autor:

Oana D.

» » , , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Pasca cu smantana

Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 mai 2013
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 mai 2013

Ingrediente
500 g aluat de cozonac sau mai mult (depinde de tava și de gusturi), cca 1 kg de smântâna, 7 gălbenușuri, 5 albușuri, 10 linguri de zahar, 4 linguri pline de faina, un praf de sare, vanilie, esență de rom, stafide, ou pt uns.

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Aluatul de cozonac se imparte in 3 parți. Din doua parți de aluat se intinde foaie și se așeaza intr-o tava unsa cu ulei sau direct pe hartia de copt (folosind hartie de copt puteți scoate pasca fara probleme din tava). Din aluatul ramas se face un colacel pentru margine și pentru un decor in forma de cruce de pus pe deasupra paștii.


Umplutura se face astfel: daca aveți smantana de la piața, se pune intr-o panza foarte curata, sub forma de traistuța, pe o farfurie adanca plina cu faina de grau timp de cateva ore, sau chiar de seara pana dimineața. Astfel faina atrage tot zerul și smantana ramane groasa, buna de preparat.


Se mixeaza albușurile pana devin bezea și se lasa deoparte. Galbenușurile se mixeaza cu zaharul și zaharul vanilat pana cand devin albicioase și cremoase.


Se adauga apoi faina, sarea, smantana, stafidele, esența de rom, iar la urma albușurile batute spuma tare.


Umplutura se pune peste aluatul din tava și se unge cu ou inainte de a baga tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu (180 de grade) cca 30 de minute.


Se scoate cand trece testul scobitorii și se lasa sa se racoreasca in tava 10 minute apoi se scoate cu tot cu hartie pe un fund din lemn. Cand este rece, se porționeaza (e mai greu de scos intreaga și de dezlipit hartia de copt) și se servește.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anica Elia , 07 aprilie 2014

    :-)

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 500 g aluat de cozonac sau mai mult (depinde de tava și de gusturi)
  • cca 1 kg de smântâna
  • 7 gălbenușuri
  • 5 albușuri
  • 10 linguri de zahar
  • 4 linguri pline de faina
  • un praf de sare
  • vanilie
  • esență de rom
  • stafide
  • ou pt uns.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Oana D.

Salata de hamsii afumate

Rosiile, ceapa si ridichile se taie rondele. Sosul se face amestecand bine uleiul cu zeama de lamaie,

3 voturi    1 comentariu
15 min
Salate

Cartofi umpluti

Cartofii se curata de coaja, se taie pe lungime in jumatati si se scobesc cu o lingurita. Ceapa se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive

Salata de ridichi

Cartofii se fierb in coaja cca 30 de minute. Se scot imediat din apa, se lasa sa se raceasca, apoi

0 voturi    0 comentarii
40 min
Salate
Sfaturi
Idei si retete pentru Pasti
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

6 voturi   5 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

6 voturi   8 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

3 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele