autor:

autor

» » Mancaruri cu peste

Pastrav in smantana

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg. de peste, 1 kg. smantana, o ceapa mare, sare, malai, optional marar si patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

33 voturi

Mod de preparare

Se pune smantana intr-o cratita si, cand incepe sa fiarba, se potriveste de sare (dupa gust) si se adauga ceapa tocata marunt.


Se adauga malai (in ploaie) pana se ingroasa, amestecandu-se mereu.


Se pune si pestele curatat, se acopera cratita si se tragi de pe foc.


Se lasa timp de 15 minute. Pregatita in acest fel, mancarea este buna calda.


Se poate pune deasupra marar si patrunjel.

Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

Midii in vin alb

Se curata midiile in felul urmator: se pun intr-un vas cu apa rece. Alaturi se pune alt vas cu apa

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Somn in crusta de mustar Dijon

Curatam pestele,il spalam si apoi il lasam la scurs.Stropim pestele cu zeama de lamaie si apoi il

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Eu totusi am o intrebare: Sunt suficiente cele 15 minute pentru ca pestele sa fie facut? Din cate inteleg , cratita nu mai este pe foc.Stiu ca se continua fierberea si dupa, dar nu cred ca este suficient. Astept si alte pareri.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Cred ca este un deliciu,am sa testez si eu reteta aceasta,pare a fi foarte buna.Felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

33 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. de peste
  • 1 kg. smantana
  • o ceapa mare
  • sare
  • malai
  • optional marar si patrunjel

Raporteaza reteta

Scoici picante

Intr-o tigaie mare, rumeniti 2 minute in ulei, usturoiul si ardeiul. Puneti apoi si scoicile si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive

Bruschette cu somon afumat, sparanghel si oua posate

Incalziti cuptorul la o temperatura joasa. Puneti o oala cu apa (cam cat o palma pe latime) la

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive

Paste cu ton si smantana

Fierbem pastele in apa cu sare si 1 lingura ulei, conform instructiunilor de pe pachet, apoi le

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

flori de piatra (Chef de cuisine)

Eu totusi am o intrebare: Sunt suficiente cele 15 minute pentru ca pestele sa fie facut? Din cate inteleg , cratita nu mai este pe foc.Stiu ca se continua fierberea si dupa, dar nu cred ca este suficient. Astept si alte pareri.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Saramura de peste

Saramura de peste

Pestele spalat,portionat,pudrat cu sare,se pune pe gratar impreuna cu rosia si ardeiii spalate;separat intr-un vas se pune apa,vegeta,sare,cimbru,rosia

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

Eu am folosit peste inghetat si am ales varianta sa-l tin in lapte rece 1 ora. Curatam pestele, eu am scos si partile laterale care

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste