autor:

Maria Cogeanu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cu carne

Autor: Maria Cogeanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Cogeanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1 ceapa, 1-2 catei de usturoi, 2-3 oua, 500 g carne tocata - amestec, 100 - 200 g orez (dupa preferinta), 300 g varza rosie, taiata, la borcan (sau un amestec de legume tocate), sare, piper (alte condimente)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Cu 20-30 de minute inainte sa se pregateasca mancarea se fierbe orezul (pana bobul devine moale), se scurge cu atentie printr-o sita si se lasa la racit, in sita.


Se taie ceapa marunt si se pune la calit (la foc moderat). Cand capata o culoare rumenie se adauga carnea tocata impreuna cu usturoiul.


Se condimenteaza cu sare si piper, dupa preferinta.


Cand carnea e bine facuta se pun ouale in compozitie si se amesteca bine.


La sfarsit se adauga orezul impreuna cu varza rosie, se amesteca bine si se lasa 5 minute la foc mic, acoperit.


Se serveste cald si cu mult drag.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2-3 oua
  • 500 g carne tocata - amestec
  • 100 - 200 g orez (dupa preferinta)
  • 300 g varza rosie
  • taiata
  • la borcan (sau un amestec de legume tocate)
  • sare
  • piper (alte condimente)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Maria Cogeanu

Mancarica de broccoli

(Sugestie: in loc de carne tocata se pot folosi cubulete de sunca si salam) Se taie ceapa cubulete

6 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne

Boerenkool - Piure cu varza creata

Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cat sa-i acopere, intr-o oala mai

4 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne

Praz cu carne la cuptor

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Se fierb cartofii, apoi se strecoara. Se feliaza prazul bine

9 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca de vinete

Budinca de vinete

Se spală legumele şi se lasă la scurs. Vinetele se taie pe lateral în felii de 1 cm grosime şi se aşează într-o strecurătoare

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Budinci
Cartofi noi la cuptor cu crema de branza

Cartofi noi la cuptor cu crema de branza

Curatam cartofii noi, ii spalam. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa, cu unt si putina sare. Ii fierbem 10-15 minute, apoi ii scrugem

2 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi