Piept de pui cu sos de cascaval, hrean si smantana

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 2 buc piept de pui dezosat si fara piele;
  • - 500 ml lapte;
  • - 100 gr cascaval ras;
  • - 1 ou;
  • - 1 paharel mic smantana;
  • - 1 capatana usturoi;
  • - 2-3 lingurite hrean ras;
  • - 50 gr unt (margarina);
  • - 2 linguri faina;
  • - 5 linguri ulei (recomand ulei de masline);
  • - 2 linguri otet balsamic (alb sau rose);
  • - sare, piper, nucsoara macinata (dupa gust)
  • - 1 legatura marar verde.

Mod de preparare

Pieptul de pui taiat in cuburi (3/3 cm) sau felii (2/5 cm), se pune pe foc, într-o tigaie, cu 3 linguri de ulei, sare si piper dupa gust, se lasa pe foc aproximativ 10-15 minute, amestecand usor, pana ce pieptul de pui devine alb.

Sosul: Oul cu faina se bat cu telul, adaugandu-se laptele, untul şi un varf de lingurita nucsoara macinata, acestea se fierb pe aburi aproximativ 10 minute, amestecandu-se continuu. Se adauga 1/2 din cascavalul ras si hreanul si se ia de pe aburi, se amesteca bine, pana la omogenizare.

Separat se curata usturoiul si se piseaza bine, se pune sare, piper si se amesteca bine, apoi se freaca impreuna cu 2 linguri de ulei si 2 linguri otet balsamic pana rezulta o pasta mai groasa. Se amesteca pasta de usturoi cu sosul din ou, faina si lapte.

Intr-un vas yena, uns cu unt, se aseaza pieptul de pui, iar deasupra se toarna sosul rezultat si se da la cuptor (preincalzit la 180-190 grade) aproximativ 10 minute.

Restul de cascaval se amesteca cu smantana si mararul tocat foarte marunt, apoi se toarna peste pieptul de pui cand este scos din cuptor.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise