autor:

autor

» » Mancaruri cu peste

Pastrav in smantana

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg. de peste, 1 kg. smantana, o ceapa mare, sare, malai, optional marar si patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

33 voturi

Mod de preparare

Se pune smantana intr-o cratita si, cand incepe sa fiarba, se potriveste de sare (dupa gust) si se adauga ceapa tocata marunt.


Se adauga malai (in ploaie) pana se ingroasa, amestecandu-se mereu.


Se pune si pestele curatat, se acopera cratita si se tragi de pe foc.


Se lasa timp de 15 minute. Pregatita in acest fel, mancarea este buna calda.


Se poate pune deasupra marar si patrunjel.

Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana

Se prepara in prealabil varza calita, in cel mai simplu mod: varza proaspata sau murata se toaca

11 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Rasol de peste uscat(sarat) cu legume si mujdei de usturoi

Am tinut pestele la desarat in apa rece de seara pana dimineata cca 12 ore pentru ca este foarte

7 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Eu totusi am o intrebare: Sunt suficiente cele 15 minute pentru ca pestele sa fie facut? Din cate inteleg , cratita nu mai este pe foc.Stiu ca se continua fierberea si dupa, dar nu cred ca este suficient. Astept si alte pareri.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Cred ca este un deliciu,am sa testez si eu reteta aceasta,pare a fi foarte buna.Felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

33 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. de peste
  • 1 kg. smantana
  • o ceapa mare
  • sare
  • malai
  • optional marar si patrunjel

Raporteaza reteta

Paste cu ton RIO Mare si ardei

1. Umpleti o oala mare cu apa. Adăugați sare și aduceti la fierbere. Adaugati pastele și gatiti-le.

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Rulouri cu ton RIO Mare si brocoli

Se opareste broccoli/foile de spanac în apă clocotită cu sare. Se scurg  si se toaca

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Ton cu roşii marinate şi ouă fierte

1. Fierbeţi ouăle 9 minute. Tăiaţi în cubuleţe roşiile, feliaţi mărunt ceapa şi

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

flori de piatra (Chef de cuisine)

Eu totusi am o intrebare: Sunt suficiente cele 15 minute pentru ca pestele sa fie facut? Din cate inteleg , cratita nu mai este pe foc.Stiu ca se continua fierberea si dupa, dar nu cred ca este suficient. Astept si alte pareri.

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele pe care le dorim, deasupra punem

18 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste
Somon si pastrav la cuptor

Somon si pastrav la cuptor

Se curate pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava de iena,se ung pestii cu ulei se condimenteaza si se stropesc cu zeama de lamiae. Separat

15 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste