autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Coca-Cola

Autor: Salagian Raluca (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 decembrie 2007
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Salagian Raluca (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 decembrie 2007

Ingrediente
BLAT: 4 galbenusuri, 200 gr zahar, 12 linguri de coca-cola, un pachet praf de copt stins cu zeama de lamaie, 200 gr faina, 1 lingura cacao si 6 albusuri. Se da la cuptor., , CREMA: 300 gr lapte, 4 linguri faina, 100 gr zahar, 250 gr unt, 100 gr nuca de cocos si 2 pachete de zahar vanilinat, , GLAZURA: 8 linguri zahar praf, 2 linguri cacao, 1 lingura ulei, 2-3 linguri apa fiarta

Dificultate: Redusa Timp: 1h

206 voturi

Mod de preparare


BLAT: 4 galbenusuri se freaca cu 200 gr zahar, se pun 12 linguri de coca-cola, un pachet praf de copt stins cu zeama de lamaie, 200 gr faina, 1 lingura cacao si 6 albusuri.


Se da la cuptor.


CREMA: 300 gr lapte amestecat cu 4 linguri faina se fierbe cu 100 gr zahar. Dupa ce s-a racit, se adauga 250 gr unt, 100 gr nuca de cocos si 2 pachete de zahar vanilinat. Blatul se taie in doua si se pune crema.


GLAZURA: 8 linguri zahar praf, 2 linguri cacao, 1 lingura ulei, 2-3 linguri apa fiarta se amesteca bine si se toarna imediat peste blat.


POFTA BUNA!


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

206 voturi

Ingrediente

  • BLAT: 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 12 linguri de coca-cola
  • un pachet praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 200 gr faina
  • 1 lingura cacao si 6 albusuri. Se da la cuptor.
  • CREMA: 300 gr lapte
  • 4 linguri faina
  • 100 gr zahar
  • 250 gr unt
  • 100 gr nuca de cocos si 2 pachete de zahar vanilinat
  • GLAZURA: 8 linguri zahar praf
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ulei
  • 2-3 linguri apa fiarta

Raporteaza reteta

Printeaza reteta


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri