autor:

alice

» » Fripturi

Piept de pui cu sos de cascaval, hrean si smantana

Autor: alice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pieptul de pui taiat in cuburi (3/3 cm) sau felii (2/5 cm), se pune pe foc, intr-o tigaie, cu 3 linguri de ulei, sare si piper dupa gust, se lasa pe foc aproximativ 10-15 minute, amestecand usor, pana ce pieptul de pui devine alb.


Sosul: Oul cu faina se bat cu telul, adaugandu-se laptele, untul si un varf de lingurita nucsoara macinata, acestea se fierb pe aburi aproximativ 10 minute, amestecandu-se continuu.


Se adauga 1/2 din cascavalul ras si hreanul si se ia de pe aburi, se amesteca bine, pana la omogenizare.


Separat se curata usturoiul si se piseaza bine, se pune sare, piper si se amesteca bine, apoi se freaca impreuna cu 2 linguri de ulei si 2 linguri otet balsamic pana rezulta o pasta mai groasa.


Se amesteca pasta de usturoi cu sosul din ou, faina si lapte.


Intr-un vas yena, uns cu unt, se aseaza pieptul de pui, iar deasupra se toarna sosul rezultat si se da la cuptor (preincalzit la 180-190 grade) aproximativ 10 minute.


Restul de cascaval se amesteca cu smantana si mararul tocat foarte marunt, apoi se toarna peste pieptul de pui cand este scos din cuptor.


Pofta buna!

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • stefan

    stefan (Maestru bucatar):

    pot spune ca la aceasta reteta ar fi fost mai ushor sa fie adaugat un rentaj de faina cu ulei(crud ,nu prajit)ceea ce iam si facut si ia schimbat consistenta

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • - 2 buc piept de pui dezosat si fara piele
  • - 500 ml lapte
  • - 100 gr cascaval ras
  • - 1 ou
  • - 1 paharel mic smantana
  • - 1 capatana usturoi
  • - 2-3 lingurite hrean ras
  • - 50 gr unt (margarina)
  • - 2 linguri faina
  • - 5 linguri ulei (recomand ulei de masline)
  • - 2 linguri otet balsamic (alb sau rose)
  • - sare
  • piper
  • nucsoara macinata (dupa gust)
  • - 1 legatura marar verde.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de alice

Tort (Prajitura) cu crema de cacao si glazura de ciocolata

Crema: se inclazeste laptele (foarte putin), intr-un vas se freaca galbenusurile de ou cu sarea,

4 voturi    0 comentarii
45 min
Torturi

supa de ceapa si crutoane

Ceapa se toaca marunt si se pune cu un intr-o oala acoperita cu capac, se caleste pe foc mic, pana

2 voturi    1 comentariu
20 min
Supe de legume

Supa de ceapa

Se fierbe in apa cu putina sare telia, radacina de patrunjel si morcovii. Cand acestea sunt fierte

1 vot    1 comentariu
40 min
Supe de legume
Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Friptura de rata cu sos de cirese

Friptura de rata cu sos de cirese

Crestam pulpele si pieptul de rata pe partea cu pielea si le asezonam bine cu piper negru macinat si sare. Intr-o tigaie teflonata

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi
Cotlet de porc evantai

Cotlet de porc evantai

Facem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine pe toate partile. Feliem apoi cotletul

5 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Fripturi