Pască cu ciocolata

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Pască cu ciocolata

Ingrediente

  • Maia: 10 gr drojdie uscata, 100 ml lapte calduț, 1 lg făină
  • Aluat: 3 cup făină, 1/2 cup zahăr, 2 ouă mixate un pic, 100 gr.unt topit călduț, esență vanilie, coajă de lamaie rasă, 2-3 lg ulei pt.framintat
  • Compoziția cremei de ciocolata: 500 gr. smantână, 5-6 lg.zahăr, 2 lg făină, 2 ouă, un virf linguriță praf de copt, 200 gr. ciocolată topită, 2 lg cacao

Mod de preparare

Mai intai de toate facem maiaua, amestecind toate ingredientele si lăsăm vasul la loc cald pina pregatim ingredientele pentru aluat. Intr-un bol mare punem făina cernută (la cantitatea de faina eu folosesc o masură care are 250 ml, insă voi puteți folosi o simpla ceașcă de cappucinno), zaharul, ouăle pe care le-am batut un pic inainte, untul topit, esența de vanilie coaja de lamaie si maiaua care intre timp a crescut. Framintam foarte bine aluatul pina nu mai e lipicios. Nu exagerați cu făina, chiar dacă vi se pare că e foarte moale, cu cit frămintați mai mult cu atit devine mai elastic si nelipicios. Aș zice, framintati apoximativ 15 minute. Lăsăm aluatul la crescut pina iși dublează volumul.

Intr-un bol punem toate ingredientele pentru compozitia de ciocolata adică smintina, zaharul ouăle, făina cernută cu praful de copt si cacaua si la urma ciocolata topită si cu ajutorul unei mixer manual amestecam pina la incorporare totala. Cind aluatul e crescut intindem foaie si imbracam tava deja tapetată cu unt si făină ori cu hirtie speciala pentru copt si peste foaie turnăm compoziția de ciocolata. Pe margine am facut un colăcel din aluat pe care l-am uns cu galbenuș de ou.

Dăm la cuptor la 180”C pentru aprox.30 minute insa e posibil sa dureze mai mult. Nu toate cuptoarele lucreaza la fel. Important e ca aluatul sa fie rumenit bine si compozitia de ciocolata sa fie ferma la atingere. Rezultatul final....e pur si simplu un deliciu. Trebuie sa recunosc ca preferata familiei mele e pasca cu ciocolata. E extrem de delicioasa, ciocolatoasa si fina.

Pentru mai multe detalii va invit pe blogul meu personal

http://bakedtreats.wordpress.com/

Spor, dragii mei si ginduri bune! :*

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise