autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine alba

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
1kg (2.2lb) faina alba, 40g (1.41oz) drojdie, 1 lingurita de sare, 600ml (1pt) apa.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

135 voturi

Mod de preparare

Se pune jumatate din faina impreuna cu drojdia inmuiata intr-o cana cu apa calduta.


Se amesteca pana se obtine un aluat suficient de tare, pe care il presaram cu faina si-l lasam la dospit sub un prosop de bucatarie pentru 2 ore. Plamadeala obtinuta se rastoarna peste faina ramasa, se amesteca cu sarea dizolvata in apa calduta si se framinta viguros 30 de minute, pina ce aluatul nu se mai lipeste de miini. Dupa alte 30 de minute in care aluatul dospeste si isi dubleaza volumul se poate taia si modela in formele dorite (tava de copt trebuie unsa cu putin ulei sau unt inainte). Pentru un succes deplin aluatul ar mai trebui lasat sa creasca 30 de minute in tava, inainte de a fi pus la copt in cuptorul incins la 200oC (400oF). Timpul de coacere este aproximativ 30 de minute.
Se pune jumatate din faina impreuna cu drojdia inmuiata intr-o cana cu apa calduta.


Se amesteca pana se obtine un aluat suficient de ta
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Paine alba impletita

Am pus apa la incalzit. Drojdia am amestecat-o cu zahărul, iar când amestecul a devenit fluid,

6 voturi    6 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Paine alba fara framantare

Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu drojdia şi sarea. Dacă utilizam drojdie proaspătă,

8 voturi    1 comentariu
120h
Aluaturi si Foietaje

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    vad ca esti priceputa tare in ale painii, felicitari pt retetela expuse

Dificultate

Medie

Timp

1h

135 voturi

Ingrediente

  • 1kg (2.2lb) faina alba
  • 40g (1.41oz) drojdie
  • 1 lingurita de sare
  • 600ml (1pt) apa.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

237 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Aluat pentru foietaj

Aluat pentru foietaj

Aluatul de foietaj este un aluat care necesita mai multa atentie, pentru ca este migalos, si nu iese daca in camera e o temperature

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu foi fine

Placinta cu foi fine

Intr-o tava dreptunghiulara unsa cu un pic de ulei asezam hartia de copt apoi rulourile umplute. Branza dulce se amesteca cu zaharul

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje