autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Placinta rulata cu branza si Turta in foi

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru aluat se amesteca si se framanta foarte bine.Coca se imparte in 5 " 6 bucati (depinde de tavile pe care le folositi). Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute.


Se intinde ca o turtita pe o hartie de copt si se unge cu ulei hartia,dar si coca pentru a nu crapa.Pe masa se intinde o fata de masa sau musama curata.


Se intinde coca in mana,se face mai mare si se trage cu mana pe masa.


Se pune umplura pe mijlocul foii unse cu unt sau ulei,se impatureste si se ruleaza la jumatate cu fata de masa, iar apoi se continua rularea din nou si se pune in tava unsa cu ulei sau cu unt topit foarte bine. La fel se procedeaza si cu celelalte foi.


Sulurile astfel obtinute dupa ce se aseaza in tava se ung cu ou batut pentru stralucire ,se cresteaza la suprafata ca si cum s-ar portiona,s-ar delimita portiile.


Se tin la cuptor pana se rumenesc si devin aurii.


Dupa ce se scoate tava din cuptor se acopera cca 10 minute cu un prosop curat,dupa care se presara zahar pudra si se taie cand s-a mai racorit…


Daca va ramane putin aluat faceti o turta in foi...La noi in familie este deja traditie...


Aluatul ramas se intinde cu mana,se unge cu putin unt topit sau ulei in strat subtire,se impacheteaza,se intinde din nou cu mana,se unge si tot asa se repeta operatiunea de vreo 6-7 ori ,dupa care se aseaza intr-o tavita.


Se unge deasupra cu ou batut si se introduce la cuptor pana se rumeneste frumos...

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2014

    Sper din tot sufletul sa va placa...

  • Fara foto

    Mihaela Bucur , 02 aprilie 2014

    pentru tine fina mea

  • Fara foto

    Mihaela Bucur , 02 aprilie 2014

    asta am facut eu astazi

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

      multumesc mult...

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

      Ce bunaciune!bunaaaaa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri...

    • Fara foto

      BERAR TATIANA , 27 februarie 2010

      SUPER FAN0 PL0CINTA FELICITARI...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Vai da bine mai arata.....ce pofta mi-ati facut......am salvat reteta.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Tare bine arata.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      Arata super,am salvat reteta!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Multumesc mult...

    • Cerboaicaiubita

      Cerboaicaiubita (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      arata atat de bineee....hmmm, delicios!!!!!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Ma bucur ca-ti place Violette...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Multumesc Cely...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Multumesc mult Ramona si ma bucur ca iti plac placinta si turta in foi...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Foarte buna

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      hmmm ce bunatate!meriti stelutele la dublu

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Arata super bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

52 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • o cana apa calda
  • jumatate cana cu ulei
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins foile
  • Pentru umplutura puteti folosi orice tip de branza sau sa combinati tipurile de branza cum doriti .
  • Eu am folosit:
  • 400 g branza dulce
  • 300 g cas dulce
  • 300 g telemea vaca fara sare
  • 4 oua
  • 1 pliculet zahar vanilat,6 linguri de zahar (imi place sa fie mai putin dulce)
  • unt sau ulei pentru uns foile si tava
  • 1 ou pentru uns placinta
  • zahar pudra pentru ornat
  • Puteti adauga coaja rasa de lamaie si de portocala daca va place...

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

7 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

39 voturi    46 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Sper din tot sufletul sa va placa...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
''Piersici'' umplute

''Piersici'' umplute

Vazand ca se aproprie sarbatorile, mi-am amintit de traditionalele prajituri facute de mama, piersici umplute, si am indraznit sa incerc

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prăjitură cu mere

Prăjitură cu mere

Frământați toate ingredientele împreună până când obțineți un aluat ca și cel pentru biscuiți. Împărțiți-l

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri