autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA CU BRANZA DE VACI SI FANTA

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor la 180AC.


Se cerne faina cu cacaoa si praful de copt.


Se tapeteaza o tava de 26 cm × 32 cm sau se pune hartie de copt. Ouale, de la temperatura camerei, se separa. Albusurile se bat spuma.


Se adauga galbenusurile sparte si faina cernuta.


Se amesteca de cateva ori de jos in sus cu o spatula.


Se pune uleiul in etape si se amesteca pana la omogenizare avandu-se grija sa iasa aerul din albusuri.


Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor aproximativ 30 de minute.


Se introduce o scobitoare pentru a se verifica daca blatul e facut la mijloc. Daca scobtioarea iese curata inseamna ca e facut.


Se scoate din tava si se lasa la racit.


Crema 1: Branza de vaci se amesteca cu mixerul pentru a se faramita. Untul de la temperatura camerei se adauga si se amesteca, fie cu mixerul, fie in robotul de bucatarie.


Se adauga zaharul pudra si se amesteca pana amestecul capata aspect de pasta. Daca doriti puteti pune putin zahar vanilat sau esenta de vanilie.


Se gusta pentru a vedea daca mai este necesar sa adaugati zahar. Acest lucru depinde de calitatea si prospetimea branzei de vaci.


Crema 2:e fac budincile de vanilie conform instructiunilor de pe cutie, inlocuind laptele cu Fanta. Fierbinte se toarna peste stratul de branza. Aveti grija sa nu o turnati toata in acelasi loc ca sa nu faceti gaura.


Se da la frigider, preferabil peste noapte.


Se taie a doua zi in patrate sau romburi.


Se serveste rece.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine) , 03 iunie 2008

    Am facut si aceasta prajitura dar am folosit la crema 2: in loc de fanta, suc de kiwi sau suc de visine Este spectaculoasa

Dificultate

Redusa

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 4 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 90 ml ulei
  • Crema 1:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • Crema 2:
  • 2 budinci de vanilie
  • 1 l Fanta
  • 3-4 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA

ALB SI NEGRU

Se bat bine albusurile,se adauga treptat zaharul pudra si se mai bat aprx 15 minute. Se adauga treptat

10 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Drob vegetal cu nuci

Ceapa se toaca fin si se caleste cu putina apa, apoi se adauga 4 linguri fulgi de ovaz si se mai

5 voturi    2 comentarii
50 min
Retete de Pasti

Tort cu crema ciocolata Andreea

Pentru blat Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, miezul de nuca, ciocolata topita, zaharul

12 voturi    9 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Fara foto

SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)

Am facut si aceasta prajitura dar am folosit la crema 2: in loc de fanta, suc de kiwi sau suc de visine Este spectaculoasa

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri fragede

Fursecuri fragede

Reteta e preluata din retetarul Dr. Oetker. Mixam untul/margarina la viteza mare; adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Mini Cheesecake cu sos de afine

Mini Cheesecake cu sos de afine

Biscuitii se maruntesc, se adauga untul topit si se amesteca bine apoi amestecul l-am impartit in patru; am patru forme de ceramica

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse