Reţetă de preparare a papanaşilor
Urda se pune intr-un lighenas impreuna cu ouale,sarea si zaharul vanilat.Se amesteca totul bine.Faina amestecata cu bicarbonatul se rastoarna peste urda si se framanta cu mana,sau mixer pentru aluat.Aluatul nu trebuie sa fie tare,manipularea lui se face cu mana umezita cu apa.
Pe o folie se presara putina faina si se fac cu mainile umezite in apa gogoloaie de cca 5-6 cm diametru,pe mijlocul lor se fac gauri unind policele(degetul mare) cu aratatorul pe mijlocul gogoloiului,largind apoi putin gaura.Se lasa pe folie vreo 5 min sa se odihneasca.Intr-o tigaie se pune ulei , cca 2 cm,sau mai mult se lasa la infierbantat apoi se aseaza papanasii.Se prajesc pe ambele parti la foc relativ mic.Dupa ce se scot se pudreaza cu zahar pudra si se aseaza pe mijlocul lor cate o lingurita de dulceata de mere. Cand le scoatem din tigaie sunt un pic tari la coaja,dar se inmoaie pe masura ce se racesc.Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii