Prajitura cu ciocolata

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 grame zahar
  • 150 grame unt
  • 200 grame ciocolata menaj (neagra sau alba)
  • 100 grame faina
  • un plic praf de copt
  • praf sare
  • un plic budinca dr.oetker (diverse arome)
  • nuca de cocos (dupa preferinte - pentru presarat pe deasupra)

Mod de preparare

Amestecati faina cu praful de copt si sarea.

Se pune intre timp cuptorul la incins ca sa se incalzeasca.

Se bat ouale cu zaharul circa 5 minute

Am topit untul impreuna cu ciocolata.

Am turnat faina peste compozitia de oua (in etape, nu toata odata).

Se omogenizeaza cu telul sau mixerul toata compozitia.

Dupa aceea se toarna si ciocolata topita si se amesteca pana se omogenizeaza. Dupa ce s-a amestecat bine toata compozitia se pune intr-o tava si se da la cuptor la foc potrivit (dupa caz: 180 grade -45 minute).

Dupa coacere se scoate prajiturica si se lasa sa se raceasca. Se prepara budinca si se adauga peste prajitura de ciocolata...se presara nuca de cocos (dupa gust), nu este obligatoriu dar ii da un plus de aroma.Se da la frigider pentru doua ore minim...dupa aceea se poate consuma.

Iese o bunatate de prajitura, nu te mai opresti din papat. Pofta buna va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise