autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Papricas ardelenesc de pui

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
un pui, o legatura patrunjel, o ceapa, boia, piper, sare, 1/4 kg. smintina, o lingura faina

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

56 voturi

Mod de preparare

Se pune ceapa la prajit, de preferinta in untura de porc (o lingura). Cind devine albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura din patrunjelul spalat si taiat.


Se pune puiul, transat bucati si spalat, se lasa sa se inabuse sub capac aproximativ 20 min.


Se toarna apa fierbinte peste carne, cit sa o acopere, se sareaza si pipareaza. Cind e fiarta carnea, se face un sos din faina cu apa, si se toarna peste carne, se dau doua-trei clocote. Inainte de a se lua de pe foc, se toarna smintina si restul de patrunjel, amestecindu-se usor.


Se serveste cu mamaliguta calda si brinza proaspata
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Pui la oalã- Frango no tacho

O mâncare pe care o gãtim des, atunci când ne strângem familia sau prieteni, la un sfârsit de

5 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Frigarui de porc cu sos de lamaie si usturoi

pasul 1: se prepara o marinata din cateva linguri ulei, cateva linguri otet balsamic si un paharel

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 07 februarie 2009

    Am gasit in luna decembrie o reteta de papricas cu: pui (eu pun mereu pui), kaiser si carnati afumati. Cand le prajim (eu, mai putin), miroase... o nebunie. Deci. Cum va spuneam, papricasul... nu pun nici ceapa. Dar reteta de care va spun: se fac galusti din faina + putina apa, oua si smantana. Stiu ca este scrisa de un domn. Aveam o intrebare pentru dansul. Am intrebat o prietena din Reghin si nu m-a lamurit, spunandu-mi ca sunt mai multe feluri de papricas si gulas. Am mai facut reteta, dar eu nu respect niciodata cantitatile si galustile ies prea moi. O prepar oricum! Chiar acum!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

56 voturi

Ingrediente

  • un pui
  • o legatura patrunjel
  • o ceapa
  • boia
  • piper
  • sare
  • 1/4 kg. smintina
  • o lingura faina

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
samoila tudorel

samoila tudorel (Chef de cuisine)

Am gasit in luna decembrie o reteta de papricas cu: pui (eu pun mereu pui), kaiser si carnati afumati. Cand le prajim (eu, mai putin), miroase... o nebunie. Deci. Cum va spuneam, papricasul... nu pun nici ceapa. Dar reteta de care va spun: se fac galusti din faina + putina apa, oua si smantana. Stiu ca este scrisa de un domn. Aveam o intrebare pentru dansul. Am intrebat o prietena din Reghin si nu m-a lamurit, spunandu-mi ca sunt mai multe feluri de papricas si gulas. Am mai facut reteta, dar eu nu respect niciodata cantitatile si galustile ies prea moi. O prepar oricum! Chiar acum!



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Se spala ciocanelel de pui apoi se usuca cu un servet absorbant si se condimenteaza cu sare si piper. Se frig ciocanelele pe grill-ul

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne
Pui provensal

Pui provensal

Se preincalzeste cuptorul la cca 200 grade C. Arpagicul se scufunda cca 2 min in apa clocotita si apoi se curata Se sareaza si pipereaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne