autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Negresa de post

Autor: elena cristina negoescu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 decembrie 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pun intr-un vas cele 3 cani de faina, apoi zahar, zahar vanilat, praf de copt, cacao si esenta rom.


Se amesteca bine, dupa care se adauga uleiul + apa (la final, pt a evita formarea cocoloaselor). In compozitia preparata de adauga stafidele sau nuca si se pune intr-o tava tapetata cu margarina si faina.


Se tine cca 20-25 min la cuptor.(cuptorul sa fie bine incins inainte).

  • Reteta testata de 6 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Adriana_Harastasan

    Adriana_Harastasan (Chef de cuisine):

    a iesit grozav! doar ca eu i-am mai adaugat coaja de portocala si bucati de ciocolata neagra de post. e super! cand e calda si o tai ciocolata e moale, cremoasa! delicioasa :*

  • Fara foto

    MIHAELA (Chef de cuisine):

    am facut reteta...este minunata...nu am crezut ca o prajitura atat de buna se poate face asa usor si repede!!! minunata!!! multumesc mult pentru reteta! eu am pus inauntru ciocolata de lapte fisiute mici taiate cu cutitul si a iesit super buna! multumesc pentru reteta..inca odata! :)

  • grasu64

    grasu64 (Chef de cuisine):

    La glazura am adaugat si 2 linguri de cacao si le-am copt in forme de briose! Super bune!

    • Andra

      Andra (Chef de cuisine):

      a iesit super. Este a doua oara cand fac reteta aceasta si este foarte apreciata. am pus glazura dr. oetker la rece pentru ca este de post. mii de multumiri pentru reteta.

    • Fara foto

      elena cristina negoescu (Maestru bucatar):

      Ma bucur din suflet ca reteta mea este pe placul vostru ;) Numai bine

    • Andra

      Andra (Chef de cuisine):

      am adaugat nuci si am copt in forme de briose multumesc pt reteta

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 42 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mocanu Rodica , 23 februarie 2014

    dar la glazura nu se pune si cacao?

  • Fara foto

    Ilie Mona Ramona , 13 decembrie 2013

    Acum incerc si , eu

  • Fara foto

    Tatiana Sorina , 12 decembrie 2013

    mmmm ce bine arataaa

    • Fara foto

      Rodica Jugan , 26 noiembrie 2013

      buna foc

    • Fara foto

      Florin Pitigoi , 24 noiembrie 2013

      delicioasa

    • Fara foto

      Petruta Stanescu , 24 noiembrie 2013

      arata super bine

    • Fara foto

      COMY.M. (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      ador prajitura negresa

    • Costica_Popa

      Costica_Popa (Bucatar) , 06 noiembrie 2013

      salut

    • Fara foto

      rasfatata lui tata , 24 octombrie 2013

      [;

    • Fara foto

      carac mihaela , 24 octombrie 2013

      a fost foarte bina

    • Fara foto

      Ana Radu , 24 septembrie 2013

      ana radu

    • Fara foto

      Crys Zal , 18 septembrie 2013

      super

    • Fara foto

      Violeta Rusu , 13 septembrie 2013

      este super

    • Fara foto

      crina , 23 mai 2013

      este foarte delicioasa, a devenit desertul meu preferat :*

    • Fara foto

      florina (Bucatar sef) , 28 februarie 2012

      Am facut-o si eu in urma cu vreo 2 ore. A iesit nemapomenit. Am mai facut negrese dar nu au iesit atat de bune si mai ales de post. Prajitura asta este o minunatie. Fetitele mele au mancat si s-au declarat satisfacute. Multumesc mult ca existati. Va pup!

    • Fara foto

      florina (Bucatar sef) , 28 februarie 2012

      Acum am bagat-o la cuptor. Va spun cand este gata cum a iesit. La gust este buna. O sa vad cand este coapta ce gust are. Multam frumos. Caut de mult timp o reteta de negresa de post fara gem. Ne vedem dupa coacere...

    • Fara foto

      burca georgiana (Bucatar) , 20 decembrie 2011

      prajitura este grozava o recomand tuturor !:D :-P

    • Garfield

      Garfield (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Rapid si delicios! Usor de facut! Recomandata chiar si celor fara experienta in bucatarie :)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      ionela , 05 iunie 2010

      intradevar e superrr buna..inainte cand incercam sa fac nu-mi iesea dar am incercat-o pe asta si a iesit foarte gustoasa. merita sa incercati si voi;)

    • Fara foto

      cristina , 06 martie 2010

      am incercat.o e foarte buna incercati.o si voi

    • Fara foto

      caty , 06 martie 2010

      e super buna ......f.f.f.f.f.f.f.f.f.f.ff.f.f.f

    • Fara foto

      Anisoara , 13 decembrie 2009

      O prajitura mai rapida ...nici ca am mai facut....si .....vazand ce "economie "de timp..... am mai facut imediat una sa-i duc mamei mele . Le-am facut si copt in serie ...Foarte tare !!!!!!!!!!! Craciun fericit !

    • Fara foto

      Oana , 03 decembrie 2009

      acum am prijitura la cuptor, abia astept sa vad cum o sa iasa :) e o reteta f usoara chiar si pentru o incepatoare ca mine :D

    • Fara foto

      Oana , 03 decembrie 2009

      acum am prijitura la cuptor, abia astept sa vad cum o sa iasa :) e o reteta f usoara chiar si pentru o incepatoare ca mine :D

    • Fara foto

      MARIA , 01 decembrie 2009

      perfect de usor de facut si nemaipomenit de buna multumesc

    • Fara foto

      NICULINA , 26 noiembrie 2009

      E FOARTE BUNA . MI-A PLACUT MULT .

    • Fara foto

      mihaela , 02 noiembrie 2009

      am auzit k este foarte buna si se prepara foarte usor

    • Fara foto

      ioana , 22 octombrie 2009

      am facut si eu negresa,fff buna dar nu ti-am respectat intocmai cantitatile am pus doar 2.5 cani faina si 3 lingurite praf de copt.e delicioasa .

    • Fara foto

      geta , 30 august 2009

      Eu mai adaug nuca macinata ,nuca cocos si gem de prune si iese o minune ; asta o fac intotdeauna in postul pastelui cand merg sambata de pomenirea mortilor

    • Fara foto

      florin , 01 august 2009

      Acum se apuca nevasta-mea de preparat. Andrei

    • Fara foto

      mariana , 10 iulie 2009

      Eu o fac de foarte mult timp. E foarte buna, dar eu pun si 4 linguri de gem de caise sau de care am prin casa. Sa incercati si o sa va placa.

    • Fara foto

      marian , 15 aprilie 2009

      Foarte buna, inca este si de post.

    • Fara foto

      ionut spania , 01 aprilie 2009

      E super cu stafide, ieri nu a mai ramas nimic, acum o am iarasi la cuptor. Pofta buna tuturor!

    • Fara foto

      simona , 17 martie 2009

      Ca sa iasa pufoasa nu trebuie folosita apa minerala? Incercati sa puneti si rahat, iese mai gustoasa. In rest reteta e ok.

    • Fara foto

      daniela , 11 martie 2009

      Si rezultatul, fetelor??? Nu ne spune nimeni...nimic???

    • Fara foto

      marinela , 04 martie 2009

      OK, o sa pun chiar acum sa fac si maine mai adaug ceva la comentariu.

    • Fara foto

      nicoleta , 31 decembrie 2008

      Chiar acuma face mama prajitura..:D:D o sa fie delicioasa:X

    • Fara foto

      alex , 29 noiembrie 2008

      E super tare reteta!

    • Fara foto

      irina-mihaela rujan (Bucatar) , 28 noiembrie 2008

      Acu' o am la cuptor.Sa vedem ce-o sa iasa:))

    • Fara foto

      denissa apostoiu , 19 noiembrie 2008

      Interesanta. O voi incerca chiar azi.

    • Fara foto

      usha , 16 noiembrie 2008

      Misto reteta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

743 voturi

Ingrediente

  • 3 cani faina
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 1/2 cana apa
  • 4linguri ulei
  • 1lingurita rom
  • 1 praf copt
  • 1zahar vanilat
  • 3linguri cacao
  • stafide sau nuca .
  • glazura:
  • 5linguri zahar
  • 3linguri apa
  • 1lingura margarina
  • cateva picaturi esenta rom.
  • Se pun toate la fiert
  • iar cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga romul. Se toarna peste prajitura calda
  • scoasa din cuptor.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Mocanu Rodica

dar la glazura nu se pune si cacao?

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu mere caramelizate

Tarta cu mere caramelizate

Oul se freaca cu zaharul pana devine spuma. Se adauga smantana, uleiul, esentele, praful de copt, sare si faina pana devine o coca

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Laptele se fierbe, separat se pun galbenusurile cu 250 gr zahar si se bat bine cu mixerul pana se fac spuma, peste care adaugam si praful

18 voturi    15 comentarii
30 min
Dulciuri diverse