autor:

alice

» » Fripturi

Piept de pui cu sos de cascaval, hrean si smantana

Autor: alice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Ingrediente
- 2 buc piept de pui dezosat si fara piele, - 500 ml lapte, - 100 gr cascaval ras, - 1 ou, - 1 paharel mic smantana, - 1 capatana usturoi, - 2-3 lingurite hrean ras, - 50 gr unt (margarina), - 2 linguri faina, - 5 linguri ulei (recomand ulei de masline), - 2 linguri otet balsamic (alb sau rose), - sare, piper, nucsoara macinata (dupa gust), - 1 legatura marar verde.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Pieptul de pui taiat in cuburi (3/3 cm) sau felii (2/5 cm), se pune pe foc, intr-o tigaie, cu 3 linguri de ulei, sare si piper dupa gust, se lasa pe foc aproximativ 10-15 minute, amestecand usor, pana ce pieptul de pui devine alb.


Sosul: Oul cu faina se bat cu telul, adaugandu-se laptele, untul si un varf de lingurita nucsoara macinata, acestea se fierb pe aburi aproximativ 10 minute, amestecandu-se continuu.


Se adauga 1/2 din cascavalul ras si hreanul si se ia de pe aburi, se amesteca bine, pana la omogenizare.


Separat se curata usturoiul si se piseaza bine, se pune sare, piper si se amesteca bine, apoi se freaca impreuna cu 2 linguri de ulei si 2 linguri otet balsamic pana rezulta o pasta mai groasa.


Se amesteca pasta de usturoi cu sosul din ou, faina si lapte.


Intr-un vas yena, uns cu unt, se aseaza pieptul de pui, iar deasupra se toarna sosul rezultat si se da la cuptor (preincalzit la 180-190 grade) aproximativ 10 minute.


Restul de cascaval se amesteca cu smantana si mararul tocat foarte marunt, apoi se toarna peste pieptul de pui cand este scos din cuptor.


Pofta buna!

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • stefan

    stefan (Maestru bucatar):

    pot spune ca la aceasta reteta ar fi fost mai ushor sa fie adaugat un rentaj de faina cu ulei(crud ,nu prajit)ceea ce iam si facut si ia schimbat consistenta

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • - 2 buc piept de pui dezosat si fara piele
  • - 500 ml lapte
  • - 100 gr cascaval ras
  • - 1 ou
  • - 1 paharel mic smantana
  • - 1 capatana usturoi
  • - 2-3 lingurite hrean ras
  • - 50 gr unt (margarina)
  • - 2 linguri faina
  • - 5 linguri ulei (recomand ulei de masline)
  • - 2 linguri otet balsamic (alb sau rose)
  • - sare
  • piper
  • nucsoara macinata (dupa gust)
  • - 1 legatura marar verde.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de alice

Tort (Prajitura) cu crema de cacao si glazura de ciocolata

Crema: se inclazeste laptele (foarte putin), intr-un vas se freaca galbenusurile de ou cu sarea,

4 voturi    0 comentarii
45 min
Torturi

supa de ceapa si crutoane

Ceapa se toaca marunt si se pune cu un intr-o oala acoperita cu capac, se caleste pe foc mic, pana

2 voturi    1 comentariu
20 min
Supe de legume

Supa de ceapa

Se fierbe in apa cu putina sare telia, radacina de patrunjel si morcovii. Cand acestea sunt fierte

1 vot    1 comentariu
40 min
Supe de legume


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Mai intai curatam si spalam puiul si il lasam la scurs. Il condimentam bine in interior si exterior cu condimentele de la fuchs, si

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Coaste de porc picante

Coaste de porc picante

Preparam marinada din ingredientele pe care le-am mentionat mai sus.Le punem pe toate ,intr-un vas sau cutie cu capac( asa am facut

4 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi