autor:

autor

» » Paste si pizza

Paste cu sos

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Sos: o ceapa mare, 300 gr. ciuperci, 350 gr. sunca presata (sau orice alt mezel, in functie de preferinte), o lingurita de unt, 250 gr. bulion, 2 foi de dafin, apa (in functie de cit de legat sa fie sosul), cimbru, vegeta, busuioc, oregano si/sau alte mirodenii preferate, Paste: 400 gr. paste, ulei, sare, Pt. ornat: 200 gr. cascaval ras sau brinza rasa

Dificultate: Medie Timp: 40 min

302 voturi

Mod de preparare

Se toaca ceapa foarte marunt si se pune la rumenit cu untul; sunca se taie in fisii subtiri si se pune peste ceapa care se rumeneste; apoi se adauga si ciupercile netaiate; separat se face un amestec din vegeta, bulion si apa, care se toarna peste ceapa, sunca si ciuperci; se lasa sa dea in citeva clocote si se mai adauga apa fiarta din cind in cind; apoi se adauga si celelalte mirodenii si se mai lasa sa fiarba cca 8 minute.


Separat, intr-o oala in care fierbe apa in care s-a pus putin ulei si sare, se varsa pastele, amestecind de 4-5 ori pina se fierb (cca 12 min.); cind sint fierte, se scot intr-o sita si se trec sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.


Pastele se asaza pe farfurii, se toarna sosul peste ele si deasupra se presara cascavalul sau brinza.


Se pot servi cu un pahar de vin rosu.
Retete
Alte retete din Paste si pizza

Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor

In primul rand pregatim chiftelutele, amestecam carnea tocata cu feliile de franzela inmuiate in

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Paste si pizza

Paste cu sos Bechamell

Se pun pastele la fiert in apa clocotita cu putina sare si se fierb conform instructiunilor de pe

4 voturi    13 comentarii
30 min
Paste si pizza

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    dan , 25 noiembrie 2013

    pff

Dificultate

Medie

Timp

40 min

302 voturi

Ingrediente

  • Sos: o ceapa mare
  • 300 gr. ciuperci
  • 350 gr. sunca presata (sau orice alt mezel
  • in functie de preferinte)
  • o lingurita de unt
  • 250 gr. bulion
  • 2 foi de dafin
  • apa (in functie de cit de legat sa fie sosul)
  • cimbru
  • vegeta
  • busuioc
  • oregano si/sau alte mirodenii preferate
  • Paste: 400 gr. paste
  • ulei
  • sare
  • Pt. ornat: 200 gr. cascaval ras sau brinza rasa

Raporteaza reteta

Spaghete cu sos de ciuperci

Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi

13 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pizza pe paine

Painea se inmoaie in lapte, daca este foarte uscata, apoi se aranjeaza intr-o tava. Feliile de

0 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza

Yakisoba - Paste prajite

Pastele se pun la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Carnea se taie bucatele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Fara foto

dan

pff



Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Tagliolini cu pastrama de pui si dovlecel

Tagliolini cu pastrama de pui si dovlecel

Punem putin ulei la incins si calim usturoil taiat rondele. Scoatem usturoiul si in uleiul din tigaie calim pastrama de pui, taiata

0 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Spaghetti cu branza cheddar, ardei iute si rosii uscate

Spaghetti cu branza cheddar, ardei iute si rosii uscate

Pastele se fierb in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se fierb al dente, se scurg. Se adauga cateva rosii

0 voturi    0 comentarii
10 min
Paste si pizza