autor:

alina

» » , Prajituri, Retete de post

Negresa de post cu visine

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 decembrie 2013

Ingrediente
2 cani zahar, 2 cani de apa, 3 linguri cacao, 1 cana ulei, 1 plic praf de copt, coaja de o portocala, 1 fiola esenta de vanilie, visine din compot, faina cat cuprinde ( aprox. 350 g), , Pentru glazura:, 2 linguri cacao, 2 linguri ulei, 6 linguri zahar pudra, 2 linguri jumate de apa fierbinte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala punem apa si zaharul si amestecam pana cand zaharul se topeste. Cand zaharul s-a topit luam oala de pe foc si punem apa cu zaharul topit intr-un bol mare, apoi adaugam uleiul, 3 linguri cacao, praful de copt, coaja rasa de la o lamaie si esenta de vanilie, le amestecam bine pe toate cu telul. La sfarsit adaugam faina cat cuprinde, compoztia trebuie sa fie ca cea de chec.


Punem compozitia de prajitura intr-o tava in care punem putin ulei si o tapetam cu hartie pentru copt, peste compoztie am pus jumatati de visine din compot. Punem prajitura la cuptorul preincalzit la 180 C timp de 30-35 de minute.


Cand este gata prajitura ne apucam sa facem glazura: intr-o oala mica punem zaharul pudra, apa, uleiul, cacao si le amestecam bine. Punem oala pe foc si amestecam pana se ingroasa glazura. Cand este gata, punem glazura fierbinte peste prajitura si presaram nuca de cocos.


Pofta buna!
Intr-o oala punem apa si zaharul si amestecam pana cand zaharul se topeste. Cand zaharul s-a topit luam oala de pe foc si punem apa cu zaharul topit i
Retete
Alte retete din Prajituri

Negresa cu lapte de cocos, visine si nuca, de post

Intai prajim usor nuca si o tocam grosier. Laptele de cocos il zbatem foarte bine intainte sa il

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura cu gem si nuca

Margarina Rama Maestro se amesteca foarte bine cu zaharul,se adauga pe rand galbenusurile, faina

142 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 2 cani zahar
  • 2 cani de apa
  • 3 linguri cacao
  • 1 cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de o portocala
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • visine din compot
  • faina cat cuprinde ( aprox. 350 g)
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 linguri jumate de apa fierbinte

Raporteaza reteta

Retete
de alina

Unt cu usturoi si marar

Untul se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei. Usturoiul il curatam, se taie in doua, il punem

8 voturi    10 comentarii
15 min
Sosuri

Tortellini de casa umplute cu ficat de pui

Aluatul: Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam aluatul 20 de minute pe masa de

1 vot    2 comentarii
1h
Paste si pizza

Chiftele de dovlecei cu branza si marar

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu gaurile mici. Intr-un alt vas pe aceasi

18 voturi    10 comentarii
30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Intr-un vas se amesteca cu un tel foarte bine apa minerala cu ulei pana devine un lichid alb, se adauga zahar amestecand din nou,coaja

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

-Mai întâi se pun la copt miezurile de nucă într-o tavă în cuptorul încins la 180 grade C pentru cca.

4 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje