Retete de Craciun si Revelion Descarca cartea

autor:

ana catalina focsa

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Prajitura cu branza si lamaie

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul. Ungeti cu ulei o forma pentru blat de tort si tapetati-o cu hartie pergament. Frecati untul cu 50 g zahar pana ce obtineti o spuma usoara, apoi incorporati faina, un ou si praful de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie. Amestecati bine si puneti compozitia in forma de copt.


Separati galbenusurile si albusurile celor 4 oua ramase. Cu mixerul amestecati branza pana obtineti o crema fina, adaugand treptat galbenusurile si zaharul, apoi faina ramasa, coaja rasa si zeama de lamaie. Incorporati smantana si stafidele, amestecati din nou. Bateti albusurile spuma tare apoi incorporati-le, amestecand usor, in compozitia de branza pe care o veti turna apoi in forma de copt, peste aluat. Bateti usor forma de o suprafata plana pentru a scoate eventualele bule de aer si bagati-o la cuptor circa o ora. Daca observati ca prajitura se inchide prea repede la culoare, acoperiti-o cu o coala de hartie. Cand este gata, opriti focul si lasati prajitura sa se raceasca in cuptor 2-3 ore. Cand este complet rece, scoateti prajitura din forma in care s-a copt, pudrati-o cu zahar si serviti.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Gabri...Ela

    Gabri...Ela (Chef de cuisine):

    Prajitura este buna. Eu am folosit o tava de 33/23cm si am mai adaugat un ou, 100g faina si o lingurita de praf de copt in primul blat, ca sa acopar toata suprafata tavii cu un strat subtire. Stafidele le-am stropit bine cu vanilie, inainte de a le adauga in crema de branza. In rest, toate bune.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Cred ca e o rajitura foarte fina.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

59 voturi

Ingrediente

  • : 275 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 5 oua mari
  • 450 g brânza de vaci
  • 40 g faina
  • coaja rasa de la o lamâie
  • 3 linguri zeama de lamâie
  • 150 ml smântâna
  • 75 g stafide muiate in apa calduta
  • 1 lingura zahar pudra.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de ana catalina focsa

GAZPACHO

Intr-un castron se adauga rosiile si ceapa taiate in bucati potrivite, usturoiul, otetul, sarea si

13 voturi    12 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

Drob de carne cu oua fierte

Carnea tocata se pune intr-un castron mai mare si o condimentam cu sare,adaugam 2 oua,painea inmuiata

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Tarta de caise cu caramel

Amestecam cele 5 oua cu zaharul si le batem bine pana devin spumoase. Adaugam treptat uleiul si coaja

11 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Retete de Craciun si Revelion
Bucatarul stie tot
Sfaturi
Craciun pentru toti
10 deserturi delicioase pentru masa de Sarbatori

10 deserturi delicioase pentru masa de Sarbatori

Deserturile sunt unul dintre cele mai importante aspecte ale mesei de Sarbatori. Si pentru ca oferta este variata, ne-am gandit

1 voturi   4 comentarii
Craciun pentru toti
Interviu cu Andrei Aradits - Despre Singur Cook, Craciun si dorintele pentru 2015

Interviu cu Andrei Aradits - Despre Singur Cook, Craciun si dorintele pentru 2015

Pe Andrei Aradits il stim din spectacolele de teatru, dar si din juriul emisiunii "Te cunosc de undeva". De cateva luni,

4 voturi   2 comentarii
Craciun pentru toti
Invata sa pregatesti cele mai haioase briose de Craciun: Reni dulci

Invata sa pregatesti cele mai haioase briose de Craciun: Reni dulci

  Craciunul se apropie cu repeziciune, iar cei dragi merita sa gaseasca cele mai frumoase cadouri sub brad si cele mai bune

3 voturi   1 comentarii
Craciun pentru toti
Vezi toate articolele