autor:

autor

» » Prajituri

Papanasi moldovenesti

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 linguri gris, 2 linguri faina, 2 oua, sare, untura pentru prajit, 400 gr. brinza de vaci (scursa bine de zer)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

97 voturi

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri.


Se bat albusurile spuma.


Se freaca bine brinza cu galbenusurile, cu faina, gris, sare. La sfirsit se adauga albusurile.


Se incinge untura.


Se fac galusti turtite, se gauresc cu degetul, se pun la prajit, pe ambele parti, pina se rumenesc.


Se servesc cu zahar si smintina

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    stela (Bucatar sef):

    sunt in spania de 3 ani si imi place sa pastrez traditia de moldoveanca si imi place sa imi rasfat prietenii si copii cu bunatatile noastre traditionale.Papanasii iam facut si au iesit extraordinar asa cum de mult timp nu am mancat

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Cred ca voi pregati si eu aceasta reteta !

  • Fara foto

    claudia luxe , 02 august 2009

    Nu am preparat niciodata papanasi dar vreau sa incerc pentru fiica mea si bine inteles si pentru mine.

  • Fara foto

    claudia luxe , 02 august 2009

    Nu am preparat niciodata papanasi dar vreau sa incerc pentru fiica mea si bine inteles si pentru mine.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Cred ca sunt deliciosi. De ce nu pot salva reteta la favorite?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Cred ca sunt deliciosi.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Cred ca sunt deliciosi.

    • Fara foto

      Codruta , 16 iulie 2009

      Da, cred ca este foarte bun, dar mi se pare prea taranesc.

    • Fara foto

      rotaru corina (Bucatar) , 05 octombrie 2008

      Imi facea si mie bunica cind eram copil, acu vreau sa ii fac si eu fiului meu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

97 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri gris
  • 2 linguri faina
  • 2 oua
  • sare
  • untura pentru prajit
  • 400 gr. brinza de vaci (scursa bine de zer)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

200 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

287 voturi    18 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca voi pregati si eu aceasta reteta !



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Foi cu crema de vanilie

Foi cu crema de vanilie

Amestecăm toate ingredientele cu un praf de sare și se frământă bine. Pe urmă împărțim coca in 6 părți și întindem

2 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia zaharul si sarea.Adaugam iaurtul, zerul( eu am avut lapte prins de casa care avea si zer) si

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje