autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Orez cu lapte

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Orezul se alege de corpuri straine si se spala.


Laptele se fierbe, iar cind da in clocot se adauga orezul, amestecind continuu.


Se continua fierberea la foc moderat. Cu 10 minute inainte de terminarea fierberii, se adauga zaharul si sarea, amestecind pentru a nu se lipi de vas.


Dupa ce a fiert, se asaza in compotiere sau farfurioare cu scortisoara deasupra.


Se serveste cald sau rece.

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elisabeta Adam , 05 iulie 2014

    E foarte bun.

  • Fara foto

    Bianca Frunza , 26 februarie 2014

    e super. si deloc complicat

  • Fara foto

    Spiridon Gheorghe , 21 februarie 2014

    TOT SA MANINCI

    • Fara foto

      Spiridon Gheorghe , 21 ianuarie 2014

      SUPER,VOI M+AI FACE

    • Fara foto

      Mariana Mladin , 20 octombrie 2013

      super

    • Fara foto

      Andrei Moldovanu , 17 iunie 2013

      mersi de reteta e foarte buna :)).

    • Fara foto

      botezatu daniela (Bucatar) , 08 august 2012

      dupa parerea mea este prea mult zahar(200 gr), eu pun mai putin. oricum este desertul preferat al familiei.

    • Radu Tudor

      Radu Tudor (Bucatar sef) , 25 octombrie 2010

      Orezul cu lapte, preferatul meu !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Mi-ai facut pofta ,chiar acum ma duc sa aleg orez sa il fac cu lapte !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Chiar daca nu mai am copii mici ne place la toti orezul cu lapte.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Foarte gustos!

    • Fara foto

      Aurora , 22 aprilie 2010

      Dupa ce spal orezul de mai multe ori,trebuie sa fie boabe mari,il pun direct in lapte si le fierb impreuna la foc mic timp de cca.40 de minute,la sfarsit pun zahar si neaparat vanilie,fara scortisoara,asa iese delicios.Mai nainte am facut si eu,e desertul meu preferat inca din copilarie,stiu reteta de la bunica.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      E bun, pregatesc mai rar, daca nu mai sunt copii mici in familie.

    • Fara foto

      flory , 19 ianuarie 2010

      cea mai buna bucatareasa e petronela.va pup fetele.gina si bebita

    • Fara foto

      Agnes , 14 decembrie 2009

      L-am facut acum 2 minute si l-am lasat sa se raceasca....acum sa vedem si cat de bine l-am facut si cat de bun a iesit..:)..avand in vedere ca nu sunt chiar asa priceputa....

    • Fara foto

      Ioana , 06 noiembrie 2009

      ce site dragalas :)) fiecare e multumit si fericit =)) nici un comentariu negativ nik nik (nimic:P) mda fericirea voastra ma deprima :)) oricum mulumesc de ajutor :* aveam nevoie :) >:D< v-am pupat!

    • Fara foto

      sorin , 14 septembrie 2009

      A iesit excelent. Am facut numai o treime din cantitati: 500 ml lapte, 100 g orez, 65 g zahar. Scortisoara a venit deasupra. Este foarte dulce, pentru cineva care nu vrea orez dulce ca o prajitura, ar trebui pus mai putin zahar.

    • Fara foto

      maria , 04 septembrie 2009

      A iesit super, nu am mai incercat sa pun orezul in lapte sa il fierb, s-a fiert si a iesit super bun. Nota 10, sunteti super.

    • Fara foto

      rona , 29 august 2009

      N-am mai auzit asa mostra de prostie: sa fierbi orezul inainte sa-l fierbi in lapte?????? Orez crud cu lapte zici ca ti-a iesit? Pai cat l-ai lasat la fiert? Un minut? Am o intrebare: da aragazul stii cum se aprinde? PS Tocmai am terminat orezul cu lapte, a iesit f bun; am intrat pe site doar sa verific cantitatile, informatiile mi-au fost f utile!

    • Fara foto

      ... , 27 august 2009

      Sustin comentariul de mai jos..."daca tot spui...spune tot" Nici eu nu am fiert orezul inainte si a iesit orez crud cu lapte..."delicios"

    • Fara foto

      :) , 19 august 2009

      Trebuia sa specifici ca orezul trebuie fiert inainte..ca eu n.am stiut asta..si nu mi.a iesit nimic..daca tot spui..spune tot

    • Fara foto

      mircea , 23 decembrie 2008

      Intr-adevar foarte bun rezultatul retetei...doamna dinaintea mea stia ce vorbea:-)...nu e buna doar pentru "oaspetii invitati" ci efectiv pentru voi insiva...Sanatosi sa fim!

    • Fara foto

      VIRGINIA , 30 iunie 2008

      ESTE O RETETA SUPER .PENTU TOTI CEI CARE VOR SA PREGATEASCA CEVA REPEDE .USOR SI DELICOS VA SPUN CA MERITA SA FACETI UN DESERT TRADITIONAL SI SUPER

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

413 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • * 300 g orez,
  • * 1,5 l lapte,
  • * 200 g zahar,
  • * 3 g scortisoara,
  • * 5 g sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume

Elisabeta Adam

E foarte bun.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Laptele se fierbe, separat se pun galbenusurile cu 250 gr zahar si se bat bine cu mixerul pana se fac spuma, peste care adaugam si praful

17 voturi    15 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec cu struguri

Chec cu struguri

Punem 3 linguri cu faina (din cele 5) peste boabele de struguri si amestecam, astfel incat sa le acoperim cu un strat fin. Incalzim

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse