In vasul in care se framanta se pune faina cu taratele si le amestecam bine.In mijloc se face o gaura si se adauga drogdia, zaharul si iaurtul caldut. Se amesteca bine si se lasa sa dospeasca cateva minute.Adaugam semintele, sarea si o parte din apa si se incepe framantatul. La sfarsit se adauga uleiul treptat si se framanta pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini, in jur de 10 min.
Se lasa la crescut timp de o ora pana cand se dubleaza volumul, dupa care se va pune pe masa de lucru. Aluatul il impartim in jumatate si il rasucim ca pe un colac, iar capetele se indoaie sub paine. Painea se va pune intr-o tava dreptunghiulara, mai mare, unsa cu ulei, la fundul tavii presarandu-se seminte, iar deasupra se unge cu putina apa sau ulei si se va presara din nou seminte.
Se lasa sa creasca in tava timp de 15 min, apoi se da la cuptor la foc potrivit (180 de grade) aproximativ 50- 60 minute.
Se scoate din cuptor si se unge cu o pensula cu apa, ca sa nu se intareasca coaja, se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie.
Eu nu am rezistat sa astept sa se raceasca si am mancat coltul fierbinte.
Este foarte gustoasa si satioasa.
Pofta buna!
Specific: Iordania
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii