autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Negresa de post

Autor: elena cristina negoescu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 decembrie 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pun intr-un vas cele 3 cani de faina, apoi zahar, zahar vanilat, praf de copt, cacao si esenta rom.


Se amesteca bine, dupa care se adauga uleiul + apa (la final, pt a evita formarea cocoloaselor). In compozitia preparata de adauga stafidele sau nuca si se pune intr-o tava tapetata cu margarina si faina.


Se tine cca 20-25 min la cuptor.(cuptorul sa fie bine incins inainte).

  • Reteta testata de 6 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Adriana_Harastasan

    Adriana_Harastasan (Chef de cuisine):

    a iesit grozav! doar ca eu i-am mai adaugat coaja de portocala si bucati de ciocolata neagra de post. e super! cand e calda si o tai ciocolata e moale, cremoasa! delicioasa :*

  • Fara foto

    MIHAELA (Chef de cuisine):

    am facut reteta...este minunata...nu am crezut ca o prajitura atat de buna se poate face asa usor si repede!!! minunata!!! multumesc mult pentru reteta! eu am pus inauntru ciocolata de lapte fisiute mici taiate cu cutitul si a iesit super buna! multumesc pentru reteta..inca odata! :)

  • grasu64

    grasu64 (Chef de cuisine):

    La glazura am adaugat si 2 linguri de cacao si le-am copt in forme de briose! Super bune!

    • Andra

      Andra (Chef de cuisine):

      a iesit super. Este a doua oara cand fac reteta aceasta si este foarte apreciata. am pus glazura dr. oetker la rece pentru ca este de post. mii de multumiri pentru reteta.

    • Fara foto

      elena cristina negoescu (Maestru bucatar):

      Ma bucur din suflet ca reteta mea este pe placul vostru ;) Numai bine

    • Andra

      Andra (Chef de cuisine):

      am adaugat nuci si am copt in forme de briose multumesc pt reteta

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 42 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mocanu Rodica , 23 februarie 2014

    dar la glazura nu se pune si cacao?

  • Fara foto

    Ilie Mona Ramona , 13 decembrie 2013

    Acum incerc si , eu

  • Fara foto

    Tatiana Sorina , 12 decembrie 2013

    mmmm ce bine arataaa

    • Fara foto

      Rodica Jugan , 26 noiembrie 2013

      buna foc

    • Fara foto

      Florin Pitigoi , 24 noiembrie 2013

      delicioasa

    • Fara foto

      Petruta Stanescu , 24 noiembrie 2013

      arata super bine

    • Fara foto

      COMY.M. (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      ador prajitura negresa

    • Costica_Popa

      Costica_Popa (Bucatar) , 06 noiembrie 2013

      salut

    • Fara foto

      rasfatata lui tata , 24 octombrie 2013

      [;

    • Fara foto

      carac mihaela , 24 octombrie 2013

      a fost foarte bina

    • Fara foto

      Ana Radu , 24 septembrie 2013

      ana radu

    • Fara foto

      Crys Zal , 18 septembrie 2013

      super

    • Fara foto

      Violeta Rusu , 13 septembrie 2013

      este super

    • Fara foto

      crina , 23 mai 2013

      este foarte delicioasa, a devenit desertul meu preferat :*

    • Fara foto

      florina (Bucatar sef) , 28 februarie 2012

      Am facut-o si eu in urma cu vreo 2 ore. A iesit nemapomenit. Am mai facut negrese dar nu au iesit atat de bune si mai ales de post. Prajitura asta este o minunatie. Fetitele mele au mancat si s-au declarat satisfacute. Multumesc mult ca existati. Va pup!

    • Fara foto

      florina (Bucatar sef) , 28 februarie 2012

      Acum am bagat-o la cuptor. Va spun cand este gata cum a iesit. La gust este buna. O sa vad cand este coapta ce gust are. Multam frumos. Caut de mult timp o reteta de negresa de post fara gem. Ne vedem dupa coacere...

    • Fara foto

      burca georgiana (Bucatar) , 20 decembrie 2011

      prajitura este grozava o recomand tuturor !:D :-P

    • Garfield

      Garfield (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Rapid si delicios! Usor de facut! Recomandata chiar si celor fara experienta in bucatarie :)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      ionela , 05 iunie 2010

      intradevar e superrr buna..inainte cand incercam sa fac nu-mi iesea dar am incercat-o pe asta si a iesit foarte gustoasa. merita sa incercati si voi;)

    • Fara foto

      cristina , 06 martie 2010

      am incercat.o e foarte buna incercati.o si voi

    • Fara foto

      caty , 06 martie 2010

      e super buna ......f.f.f.f.f.f.f.f.f.f.ff.f.f.f

    • Fara foto

      Anisoara , 13 decembrie 2009

      O prajitura mai rapida ...nici ca am mai facut....si .....vazand ce "economie "de timp..... am mai facut imediat una sa-i duc mamei mele . Le-am facut si copt in serie ...Foarte tare !!!!!!!!!!! Craciun fericit !

    • Fara foto

      Oana , 03 decembrie 2009

      acum am prijitura la cuptor, abia astept sa vad cum o sa iasa :) e o reteta f usoara chiar si pentru o incepatoare ca mine :D

    • Fara foto

      Oana , 03 decembrie 2009

      acum am prijitura la cuptor, abia astept sa vad cum o sa iasa :) e o reteta f usoara chiar si pentru o incepatoare ca mine :D

    • Fara foto

      MARIA , 01 decembrie 2009

      perfect de usor de facut si nemaipomenit de buna multumesc

    • Fara foto

      NICULINA , 26 noiembrie 2009

      E FOARTE BUNA . MI-A PLACUT MULT .

    • Fara foto

      mihaela , 02 noiembrie 2009

      am auzit k este foarte buna si se prepara foarte usor

    • Fara foto

      ioana , 22 octombrie 2009

      am facut si eu negresa,fff buna dar nu ti-am respectat intocmai cantitatile am pus doar 2.5 cani faina si 3 lingurite praf de copt.e delicioasa .

    • Fara foto

      geta , 30 august 2009

      Eu mai adaug nuca macinata ,nuca cocos si gem de prune si iese o minune ; asta o fac intotdeauna in postul pastelui cand merg sambata de pomenirea mortilor

    • Fara foto

      florin , 01 august 2009

      Acum se apuca nevasta-mea de preparat. Andrei

    • Fara foto

      mariana , 10 iulie 2009

      Eu o fac de foarte mult timp. E foarte buna, dar eu pun si 4 linguri de gem de caise sau de care am prin casa. Sa incercati si o sa va placa.

    • Fara foto

      marian , 15 aprilie 2009

      Foarte buna, inca este si de post.

    • Fara foto

      ionut spania , 01 aprilie 2009

      E super cu stafide, ieri nu a mai ramas nimic, acum o am iarasi la cuptor. Pofta buna tuturor!

    • Fara foto

      simona , 17 martie 2009

      Ca sa iasa pufoasa nu trebuie folosita apa minerala? Incercati sa puneti si rahat, iese mai gustoasa. In rest reteta e ok.

    • Fara foto

      daniela , 11 martie 2009

      Si rezultatul, fetelor??? Nu ne spune nimeni...nimic???

    • Fara foto

      marinela , 04 martie 2009

      OK, o sa pun chiar acum sa fac si maine mai adaug ceva la comentariu.

    • Fara foto

      nicoleta , 31 decembrie 2008

      Chiar acuma face mama prajitura..:D:D o sa fie delicioasa:X

    • Fara foto

      alex , 29 noiembrie 2008

      E super tare reteta!

    • Fara foto

      irina-mihaela rujan (Bucatar) , 28 noiembrie 2008

      Acu' o am la cuptor.Sa vedem ce-o sa iasa:))

    • Fara foto

      denissa apostoiu , 19 noiembrie 2008

      Interesanta. O voi incerca chiar azi.

    • Fara foto

      usha , 16 noiembrie 2008

      Misto reteta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

743 voturi

Ingrediente

  • 3 cani faina
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 1/2 cana apa
  • 4linguri ulei
  • 1lingurita rom
  • 1 praf copt
  • 1zahar vanilat
  • 3linguri cacao
  • stafide sau nuca .
  • glazura:
  • 5linguri zahar
  • 3linguri apa
  • 1lingura margarina
  • cateva picaturi esenta rom.
  • Se pun toate la fiert
  • iar cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga romul. Se toarna peste prajitura calda
  • scoasa din cuptor.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Mocanu Rodica

dar la glazura nu se pune si cacao?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu mere si branza de vaci

Tarta cu mere si branza de vaci

Pentru aceasta tarta m-am inspirat dintr-o reteta a Mihaelei Simandan. Mod de preparare aluat Batem ouale cu zaharul,adaugam untul,apoi

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Melci cu branza dulce

Melci cu branza dulce

Aluatul: Toate ingredientele trebuie scoase dim timp sa fie la temperatura camerei. Laptele il punem pe foc pana devine caldut, iar

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse