autor:

autor

» » Prajituri

Placinta ardeleneasca cu branza

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Din faina, drojdie, sare si apa, se framanta


o coca de paine care se pune la dospit


cca 1 ora. Intre timp se prepara umplutura.


Se faramiteaza branza cu furculita si se


amesteca cu cozile de ceapa verde taiate


marunt impreuna cu mararul. Bineinteles, verdeturile se curata si se spala foarte bine. Dupa ce coca a dospit, se ia din ea


cate o mana de aluat care se intinde putin cu sucitorul pe planseta infainata. Aluatul se lasa gros cam de un deget si se aseaza in centru o gramajoara din amestecul de branza cu verdeturi, dupa care marginile placintei se aduna peste umplutura si se mai da o data peste ea cu sucitorul, pentru a capata forma de


placinta.


Se coace in tigaie in uleiul bine


incins, intorcand-o pe ambele parti si intepind-o cu furculita daca se umfla putin.


Se procedeaza la fel pana se termina toata coca preparata.


Se pot servi ca aperitiv,sau pot constitui


o cina de sine statatoare,alaturi de un


pahar de bere rece.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

65 voturi

Ingrediente

  • 600 g faina
  • drojdie cat o nuca
  • un praf de sare
  • o cana de apa calduta
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de marar
  • 500 g branza
  • ulei pt. prajit

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura zebra

Prajitura zebra

Intr-un bol se bat ouale spuma, se adauga zaharul si plicul de zahar vanilat si se bat pana se omogenizeaza, apoi se adauga uleiul,

32 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit (si usor racit, sa nu fie fierbinte)

10 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse