Peste cu sos de lamaie si capere

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste (a 180 g),
  • zeama de la o lamaie,
  • 1 lingura capere,
  • 1 castravete mic,
  • sare,
  • 2 morcovi,
  • 20 g unt,
  • piper,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 1/8 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa),
  • 4 linguri vin alb,
  • 10 linguri ulei de masline.

Mod de preparare

Se stropeste pestele cu putina zeama de lamaie, se toaca - ceva mai mare - caperele, iar castravetele curatat de coaja se taie mai intai in doua, se indeparteaza semintele si apoi se taie cubulete, care se inmoaie cateva minute in apa clocotita.

Se curata morcovii, se taie cubulete, se calesc in untul incins, se sting cu apa - cat sa-i acopere - si se lasa sa fiarba. Cand s-au inmuiat, se adauga castravetele si patrunjelul verde tocat si se condimenteaza cu sare si piper de Cayenne.

Se incinge cuptorul la 180gr.. Se pun pe foc zeama de legume si vinul si cand au scazut la o treime, se adauga zeama de lamaie ramasa si 8 linguri cu ulei. Se amesteca bine, se incorporeaza caperele si se gusta de sare si piper.

Uleiul ramas se incinge intr-o cratita si se prajesc bucatile de peste circa 5-6 minute, intorcandu-le pe ambele parti. Se toarna sosul de lamaie peste peste si se serveste cu legumele preparate anterior.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise