autor:

Maria Cogeanu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cu carne

Autor: Maria Cogeanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Cogeanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1 ceapa, 1-2 catei de usturoi, 2-3 oua, 500 g carne tocata - amestec, 100 - 200 g orez (dupa preferinta), 300 g varza rosie, taiata, la borcan (sau un amestec de legume tocate), sare, piper (alte condimente)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Cu 20-30 de minute inainte sa se pregateasca mancarea se fierbe orezul (pana bobul devine moale), se scurge cu atentie printr-o sita si se lasa la racit, in sita.


Se taie ceapa marunt si se pune la calit (la foc moderat). Cand capata o culoare rumenie se adauga carnea tocata impreuna cu usturoiul.


Se condimenteaza cu sare si piper, dupa preferinta.


Cand carnea e bine facuta se pun ouale in compozitie si se amesteca bine.


La sfarsit se adauga orezul impreuna cu varza rosie, se amesteca bine si se lasa 5 minute la foc mic, acoperit.


Se serveste cald si cu mult drag.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2-3 oua
  • 500 g carne tocata - amestec
  • 100 - 200 g orez (dupa preferinta)
  • 300 g varza rosie
  • taiata
  • la borcan (sau un amestec de legume tocate)
  • sare
  • piper (alte condimente)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Maria Cogeanu

Mancarica de broccoli

(Sugestie: in loc de carne tocata se pot folosi cubulete de sunca si salam) Se taie ceapa cubulete

6 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne

Boerenkool - Piure cu varza creata

Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cat sa-i acopere, intr-o oala mai

4 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne

Praz cu carne la cuptor

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Se fierb cartofii, apoi se strecoara. Se feliaza prazul bine

9 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Platou taranesc

Platou taranesc

Pentru o masa de pranz de duminica am pregatit un platou taranesc din cartofi, costite afumate si condimentate, invelite in felii de

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei prajiti

Dovlecei prajiti

Acest fel de mancare poate fi consumat ca atare, la masa de pranz. Dar la fel de bine poate constitui o garnitura, in functie de preferinte. Portii:

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi