Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Reţetă de preparare a papanaşilor

Ingrediente

  • 700 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 2 oua
  • 1 lingura gris
  • 8 linguri zahar
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamiae
  • coaja rasa de portocala
  • 350-400 gr faina
  • ulei pentru prajit
  • 300 gr capsuni
  • 1-2 linguri zahar
  • zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un bol punem branza, ouale, zaharul si le mixam la viteza nu foarte mare.

Adaugam grisul, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie si de portocala, praful de copt.

Acum incepem sa incorporam faina treptat pana compozitia devine nelipicioasa dar nu trebuie sa fie foarte tare ci ca o plastelina.

Lasam 15 minute la odihnit compozitia pregatita.

Int-o tigaie punem o cantitate mai mare de ulei la incins.

Rupem bucatele potrivite din aluat, formam bile, le gaurim pe mijloc si le dam forma unor inele.

Le prajim in uleiul incins pe ambele parti, iar din aluatul din gaura formam bilute pe care le prajim.

Cu ajutorul unei palete scoatem papanasii intr-un bol in care punem niste servetele de bucatarie.

Eu cum de ceva vreme incerc sa evit prajelile, am oprit putin aluat si mi-am facut cativa papanasi la cuptor.

Ii modelam la fel ca si pe cei care i-am prajit, ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ii introducem in cuptorul incins si ii lasam pana se rumenesc frumos deasupra.

Spalam capsunile, indepartam cozile si le zdrobim cu mixerul vertical.

Turnam totul intr-o cratita, punem 1-2 linguri zahar si lasam sa fiarba la foc mic circa 5 minute, apoi il lasam sa se racoreasca.

Asezam papanasi pe farfurii, ii presaram cu zahar pudra iar deasupra punem sos care il lasam sa curga in jos, dar noi cu siguranta avem grija sa il savuram pe tot!

Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise