autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Retete de Pasti, Aperitive cu oua

Ouă vopsite cu coji de ceapă

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 aprilie 2011

Ingrediente
coji de ceapă roşie şi galbenă, apă, ouă, frunze cu modele interesante, fire de iarbă, ciorapi de nylon

Dificultate: Redusa Timp: 1h

55 voturi

Mod de preparare

Ouale se scot din timp din frigider si se spala cu apa si detergent de vase, apoi se clatesc bine.


Se pun sa se scurga.


Se pun cojile de ceapa si apa intr-o cratita mai mare plina pe jumatate.


Se adauga ouale si se acopera cu foile.


Se fierb la foc mic. De cand incep sa fiarba se lasa cam 10 minute. Unii le pun doar cand clocoteste apa si le lasa 12 minute, depinde cat le doriti de tari.


Se scot cu spumiera, se pun pe ziare sau hartie absorbanta si se ung cu slanina.


Cine le doreste mai frumoase, poate pune frunze si legate apoi cu ciorap de nylon. O vecina pune iarba taiata si apoi le pune in ciorap.


Alta metoda este sa udati ouale, lipiti foi de ceapa rosii si galbene pe ou, apoi le puneti in ciorap si le vopsiti in ce culoare doriti. Ies super. Vedeti fotografia cu oua de difeite culori in cos patrat!


E o metoda sanatoasa si ieftina de a vopsi oua, fara chimicale.


Se pot vopsi mai multe ture in aceeasi apa.


Ouale vor avea nuante diferite, depinde cat sunt de albe.


Sarbatori fericite!


Hristos a inviat!

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silvia Cavaleru , 14 aprilie 2015

    Metoda cea mai usoara,frumoasa si sanatoasa!...

  • Fara foto

    Monica Calin , 31 martie 2015

    FFFFF.FRUMOSSSSS...!

  • Fara foto

    Romeo Furdui , 18 aprilie 2014

    Si eu le fac numai in coji de ceapa,azi in Vinerea Mare,era obiceiul in Ardeal de a vopsi ouale,anul asta o sa le fac si eu cu frunze.

    • Fara foto

      Mariana Mardare , 17 aprilie 2014

      Si eu le fac numai in coji de ceapa,azi in Vinerea Mare,era obiceiul in Ardeal de a vopsi ouale,anul asta o sa le fac si eu cu frunze.

    • Fara foto

      Magda Budeanu , 17 aprilie 2014

      FFFFF.FRUMOSSSSS...!!!

    • Fara foto

      Ana-Maria Burov , 15 aprilie 2014

      Eu fac oua de Pasti asa colorate de cand sunt mica, am invatat de la MAMA si cred ca am transmis si copiilor mei ,acum urmeaza nepotii.

    • Fara foto

      Mihaela Michela , 15 aprilie 2014

      sunt pregatita cu tot ce trebuie !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

      Tare frumoase, tot asa le vopsesc si eu, cu coji de ceapa.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2011

      Foarte frumose, felicitari ! Offffff ! unde esti copilarie ? asa le vopse-am si eu cu mama...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2011

      Foarte frumoase!***** Adevarat A inviat! Sarbatori fericite si tie;Dumnezeu sa iti dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, o binecuvantare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grija si un raspuns la fiecare intrebare!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2011

      foarte frumoase oua ...Paste fericit!

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2011

      Ce frumooos!!Imi dau lacrimile cand imi aduc aminte....si eu faceam la fel cand eram mica, impreuna cu mama mea ,cu frunze de partunjel,de trandafir,....offf..cum trec ani astia.Acum nu mai am timp,cumpar 2 plicuri de vposea si gata ouale..*****

    • Trasca Alina

      Trasca Alina (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2011

      Foarte frumoase :)!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

55 voturi

Ingrediente

  • coji de ceapă roşie şi galbenă
  • apă
  • ouă
  • frunze cu modele interesante
  • fire de iarbă
  • ciorapi de nylon

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Adelina Damian-Fekete

Roșii uscate la cuptor

Preîncălzeşte cuptorul la 150°C . Spală roşiile, şterge-le, taie-le în două, scoate

10 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu legume

Prajitura cu mere

Aluat: Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul și cu untul scos din timp din frigider

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Tiramisu cu fructe de padure

Se prepară o cafea tare și se lasă la răcit, apoi se strecoară. Se separă albusurile de gălbenușuri.

5 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Sfaturi
Idei si retete pentru Pasti
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

6 voturi   5 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

6 voturi   8 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

3 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele