Prajitura Bounty

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Bounty

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 3 oua
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 180 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Crema:
  • 100 gr unt
  • 100 gr nuca de cocos
  • 100 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri rase de gris
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Pentru sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • Pentru glazura:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 5 linguri lapte
  • 50 gr de unt (folositi unul cu grasime de 80%)

Mod de preparare

Mai intai facem siropul:

Intr-un ibric caramelizam zaharul.

Punem laptele (atentie la aburi) si lasam pe foc pana se dizolva complet zaharul. In acest timp amestecam in el.

Il dam deoparte sa se raceasca.

Blatul:

Mixam untul, de la temperatura camerei, cu zaharul pana devine spuma.

Adaugam ouale unul cate unul, mixand dupa fiecare.

Punem laptele, esenta, praful de copt, cacaoa, apoi faina, treptat.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/28 cm, turnam compozitia.

O nivelam, introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute, facem testul cu scobitoarea.

Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Punem intr-o cratita laptele, grisul, untul, zaharul.

Trasferam totul pe foc si din momentul in care incepe sa fiarba, mai lasam cam 3 minute pe foc, timp in care amestecam continuu.

Luam crema de pe foc, incorporam cocosul si esenta de vanilie.

Intepam cu o scobitoare blatul, il insiropam, apoi punem crema fierbinte si o nivelam bine. Lasam sa se raceasca.

Glazura:

Rupem ciocolata bucatele, adaugam untul, laptele si le punem pe baie de aburi.

Cand s-a topit in totalitate ciocolata, glazura obtinuta o turnam calda, peste crema rece.

O dam la frigider, apoi taiem si servim!

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise