autor:

autor

» » Prajituri

Placinta ardeleneasca cu branza

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
600 g faina, drojdie cat o nuca, un praf de sare, o cana de apa calduta, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de marar, 500 g branza, ulei pt. prajit

Dificultate: Medie Timp: 2h

65 voturi

Mod de preparare

Din faina, drojdie, sare si apa, se framanta


o coca de paine care se pune la dospit


cca 1 ora. Intre timp se prepara umplutura.


Se faramiteaza branza cu furculita si se


amesteca cu cozile de ceapa verde taiate


marunt impreuna cu mararul. Bineinteles, verdeturile se curata si se spala foarte bine. Dupa ce coca a dospit, se ia din ea


cate o mana de aluat care se intinde putin cu sucitorul pe planseta infainata. Aluatul se lasa gros cam de un deget si se aseaza in centru o gramajoara din amestecul de branza cu verdeturi, dupa care marginile placintei se aduna peste umplutura si se mai da o data peste ea cu sucitorul, pentru a capata forma de


placinta.


Se coace in tigaie in uleiul bine


incins, intorcand-o pe ambele parti si intepind-o cu furculita daca se umfla putin.


Se procedeaza la fel pana se termina toata coca preparata.


Se pot servi ca aperitiv,sau pot constitui


o cina de sine statatoare,alaturi de un


pahar de bere rece.
Din faina, drojdie, sare si apa,
Retete
Alte retete din Prajituri

Fursecuri cu scortisoara

Aceste fursecuri fac parte din categoria fursecurilor ce vin cu un aer de nostalgie.Imi amintesc

5 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura cu struguri si mere

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Se adauga si zaharul. Pe urma se adauga galbenusurile.

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

65 voturi

Ingrediente

  • 600 g faina
  • drojdie cat o nuca
  • un praf de sare
  • o cana de apa calduta
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de marar
  • 500 g branza
  • ulei pt. prajit

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Pune?i apa împreun? cu sarea ?i uleiul la fiert; când au început s? fiarb?, ad?uga?i

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje