festivalul blogurilor gustoase

autor:

alina

» » , Prajituri, Retete de post

Negresa de post cu visine

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 decembrie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-o oala punem apa si zaharul si amestecam pana cand zaharul se topeste. Cand zaharul s-a topit luam oala de pe foc si punem apa cu zaharul topit intr-un bol mare, apoi adaugam uleiul, 3 linguri cacao, praful de copt, coaja rasa de la o lamaie si esenta de vanilie, le amestecam bine pe toate cu telul. La sfarsit adaugam faina cat cuprinde, compoztia trebuie sa fie ca cea de chec.


Punem compozitia de prajitura intr-o tava in care punem putin ulei si o tapetam cu hartie pentru copt, peste compoztie am pus jumatati de visine din compot. Punem prajitura la cuptorul preincalzit la 180 C timp de 30-35 de minute.


Cand este gata prajitura ne apucam sa facem glazura: intr-o oala mica punem zaharul pudra, apa, uleiul, cacao si le amestecam bine. Punem oala pe foc si amestecam pana se ingroasa glazura. Cand este gata, punem glazura fierbinte peste prajitura si presaram nuca de cocos.


Pofta buna!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 cani zahar
  • 2 cani de apa
  • 3 linguri cacao
  • 1 cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de o portocala
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • visine din compot
  • faina cat cuprinde ( aprox. 350 g)
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 linguri jumate de apa fierbinte

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de alina

Cartofi umpluti la cuptor

Cartofii se spala, ii uscam si ii taiem pe jumatate. Scobim cartofii cu o lingurita pana ramane o

3 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza

Tort cu iaurt si afine

Blat: Ouale le amestecam cu zaharul, apoi le punem la bain-marie si le incalzim putin. Dupa ce

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi

Prajitura cu crema de lapte si cocos

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, apoi adaugam pe rand zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Gogosi pufoase cu mere

Gogosi pufoase cu mere

Frecam drojdia cu o lingura de zahar. Merele le spalam, le decojim si le dam pe razatoarea mica. Intr-un bol punem faina cernuta,

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Chiftele de cartofi cu bureti

Chiftele de cartofi cu bureti

Spalam ghebele apoi le punem la fiert ca sa iese sarea din ele. Schimbam apa o data in timpul fierberii. Dupa ce s-au desarat, le scurgem

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de post