autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu crema de lapte

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Blat: 8 oua, 5 linguri ulei, 8 linguri zahar, 10 linguri faina, esenta rom crema: 4 oua, 15 linguri zahar, 1 l lapte, 8 linguri faina, 1 lingura unt, esenta pentru ornat: frisca, ciocolata rasa

Dificultate: Medie Timp: 1h

49 voturi

Mod de preparare

Blat: se bat albusurile spuma cu putina sare; se adauga zaharul si galbenusurile frecate cu ulei; se adauga faina si romul amestecind usor.


Se da la cuptor la foc potrivit cca.15 min.


Crema: se amesteca ouale cu zaharul, faina, esenta si o cana de lapte. Restul de lapte se pune la fiert la foc mic si atunci cind fierbe se adauga compozitia de mai sus.


Se fierbe cca. 10 min, pina se ingroasa.


Se lasa sa se raceasca complet.


Se taie blatul in 4 bucati egale si fiecare dintre acestea se taie transversal in doua parti.


Se umple cu crema fiecare parte.


Se orneaza prajitura cu frisca si ciocolata rasa
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu crema de lapte si cocos

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, apoi adaugam pe rand zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura cu crema de lapte caramelizat

Blatul: Separa albururile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul

11 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Prajituri

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Pacat ca nu ai o poza macar, nici eu nu pricep cum taiem blatul, poate revi cu amanunte sau poze.

  • Fara foto

    alexandra , 04 mai 2010

    nu am inteles cum se taie blatul

Dificultate

Medie

Timp

1h

49 voturi

Ingrediente

  • Blat: 8 oua
  • 5 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • esenta rom crema: 4 oua
  • 15 linguri zahar
  • 1 l lapte
  • 8 linguri faina
  • 1 lingura unt
  • esenta pentru ornat: frisca
  • ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

201 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Pacat ca nu ai o poza macar, nici eu nu pricep cum taiem blatul, poate revi cu amanunte sau poze.



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca

Prajitura cu nuca

Albusurile de ou se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul pudra si se mai bat pana se transforma in spuma tare. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura fina cu crema spumoasa de branza si pepite de ciocolata neagra

Prajitura fina cu crema spumoasa de branza si pepite de ciocolata neagra

Am luat dintr-un magazin aici in Franta o crema de branza Gervita care este spumoasa, fina si am zis sa incerc o prajiturica cu aceasta

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse