autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Parjoale din peste

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg peste, 300g ceapă, 4 oua, 150g paine, 150 g faină, 200 g pesmet, 50 g usturoi, 250 ml ulei, 100 ml vin alb, 1 legătura marar, sare, piper, macinat, după gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se fileteaza (dezoseaza) si se taie in bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii, apoi se inabusa in 100 ml ulei si 100 ml supa de peste.


Se raceste si se amesteca cu bucatile de peste si painea inmuiata in 100 ml vin si supa de peste, apoi stoarsa.


Se trec componentele prin masina de tocat carne cu sita fina. In pasta obtinuta se adauga 2 oua batute spuma, piperul, usturoiul curatat si pisat, mararul curatat, spalat si taiat marunt, sare. amesteca bine componentele pina se omogenizeaza. Din compozitia rezultata se modeleaza pirjoale de marimea unui ou, care se trec prin faina, oua batute spuma, pesmet si se prajesc in ulei infierbintat.


Se servesc cate una sau doua la portie, cu diferite garnituri de legume.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

Calamari umpluti

Se spala si se curata foarte bine calamari pana devin albi fara pielite.Se pastreaza tentaculele

2 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Creveti cu usturoi (reteta GoodFood)

Gatitul propriu-zis dureaza intre 5 si 10 minute, dar dureaza mai mult curatatul crevetilor, mai

9 voturi    0 comentarii
10 min
Mancaruri cu peste

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg peste
  • 300g ceapă
  • 4 oua
  • 150g paine
  • 150 g faină
  • 200 g pesmet
  • 50 g usturoi
  • 250 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • 1 legătura marar
  • sare
  • piper
  • macinat
  • după gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Peste la cuptor

Peste la cuptor

Curatam si spalam pestele. Il taiem si ii punem sare , lasam in frigider toata noaptea. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Curatam,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Lup de mare la gratar si paella cu creveti

Lup de mare la gratar si paella cu creveti

1. Peştele se curată, se spală, se ţine la rece. Se poate fileta, dar e mai gustos dacă îl preparaţi întreg. 2. Spălaţi

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste