autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Orez cu lapte

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii:, * 300 g orez,, * 1,5 l lapte,, * 200 g zahar,, * 3 g scortisoara,, * 5 g sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

417 voturi

Mod de preparare

Orezul se alege de corpuri straine si se spala.


Laptele se fierbe, iar cind da in clocot se adauga orezul, amestecind continuu.


Se continua fierberea la foc moderat. Cu 10 minute inainte de terminarea fierberii, se adauga zaharul si sarea, amestecind pentru a nu se lipi de vas.


Dupa ce a fiert, se asaza in compotiere sau farfurioare cu scortisoara deasupra.


Se serveste cald sau rece.

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elisabeta Adam , 05 iulie 2014

    E foarte bun.

  • Fara foto

    Bianca Frunza , 26 februarie 2014

    e super. si deloc complicat

  • Fara foto

    Spiridon Gheorghe , 21 februarie 2014

    TOT SA MANINCI

    • Fara foto

      Spiridon Gheorghe , 21 ianuarie 2014

      SUPER,VOI M+AI FACE

    • Fara foto

      Mariana Mladin , 20 octombrie 2013

      super

    • Fara foto

      Andrei Moldovanu , 17 iunie 2013

      mersi de reteta e foarte buna :)).

    • Fara foto

      botezatu daniela (Bucatar) , 08 august 2012

      dupa parerea mea este prea mult zahar(200 gr), eu pun mai putin. oricum este desertul preferat al familiei.

    • Radu Tudor

      Radu Tudor (Maestru bucatar) , 25 octombrie 2010

      Orezul cu lapte, preferatul meu !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Mi-ai facut pofta ,chiar acum ma duc sa aleg orez sa il fac cu lapte !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Chiar daca nu mai am copii mici ne place la toti orezul cu lapte.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Foarte gustos!

    • Fara foto

      Aurora , 22 aprilie 2010

      Dupa ce spal orezul de mai multe ori,trebuie sa fie boabe mari,il pun direct in lapte si le fierb impreuna la foc mic timp de cca.40 de minute,la sfarsit pun zahar si neaparat vanilie,fara scortisoara,asa iese delicios.Mai nainte am facut si eu,e desertul meu preferat inca din copilarie,stiu reteta de la bunica.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      E bun, pregatesc mai rar, daca nu mai sunt copii mici in familie.

    • Fara foto

      flory , 19 ianuarie 2010

      cea mai buna bucatareasa e petronela.va pup fetele.gina si bebita

    • Fara foto

      Agnes , 14 decembrie 2009

      L-am facut acum 2 minute si l-am lasat sa se raceasca....acum sa vedem si cat de bine l-am facut si cat de bun a iesit..:)..avand in vedere ca nu sunt chiar asa priceputa....

    • Fara foto

      Ioana , 06 noiembrie 2009

      ce site dragalas :)) fiecare e multumit si fericit =)) nici un comentariu negativ nik nik (nimic:P) mda fericirea voastra ma deprima :)) oricum mulumesc de ajutor :* aveam nevoie :) >:D< v-am pupat!

    • Fara foto

      sorin , 14 septembrie 2009

      A iesit excelent. Am facut numai o treime din cantitati: 500 ml lapte, 100 g orez, 65 g zahar. Scortisoara a venit deasupra. Este foarte dulce, pentru cineva care nu vrea orez dulce ca o prajitura, ar trebui pus mai putin zahar.

    • Fara foto

      maria , 04 septembrie 2009

      A iesit super, nu am mai incercat sa pun orezul in lapte sa il fierb, s-a fiert si a iesit super bun. Nota 10, sunteti super.

    • Fara foto

      ... , 27 august 2009

      Sustin comentariul de mai jos..."daca tot spui...spune tot" Nici eu nu am fiert orezul inainte si a iesit orez crud cu lapte..."delicios"

    • Fara foto

      :) , 19 august 2009

      Trebuia sa specifici ca orezul trebuie fiert inainte..ca eu n.am stiut asta..si nu mi.a iesit nimic..daca tot spui..spune tot

    • Fara foto

      mircea , 23 decembrie 2008

      Intr-adevar foarte bun rezultatul retetei...doamna dinaintea mea stia ce vorbea:-)...nu e buna doar pentru "oaspetii invitati" ci efectiv pentru voi insiva...Sanatosi sa fim!

    • Fara foto

      VIRGINIA , 30 iunie 2008

      ESTE O RETETA SUPER .PENTU TOTI CEI CARE VOR SA PREGATEASCA CEVA REPEDE .USOR SI DELICOS VA SPUN CA MERITA SA FACETI UN DESERT TRADITIONAL SI SUPER

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

417 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • * 300 g orez,
  • * 1,5 l lapte,
  • * 200 g zahar,
  • * 3 g scortisoara,
  • * 5 g sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

botezatu daniela (Bucatar)

dupa parerea mea este prea mult zahar(200 gr), eu pun mai putin. oricum este desertul preferat al familiei.



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu branza de vaci si caramel, la cuptor

Clatite cu branza de vaci si caramel, la cuptor

Intai de toate am pregatit clatitele. Am mixat ouale cu laptele, uleiul, sarea si faina (cam 10 linguri). In tigaia pentru clatite,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Rulada de cacao cu branza dulce

Rulada de cacao cu branza dulce

Umplutura: Intr-un bol se mixeaza branza cu oul,sarea, zaharul,zaharul vanilat si smantana .La sfarsit se adauga stafidele care au

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse