoperit cu zahar(din abundenta). Zaharul este pus la topit.

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 2 cani zahar
  • 2 cani de apa
  • 3 linguri cacao
  • 1 cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de o portocala
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • visine din compot
  • faina cat cuprinde ( aprox. 350 g)
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 linguri jumate de apa fierbinte

Raporteaza reteta

Retete
de alina

Unt cu usturoi si marar

Untul se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei. Usturoiul il curatam, se taie in doua, il punem

8 voturi    10 comentarii
15 min
Sosuri

Tortellini de casa umplute cu ficat de pui

Aluatul: Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam aluatul 20 de minute pe masa de

1 vot    2 comentarii
1h
Paste si pizza

Chiftele de dovlecei cu branza si marar

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu gaurile mici. Intr-un alt vas pe aceasi

18 voturi    10 comentarii
30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Cornuri bicolore de post umplute cu crema de nuca si rahat

Cornuri bicolore de post umplute cu crema de nuca si rahat

Chiar si in zilele de post putem lua la pachetel ceva dulce si usor de facut! Pentru aluat: Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Cartoful curatat si spalat se taie cuburi egale, la fel se procedeaza su vanata si adeiul gras. Morcovul se taie rondele iar rosiile

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi