autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu peste

Paella cu fructe de mare si carne de pui

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Ingrediente
3 catei de usturoi , 4 pulpe de pui sau 300 gr piept de pui , o ceapa rosie mare , 2 ardei grasi colorati , o rosie mare , o punga de fructe de mare , 200 gr creveti , 150 gr mazare (congelata) , 150 fasole verde (congelata) , o frunza de dafin , 2 linguri ulei de masline , 500 gr orez , 100 gr boabe de porumb fiert(optional) , o lingurita sofran , pudra de ardei rosu dulce sau iute dupa preferinta , 1 litru supa de peste sau concentrat , 150 gr vin alb (optional), , sare, piper.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Paella se prepara intr-o cratita ce poarta acelasi nume si se serveste direct din ea, se face la foc de lemne, etc. insa, eu am adaptat reteta pentru bucatariile noastre. Conditia e sa folosim o cratita intinsa si nu prea adanca. Intr-o tigaie se rumenesc bine in ulei, bucatile de carne, taiate : pieptul de pui in cuburi potrivit de mari, iar pulpele taiate in doua.


Se adauga, apoi, usturoiul zdrobit un pic cu dosul furculitei si ceapa taiata solzisori.


Se transfera, apoi, in cratita pentru paella.


Se soteaza ardeii si rosia, si se pun si ele, peste carne, in cratita.


Se rumenesc apoi, foarte repede, crevetii nedecorticati, dar spalati foarte bine( sunt si creveti care mai au inca intestinul, asadar, nu uitati sa il scoateti).


Se pun si ei in cratita.


Se adauga fructele de mare decongelate, mazarea, fasolea verde, porumbul, orezul spalat, supa de peste, foaia de dafin, sare, piper, pudra de ardei, sofranul.


Se amesteca usor cu o paleta de lemn si se da cratita la cuptor, la foc potrivit. Nu se mai amesteca deloc in cratita ! Este gata cand lichidul s-a evaporat, iar orezul este fiert.


Se serveste fierbinte.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Vita picanta cu vin rosu si garnitura de orez curry

Mod de preparare : Se spala carnea si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se taie cubulete mai

3 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Musaca De Cartofi

Puneţi cartofii în coajă la fiert şi ouăle. După ce s-au fiert cartofii şi ouăle, lăsaţi

7 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    Un deliciu culinar. Felicitari ! *****

Dificultate

Medie

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 3 catei de usturoi
  • 4 pulpe de pui sau 300 gr piept de pui
  • o ceapa rosie mare
  • 2 ardei grasi colorati
  • o rosie mare
  • o punga de fructe de mare
  • 200 gr creveti
  • 150 gr mazare (congelata)
  • 150 fasole verde (congelata)
  • o frunza de dafin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 gr orez
  • 100 gr boabe de porumb fiert(optional)
  • o lingurita sofran
  • pudra de ardei rosu dulce sau iute dupa preferinta
  • 1 litru supa de peste sau concentrat
  • 150 gr vin alb (optional)
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD

Bomboane Raffaello

Ciocolata rupta bucati se pune la topit in frisca incalzita( sa nu fiarba !) pe bain-marie. Cand

8 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Cheesecake light cu banane, piersici si zmeura

Blatul: se zdrobesc biscuitii foarte fin. Se topeste ciocolata ciocolata şi untul la bain-marie.

3 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri

Sarmalute in foi de vita cu carne si quinoa

Se spala boabele de quinoa in mai multe ape si le lasam la inmuiat in apa calda. Frunzele (daca sunt

6 voturi    5 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Un deliciu culinar. Felicitari ! *****



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Peste cu legume

Peste cu legume

Spala bine file de peste. Curatam cartofii si morcovii , spalam si taiem rondele sau cum doriti. Spalam bine dovleceii si taiem rondele.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor

Peste la cuptor

Curatam si spalam pestele. Il taiem si ii punem sare , lasam in frigider toata noaptea. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Curatam,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste