autor:

Stefana

» » Dulciuri diverse

Pasca in trei straturi

Autor: Stefana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 mai 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bate zaharul cu ouale, se adauga laptele si uleiul.


Se freaca drojdia cu putin zahar.


Se cerne faina cu cacaua.


Se amesteca toate, astfel incat sa rezulte un aluat nu prea tare care sa poata fi intins in foaie " nu se lasa la crescut.


Umplutura: stafidele spalate in putina apa calda se pun intr-o ceasca cu esenta de rom, se bat albusurile spuma cu zaharul, branza se paseaza bine, bine si amesteca cu galbenusurile care au fost frecate cu putina sare pentru a-si intensifica culoarea.


Se amesteca toate si se pun in cratita peste foia de aluat.


Se unge o cratita (eu am folosit una de 3 l) cu margarina sau unt si se tapeteaza cu faina.


Foia de aluat se intinde si se aseaza in cratita, se presara cu o lingura de gris si se pune umplutura. (Marginile aluatului se ridica doar cam 5 cm pe peretii cratitei)


Se baga cratita in cuptorul incalzit si se coace cam 25-30 min astfel incat sa se intareasca branza deasupra.


Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza pe rand, cu miscari verticale, galbenusurile, nucile amestecate cu cacaua si esenta. Aceasta compozitie se toarna deasupra si se mai coace cam 30 min - este gata daca atunci cand o incercam cu un betisor acesta iese curat.


Se lasa in cratita sa se raceasca si apoi se restoarna pe o farfurie si se pudreaza cu zahar vanilat - este delicioasa.


Pofta buna!!!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Foarte buna!

  • Fara foto

    Emma , 18 mai 2010

    arata bine, dar...........cata faina trebuie la aluat ca nu scrie la ingrediente?

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Am salvat-o pentru anul viitor.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

31 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • ½ cana lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • ½ cub de drojdie
  • 1 lingura cacao
  • faina - cat cuprinde
  • sare
  • arome
  • Umplutura:
  • 500 gr branza dulce
  • 1 cana zahar
  • 100 gr stafide
  • 5 oua
  • 1 lingura gris
  • sare
  • rom
  • Glazura
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • rom

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Stefana

Placinta cu foi subtiri si mere sau varza

Apa calduta se amesteca cu uleiul si otetul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt . Rezulta

42 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Cartofi "ciufuliti"

Se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Ceapa se taie pestisori

39 voturi    2 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Inghetata de zmeura si vanilie

Se separa ouale, si se bate albusul spuma cu 5 linguri de zahar. Separat se bate smantana pentru

24 voturi    3 comentarii
45 min
Inghetate

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Churros cu crema de vanilie

Churros cu crema de vanilie

Pentru churro punem apa la fiert cu putina sare. Faina o amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Cand apa clocoteste,

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose cu capsuni

Briose cu capsuni

Se pregateste intai amestecul pentru frosting astfel incat sa aiba timp sa se raceasca. Se poate face seara si se depozitateaza in frigider

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse