autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu peste

Paella cu fructe de mare si carne de pui

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Paella se prepara intr-o cratita ce poarta acelasi nume si se serveste direct din ea, se face la foc de lemne, etc. insa, eu am adaptat reteta pentru bucatariile noastre. Conditia e sa folosim o cratita intinsa si nu prea adanca. Intr-o tigaie se rumenesc bine in ulei, bucatile de carne, taiate : pieptul de pui in cuburi potrivit de mari, iar pulpele taiate in doua.


Se adauga, apoi, usturoiul zdrobit un pic cu dosul furculitei si ceapa taiata solzisori.


Se transfera, apoi, in cratita pentru paella.


Se soteaza ardeii si rosia, si se pun si ele, peste carne, in cratita.


Se rumenesc apoi, foarte repede, crevetii nedecorticati, dar spalati foarte bine( sunt si creveti care mai au inca intestinul, asadar, nu uitati sa il scoateti).


Se pun si ei in cratita.


Se adauga fructele de mare decongelate, mazarea, fasolea verde, porumbul, orezul spalat, supa de peste, foaia de dafin, sare, piper, pudra de ardei, sofranul.


Se amesteca usor cu o paleta de lemn si se da cratita la cuptor, la foc potrivit. Nu se mai amesteca deloc in cratita ! Este gata cand lichidul s-a evaporat, iar orezul este fiert.


Se serveste fierbinte.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    Un deliciu culinar. Felicitari ! *****

Dificultate

Medie

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 3 catei de usturoi
  • 4 pulpe de pui sau 300 gr piept de pui
  • o ceapa rosie mare
  • 2 ardei grasi colorati
  • o rosie mare
  • o punga de fructe de mare
  • 200 gr creveti
  • 150 gr mazare (congelata)
  • 150 fasole verde (congelata)
  • o frunza de dafin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 gr orez
  • 100 gr boabe de porumb fiert(optional)
  • o lingurita sofran
  • pudra de ardei rosu dulce sau iute dupa preferinta
  • 1 litru supa de peste sau concentrat
  • 150 gr vin alb (optional)
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD

Bomboane Raffaello

Ciocolata rupta bucati se pune la topit in frisca incalzita( sa nu fiarba !) pe bain-marie. Cand

5 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Cheesecake light cu banane, piersici si zmeura

Blatul: se zdrobesc biscuitii foarte fin. Se topeste ciocolata ciocolata şi untul la bain-marie.

3 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri

Sarmalute in foi de vita cu carne si quinoa

Se spala boabele de quinoa in mai multe ape si le lasam la inmuiat in apa calda. Frunzele (daca sunt

5 voturi    5 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Un deliciu culinar. Felicitari ! *****

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Astazi va propun o idee de masa de pranz foarte usoara si sanatoasa: pastrav la cuptor, alaturi de care am servit un orez salbatic cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Couscous cu fructe de mare

Couscous cu fructe de mare

Un wok se tapeteza cu 2 linguri de ulei de masline peste care se adauga couscousul. Se lasa la rumenit si se adauga treptat 600 ml de

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste