festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine alba

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune jumatate din faina impreuna cu drojdia inmuiata intr-o cana cu apa calduta.


Se amesteca pana se obtine un aluat suficient de tare, pe care il presaram cu faina si-l lasam la dospit sub un prosop de bucatarie pentru 2 ore. Plamadeala obtinuta se rastoarna peste faina ramasa, se amesteca cu sarea dizolvata in apa calduta si se framinta viguros 30 de minute, pina ce aluatul nu se mai lipeste de miini. Dupa alte 30 de minute in care aluatul dospeste si isi dubleaza volumul se poate taia si modela in formele dorite (tava de copt trebuie unsa cu putin ulei sau unt inainte). Pentru un succes deplin aluatul ar mai trebui lasat sa creasca 30 de minute in tava, inainte de a fi pus la copt in cuptorul incins la 200oC (400oF). Timpul de coacere este aproximativ 30 de minute.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    vad ca esti priceputa tare in ale painii, felicitari pt retetela expuse

Dificultate

Medie

Timp

1h

134 voturi

Ingrediente

  • 1kg (2.2lb) faina alba
  • 40g (1.41oz) drojdie
  • 1 lingurita de sare
  • 600ml (1pt) apa.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

33 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Burek cu branza

Burek cu branza

Am facut foi subtiri late cam de o palma si lungi cam de 30-40.cm, am pus branza cam cat m-a lasat inima, am rulat si am inceput sa

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se adauga oul, esenta ,coaja de lamaie,

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje