festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fanica Spanu

» » Prajituri

PANDISPAN CU CREMA

Autor: Fanica Spanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se freaca separat albusul cu zaharul pana se omogenizeaza foarte bine, la galbenus se adauga 10 linguri de ulei. Apoi se ung 2 tavi de chec cu ulei si se tapeteaza cu faina.


Se pune jumatate din compozitia alba intr-o tava iar in cealalta compozitie se adauga 3-4 linguri de cacao si se rastoarna in cealalta tava. Cand sau copt se lasa sa se raceasca, apoi se taie in 5 bucati pe lungul pandispanului, se pune crema pe o felie alba, apoi se adauga una cu cacao si tot asa pana se termina.


Se infasoara in celofan si se tin la frigider, se consuma a doua zi. POFTA BUNA.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fanica Spanu

    Fanica Spanu (Chef de cuisine):

    CREMA pentru 1 kg.lapte, 2 linguri de margarina, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina,zahar vanilat, coaja de lamaie. In laptele caldut se adauga zaharul, faina, zaharul vanilat, coaja de portocale si margarina si se amesteca foarte bine sa nu se formeze cocoloase.Se lasa sa se raceasca, apoi umple feliile de pandispan asa dupa cum am mai spus in reteta.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Gabriela , 30 iulie 2013

    si ce crema punem?

  • Fanica Spanu

    Fanica Spanu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Multumesc doamna Constanta Proca. Iese foarte bun cu orice crema preparata.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Eu am facut crema de la Dr.Oetker si a iesit super.Fiecare poate face ce crema ii place.

    • zbiggi

      zbiggi (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Stimate, Fanica Spanu, o reteta scrisa clar cuprinde lista intreaga de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pana la produsul final. poate ca dumneata esti mare cofetar, dar eu de exemplu nu stiam reteta aceasta de crema, care este si ea incompleta pentru ca n-ai scris cum se prepara. stii, unii intram si citim retetele ca sa invatam.

    • Fanica Spanu

      Fanica Spanu (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

      Da, intradevar albusurile se freaca mai intai cu zaharul pana se intareste pe lighean (castron), apoi se bat galbenusurile separat. Ce este asa neclar oare? Cred ca oricine poate prepara o crema pentru prajituri. Crema pentru PANDISPAN CU CREMA este: 1 litru de lapte, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, coaja rasa de lamaie sau portocala.

    • Fara foto

      zamfir ana (Maestru bucatar) , 10 martie 2009

      Hello! ne spui si noua te rugam cum se prepara crema? vad ca nu scrie nimik despre crema cred ca ai gresit reteta raguta , dak tot ai scris-o macar trebuia sa o scrii bine ,si cred ca galbenusurile se freaca cu zaharul nu albsurile??????????

    • Fara foto

      adela , 25 februarie 2009

      E destul de confuza reteta. Eu am reusit sa-i dau de capat. Ca crema am folosit Nutella si sa stiti k e destul de buna sau prepara o crema de ciocolata( retata la crema o gasiti pe acest site).

    • Fara foto

      katelynn , 25 februarie 2009

      Dar e greu sa ne gandim cum se prepara o crema???

    • Fara foto

      lumi , 16 ianuarie 2009

      Unde e crema? Cum se prepara? Si cred ca nu albusurile se freaca cu zahar (in cel mai bun caz se bat cu zahar), dar aici mai mult ca sigur e vorba de galbenusuri care se freaca cu zahar. Daca tot postati retete de ce nu le scrii corect? Mai sunt si fete incepatoare pe care le dai peste cap complet cu asemenea reteta scrisa in bataie de joc!

    • Fara foto

      mary , 16 ianuarie 2009

      Hello!! Unde e reteta de crema ? Pandispan cu crema fara crema. Super!!

    • Fara foto

      mika_ella , 20 decembrie 2008

      Si unde este reteta de la crema..???

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

22 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de faina
  • 3-4 pliculete zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Elena Gabriela

si ce crema punem?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

5 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura insiropata cu gris

Prajitura insiropata cu gris

Mai intai vom pregati siropul; punem apa, zaharul si coaja rasa de la lamaie, intr-un ibric si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba,adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Prajituri