autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste la cuptor cu lamaie

Autor: clara marinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 mai 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: clara marinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 mai 2010

Ingrediente
1 buc Peste, 300 ml Vin, 20 gr Maggi Secretul Gustului Intensavor, 1 buc Lamaie, 5 gr Piper, 20 ml Ulei, 400 ml Apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

12 voturi

Mod de preparare

Se ia un peste fara oase cam de 2 kg, se curata si se portioneaza medalioane.


Se scurge bine de apa, se pune in tava cu putin ulei, Maggi Secretul Gustului Intensavor, piperul, si lamaia taiata felii care se pune deasupra pestelui pe fiecare bucata.


Se da la cuptorul incins circa 1/2 ora, dupa care se adauga vinul alb si se mai lasa pana cand se evapora vinul, cam 15 minute.


Se serveste simplu sau cu garnitura de cartofi natur. Pofta buna!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Simplu si bun.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Gustoos si sanatos!

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1 buc Peste
  • 300 ml Vin
  • 20 gr Maggi Secretul Gustului Intensavor
  • 1 buc Lamaie
  • 5 gr Piper
  • 20 ml Ulei
  • 400 ml Apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de clara marinescu

Ciorba de vacuta

Se pune la fiert carnea, si cand este aproape fiarta se pune zarzavatul taiat buculete, ceapa si

0 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Ardei umpluti cu orez si ciuperci

Se curata ardeii de seminte, separat se pune la calit in ulei orezul cu ceapa si ciupercile, dupa

1 vot    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei cu sos de vin

Se spala bine ficateii de pui si se lasa la scurs, separat intr-o cratita se taie ceapa marunt, se

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Simplu si bun.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Budinca de peste

Budinca de peste

Pestele (eu folosesc cod), curatat de piele si oase, se toaca marunt. Se amesteca bine cu chiflele inmuiate in lapte, stoarse si faramitate,

13 voturi    1 comentariu
40 min
Aperitive cu peste
Sufle de spanac

Sufle de spanac

Se pune untul la topit intr-o cratita si se amesteca cu 2 linguri de faina. Dezlegi cu laptele si lasi sa fiarba pana devine ca o budinca.Adaugi

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu oua