autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine alba

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
1kg (2.2lb) faina alba, 40g (1.41oz) drojdie, 1 lingurita de sare, 600ml (1pt) apa.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

135 voturi

Mod de preparare

Se pune jumatate din faina impreuna cu drojdia inmuiata intr-o cana cu apa calduta.


Se amesteca pana se obtine un aluat suficient de tare, pe care il presaram cu faina si-l lasam la dospit sub un prosop de bucatarie pentru 2 ore. Plamadeala obtinuta se rastoarna peste faina ramasa, se amesteca cu sarea dizolvata in apa calduta si se framinta viguros 30 de minute, pina ce aluatul nu se mai lipeste de miini. Dupa alte 30 de minute in care aluatul dospeste si isi dubleaza volumul se poate taia si modela in formele dorite (tava de copt trebuie unsa cu putin ulei sau unt inainte). Pentru un succes deplin aluatul ar mai trebui lasat sa creasca 30 de minute in tava, inainte de a fi pus la copt in cuptorul incins la 200oC (400oF). Timpul de coacere este aproximativ 30 de minute.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Paine alba de casa(hala)

Din drojdie cu 1/4 pahar de apa si 2linguri de zahar se face o maia si se lasa 5 minute sa creasca. Intr-un

21 voturi    17 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Paine alba impletita

Am pus apa la incalzit. Drojdia am amestecat-o cu zahărul, iar când amestecul a devenit fluid,

6 voturi    6 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    vad ca esti priceputa tare in ale painii, felicitari pt retetela expuse

Dificultate

Medie

Timp

1h

135 voturi

Ingrediente

  • 1kg (2.2lb) faina alba
  • 40g (1.41oz) drojdie
  • 1 lingurita de sare
  • 600ml (1pt) apa.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu lapte si ulei

Paine de casa cu lapte si ulei

Punem toate componentele la temperatura camerei, in bucatarie, cu 1-2 ore inainte de preparare. Incalzim laptele. Preparam maiaua: Zdrobim

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine pufoasa

Paine pufoasa

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia Punem 2-3 linguri de faina si amestecam bine pana

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje