autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu crema de lapte

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blat: se bat albusurile spuma cu putina sare; se adauga zaharul si galbenusurile frecate cu ulei; se adauga faina si romul amestecind usor.


Se da la cuptor la foc potrivit cca.15 min.


Crema: se amesteca ouale cu zaharul, faina, esenta si o cana de lapte. Restul de lapte se pune la fiert la foc mic si atunci cind fierbe se adauga compozitia de mai sus.


Se fierbe cca. 10 min, pina se ingroasa.


Se lasa sa se raceasca complet.


Se taie blatul in 4 bucati egale si fiecare dintre acestea se taie transversal in doua parti.


Se umple cu crema fiecare parte.


Se orneaza prajitura cu frisca si ciocolata rasa

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Pacat ca nu ai o poza macar, nici eu nu pricep cum taiem blatul, poate revi cu amanunte sau poze.

  • Fara foto

    alexandra , 04 mai 2010

    nu am inteles cum se taie blatul

Dificultate

Medie

Timp

1h

49 voturi

Ingrediente

  • Blat: 8 oua
  • 5 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • esenta rom crema: 4 oua
  • 15 linguri zahar
  • 1 l lapte
  • 8 linguri faina
  • 1 lingura unt
  • esenta pentru ornat: frisca
  • ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

5 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Pacat ca nu ai o poza macar, nici eu nu pricep cum taiem blatul, poate revi cu amanunte sau poze.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu mere coapte

Briose cu mere coapte

Se mixeaza ouale, untul se topeste cu zaharul si se toarna peste oua amestecand energic se pun merele coape in prealabil si tiate, faina

0 voturi    1 comentariu
35 min
Prajituri
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema. Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi

0 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri