autor:

autor

» » Paste si pizza

Paste cu sos

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Sos: o ceapa mare, 300 gr. ciuperci, 350 gr. sunca presata (sau orice alt mezel, in functie de preferinte), o lingurita de unt, 250 gr. bulion, 2 foi de dafin, apa (in functie de cit de legat sa fie sosul), cimbru, vegeta, busuioc, oregano si/sau alte mirodenii preferate, Paste: 400 gr. paste, ulei, sare, Pt. ornat: 200 gr. cascaval ras sau brinza rasa

Dificultate: Medie Timp: 40 min

302 voturi

Mod de preparare

Se toaca ceapa foarte marunt si se pune la rumenit cu untul; sunca se taie in fisii subtiri si se pune peste ceapa care se rumeneste; apoi se adauga si ciupercile netaiate; separat se face un amestec din vegeta, bulion si apa, care se toarna peste ceapa, sunca si ciuperci; se lasa sa dea in citeva clocote si se mai adauga apa fiarta din cind in cind; apoi se adauga si celelalte mirodenii si se mai lasa sa fiarba cca 8 minute.


Separat, intr-o oala in care fierbe apa in care s-a pus putin ulei si sare, se varsa pastele, amestecind de 4-5 ori pina se fierb (cca 12 min.); cind sint fierte, se scot intr-o sita si se trec sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.


Pastele se asaza pe farfurii, se toarna sosul peste ele si deasupra se presara cascavalul sau brinza.


Se pot servi cu un pahar de vin rosu.
Se toaca ceapa foarte marunt si se pune la ru
Retete
Alte retete din Paste si pizza

PASTE FAINOASE CU SOS DE BRINZA CU MUCEGAI(GORGONZOLA)

Ceapa se taie marunt si se prageste un untul/uleiul incins. Dupa ce sa calit putin se adaoga sminzina,

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Am pus cratițele cu apă pe foc mediu spre mare. Când a început să fiarbă apa în

5 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    dan , 25 noiembrie 2013

    pff

Dificultate

Medie

Timp

40 min

302 voturi

Ingrediente

  • Sos: o ceapa mare
  • 300 gr. ciuperci
  • 350 gr. sunca presata (sau orice alt mezel
  • in functie de preferinte)
  • o lingurita de unt
  • 250 gr. bulion
  • 2 foi de dafin
  • apa (in functie de cit de legat sa fie sosul)
  • cimbru
  • vegeta
  • busuioc
  • oregano si/sau alte mirodenii preferate
  • Paste: 400 gr. paste
  • ulei
  • sare
  • Pt. ornat: 200 gr. cascaval ras sau brinza rasa

Raporteaza reteta

Paste cu ton RIO Mare si ardei

1. Umpleti o oala mare cu apa. Adăugați sare și aduceti la fierbere. Adaugati pastele și gatiti-le.

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Reteta de aluat de pizza si Pizza Margherita

1. Intr-un bol incapator, pun zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si

3 voturi    1 comentariu
20 min
Paste si pizza

Spaghete cu sos de ciuperci

Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi

14 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fara foto

dan

pff

Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Spirale cu sunca si cascaval

Spirale cu sunca si cascaval

Poate fi un mic dejun satios, o cina sau chiar pachetel pentru scoala sau serviciu! Aluat: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Paste integrale cu legume

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic de parmezan

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi