autor:

vera

» » Torturi

Pandispan cu crema de branza

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pandispanul: ouale se mixeaza bine cu zaharul pana devin o crema omogena,se adauga in ploaie faina cernuta,se amesteca si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie pergament si unt; introduce in cuptorul incalzit in prealabil 180AC timp de 25 minute,dupa care se lasa sa se raceasca in aceiasi tava;


Crema: crema de branza se bate cu zaharul farin pana devin o crema , se adauga zeama de lamaie dupa care se adauga frisca batuta ; se amesteca totul si se rastoarna intr-un pos ;


Pandispanul se taie pe jumatate,iar cu ajutorul posului se fac 3 cercuri pornind din exterior spre interior, lasand spatiu intre ele,unde vom umple cu gem de fructe de padure sau orice alt gem doriti;


Mie mi-a placut ft mult contrastul intre crema de branza si gemul acrisor de fructe de padure;


Se aseaza cea de-a doua jumatate se pudreaza cu zahar si putina cacao dupa gustul si imaginatia fiecaruia;


Pofta buna!

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Astazi l-am pregatit in acelasi mod doar cu zahar farin,pudrat pe deasupra si a iesit mai bine,mai crescut ,iar crema buna...

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Super buna, fructe acrisoare, branza si blat.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Si mie imi place aceasta reteta,doar ca nu am pus fructe,dar merge;data viitoare am sa incerc.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

    Foarte frumos. Arata foarte bine.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      va multumesc pt aprecieri,da este ft bun tortul si gustos

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Arată frumos şi cred că e foarte gustos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Foarte frumos, felicitari, imi place ca sunt f multe imagini, ele nu se repeta ca la alte gospodine ce au postat o multime de poze dintre care jumatate sunt identice. Felicitari!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Am salvat reteta, imi place mult.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Imi place reteta foarte mult.Bravo!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

      Cred ca este tare bun.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Arata grozav si sunt sigura ca are un gust minunat...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Arata bine si cred ca e gustoasa cu gemul de fructe si crema de branza.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

55 min

23 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 150g zahar tos
  • 150g faina
  • 200g crema de branza
  • 50gzahar farin
  • o lingura zeama de lamaie
  • 200ml frisca
  • 100g gem de fructe e padure

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de vera

Chec pufos-reteta mamei mele

Mixam albusurile cu praful de sare pana ce devine albe si batoase; Galbenusurile le mixam cu zaharul

23 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Rulada cu nutella

Mixam bine ouale cu zaharul pana se dubleaza volumul Amestecam faina cu amidonul si praful de copt,adaugam

14 voturi    8 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

43 voturi    13 comentarii
18 min
Paste si pizza

susu (Chef de cuisine)

Super buna, fructe acrisoare, branza si blat.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu frisca si nuci caramelizate

Tort cu frisca si nuci caramelizate

Blat: se separa galbenusul de albus. Albusurile se bat spuma cu zaharul (400 gr). Se toarna galbenusurile peste albus, se adauga si

3 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu piersici si afine

Tort cu piersici si afine

Se fierb 100 g. zahar cu 100 ml. apa pana se obtine un sirop gros, care se amesteca apoi cu lichiorul. Se insiropeaza fiecare blat cu

1 vot    1 comentariu
5h
Torturi