autor:

ALINA BANICA

» » Paste si pizza

Pizza de casa

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Olanda


    Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Olanda


Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, - 200 ml apa calduta, - 50 ml ulei, - 1 lingura sare, - 1 lingura zahar, - 1 plic de drojdie uscata, - faina, , Pentru topping:, - 250 g sunca presata, - 1 cabanos, - 5-6 ciuperci, - 200 g cascaval, - 100 g boabe de porumb, - sos de rosii, - sare, - busuioc, - piper.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

1.


Se amesteca in masina de paine apa, sare, zahar si ulei.


Se adauga putina faina, iar apoi drojdia uscata si se lasa la framantat.


Se adauga apoi treptat faina pana obtinem un aluat de consistenta potrivita. Programul dureaza 1 h si 30 min, timp in care aluatul este framantat si lasat la dospit.


2. Intre timp se toaca marunt sunca presata, cabanosul, ciupercile, se scurge porumbul de zeama.


3.


Se rastoarna aluatul pe masa de lucru si se intinde blatul.


4.


Se aseaza aluatul in tava unsa in prealabil cu putin ulei si se inteapa in mai multe locuri.


5.


Se introduce blatul in cuptorul incins in prealabil pentru 10 minute.


6. Dupa 10 minute se scoate si se adauga sunca, ciupercile si cabanosul si se mai introduce 10 munute in cuptor.


7. Dupa 10 minute se adauga porumbul boabe, cascavalul, sare, piper, busuioc si sos de rosii.


8.


Se mai lasa 10 minute in cuptor.


9.


Se serveste cu sos de rosii.


Pofta buna!
-->
Retete
Alte retete din Paste si pizza

Pizza de casa

Aluatul: - drojdia se pune la dospit in putin lapte si zahar (in mijlocul fainii) - cand a dospit

163 voturi    6 comentarii
1h
Paste si pizza

pizza de casa

Mod de preparare Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri

149 voturi    5 comentarii
1h
Paste si pizza

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Da! Se pot folosi blaturi precoapte, sau felii de paine, dupa cum spuneti, dar eu prefer sa fac eu blatul, masina de paine ma ajuta foarte mult, si este foarte gustos si crocant!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte buna! Delicioasa. Sa fie mai rapid, eu uneori nu mai fac aluat, folosesc felii de paine, e la fel de gustoasa si arata asa.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 200 ml apa calduta
  • - 50 ml ulei
  • - 1 lingura sare
  • - 1 lingura zahar
  • - 1 plic de drojdie uscata
  • - faina
  • Pentru topping:
  • - 250 g sunca presata
  • - 1 cabanos
  • - 5-6 ciuperci
  • - 200 g cascaval
  • - 100 g boabe de porumb
  • - sos de rosii
  • - sare
  • - busuioc
  • - piper.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA

Limba in sos de smantana cu castraveciori murati

1. Se spala limba de porc si se pune la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si piper boabe. 2. Se

15 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui cu gutui

1. Se spala gutuile si se sterg de apa. Apoi se feliaza. 2. Se pune uleiul intr-o tigaie si se incinge,

30 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Varza murata cu ciolan afumat

1. Se taie ciolanul bucati mici si se caleste putin in ulei. 2. Se adauga varza murata si se caleste

21 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Da! Se pot folosi blaturi precoapte, sau felii de paine, dupa cum spuneti, dar eu prefer sa fac eu blatul, masina de paine ma ajuta foarte mult, si este foarte gustos si crocant!

Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Spirale cu sunca si cascaval

Spirale cu sunca si cascaval

Poate fi un mic dejun satios, o cina sau chiar pachetel pentru scoala sau serviciu! Aluat: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Paste integrale cu legume

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic de parmezan

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi