autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu crema de lapte

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Blat: 8 oua, 5 linguri ulei, 8 linguri zahar, 10 linguri faina, esenta rom crema: 4 oua, 15 linguri zahar, 1 l lapte, 8 linguri faina, 1 lingura unt, esenta pentru ornat: frisca, ciocolata rasa

Dificultate: Medie Timp: 1h

49 voturi

Mod de preparare

Blat: se bat albusurile spuma cu putina sare; se adauga zaharul si galbenusurile frecate cu ulei; se adauga faina si romul amestecind usor.


Se da la cuptor la foc potrivit cca.15 min.


Crema: se amesteca ouale cu zaharul, faina, esenta si o cana de lapte. Restul de lapte se pune la fiert la foc mic si atunci cind fierbe se adauga compozitia de mai sus.


Se fierbe cca. 10 min, pina se ingroasa.


Se lasa sa se raceasca complet.


Se taie blatul in 4 bucati egale si fiecare dintre acestea se taie transversal in doua parti.


Se umple cu crema fiecare parte.


Se orneaza prajitura cu frisca si ciocolata rasa

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Pacat ca nu ai o poza macar, nici eu nu pricep cum taiem blatul, poate revi cu amanunte sau poze.

  • Fara foto

    alexandra , 04 mai 2010

    nu am inteles cum se taie blatul

Dificultate

Medie

Timp

1h

49 voturi

Ingrediente

  • Blat: 8 oua
  • 5 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • esenta rom crema: 4 oua
  • 15 linguri zahar
  • 1 l lapte
  • 8 linguri faina
  • 1 lingura unt
  • esenta pentru ornat: frisca
  • ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

200 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

289 voturi    22 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Pacat ca nu ai o poza macar, nici eu nu pricep cum taiem blatul, poate revi cu amanunte sau poze.



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri