autor:

In bucataria vesela

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu foi napolitana si crema caramel

Autor: In bucataria vesela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 august 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Prepararea cremei: Se freaca bine 200 gr de zahar cu untul sau margarina, se adauga ouale si nuca macinata.


Se amesteca.


Separat, se topeste intr-o cratita restul de zahar peste care turnam cind am obtinut caramelul, compozitia de mai sus. Amestecam si lasam pe foc pina se topesc bucatile de caramel ce se formeaza. La sfarsit adaugam esenta de rom. Lasam la racit pentru 30 minute.


Prajitura o asamblam pe un platou sau farfurie rotunda in functie de forma foilor. In cazul meu, pe un platou, am asezat prima foaie de napolitana peste care am turnat crema caramel.


Am nivelat bine si asezat inca o foaie napolitana pe care am presat-o usor. Procedam asa pina cind terminam crema. Eu am folosit numai 4 foi de napolitana, iar prajitura a avut o inaltime medie.


Dam prajitura la frigider pina a doua zi si o acoperim cu un tocator de bucatarie pentru a se presa putin foile sub greutatea tocatorului. Dar, fiti atente sa nu miroasa a ceapa sau usturoi pentru ca sigur prajitura va imprumuta un miros usor.


Taiem prajitura a doua zi si o servim cu placere, alaturi de ginduri si sentimente din trecut.

  • 40 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lia Chiorean , 30 iulie 2014

    Atkari Estera Da se pune ouale intregi

  • Teodora

    Teodora (Chef de cuisine) , 19 februarie 2014

    Super yam-yam :)

  • Fara foto

    Aurelia Mircescu , 31 ianuarie 2014

    Gustos! O sa o incerc in seara asta

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2014

      @adina coman - de unde concluzia cu galbenusul? scrie negru pe alb 3 oua, apoi ouale....deci, nu am mai intrat pe aici de mult, dar de unde ai luat asta cu galbenusurile...probabil din amintiri. M-am uitat si pe blog si reteta este identica. M-am intristat la asemenea comentarii.

    • Raileanu_Eugenia Maria

      Raileanu_Eugenia Maria (Maestru bucatar) , 29 ianuarie 2014

      Este foarte, foarte bun..............!!!!!

    • Fara foto

      Babiuc Camelia , 07 noiembrie 2013

      cel mai gustos DULCE!!! hmmm...bun in orice moment al zilei!!!

    • Fara foto

      Gabor Viorel , 07 noiembrie 2013

      Delicioase

    • Fara foto

      Aurelia Cretu , 07 noiembrie 2013

      eu nu vad spuma de ou, da pe deasupra zahar ars

    • Fara foto

      Adina Coman , 07 noiembrie 2013

      cum numai galbenusul?in crema scie ca ouale...si pe deasupra presupun ca ii zahar ars,nu?

    • Fara foto

      Aurelia Cretu , 07 noiembrie 2013

      dupa cum se vede in poze e numai galbenusul si glazura de caramel ca la prajitura dobos

    • Fara foto

      BALU MARIANA (Maestru bucatar) , 15 octombrie 2013

      este delicioasa am testat-o si eu!!

    • Fara foto

      Alyna , 14 octombrie 2013

      Am facut ..ouale se pun intregi :)

    • Alexx

      Alexx (Maestru bucatar) , 21 septembrie 2013

      Aloha. Am facut si eu aceasta prajitura, dar mi se pare ca mi-a iesit putina crema. Ca foi am avut un pachet normal, mare si doar 2 randuri de umplutura au iesit.Oricum felicitari pentru reteta.

    • Fara foto

      Mirela Dicu , 20 septembrie 2013

      dar glazura cum se face ??

    • Fara foto

      Vera Iscru , 12 septembrie 2013

      si deasupra ce glazura este ?

    • Fara foto

      Fariba Naenian , 28 august 2013

      delition

    • Fara foto

      rodica , 28 august 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Ramona Gratiela Stan , 28 august 2013

      am incercato si eu , foarte buna , dar undeva am gresit pentru ca nu sa topit tot zaharul , pana la urma am scoso la capat.

    • Fara foto

      Catarina Cosa , 27 august 2013

      ouale intregi? sau numai galbenusurile?

    • Fara foto

      Mariana Banu , 21 august 2013

      f delicioasa si gustoasa.

    • Fara foto

      Atkari Estera , 14 august 2013

      Lidia Schermer nu am facuto pt ca nu stiu daca se pun si albusele,astep un raspuns

    • Fara foto

      Lidia Schermer , 14 august 2013

      Hmmm, ai făcut-o?

    • Fara foto

      Atkari Estera , 14 august 2013

      ouale intregi sau doar galbenusele?

    • Fara foto

      Buitan Ramona , 13 august 2013

      am incercat si eu si e foarte buna.

    • Fara foto

      cristina dragomir , 28 iunie 2013

      a iesit foarte buna.

    • Fara foto

      Pana Angelica , 15 iunie 2013

      incantata de retete.

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 01 iunie 2013

      Este foarte buna reteta ta !!!

    • Fara foto

      adriana chelea (Maestru bucatar) , 20 februarie 2013

      Multumesc de reteta! Sambata o fac negresit!

    • doldoran

      doldoran (Bucatar) , 07 februarie 2013

      delicioasa

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

      E delicioasa, salvez reteta.

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

      Umplutura si reteta sunt de la mama mea. Pentru mine umplutura asta este clasica. Va multumesc, Nico.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Interesanta umplutura eu fac de obicei o crema de ciocolata la care adaug biscuiti sfaramitati si nuca cu stafide-o voi incerca.

    • Strumfa Bucatareste

      Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Cui nu-i place foile de napolitane umplute? Eu sunt prima la asa ceva .

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

      Foarte reusita! Fac si eu dar cu alata crema, imi place reteta ta.

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

      Multumesc frumos fetelor.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      Delicioasa prajiturica! Si foarte apetisanta!

    • xtyna

      xtyna (Chef de cuisine) , 30 august 2012

      arata super si pare usor de facut, imi aduc aminte ca si mama facea cand eram mica dar, uitasem cu desavarsire de prajitura asta abia astept sa o incerc, sper sa iasa buna asa cum mi-o amintesc acum

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 27 august 2012

      Lia, hai ca fac reepede prajitura...am tot ce-mi trebuie si da-ti si voi o fuga dragalasilor. Pupici, NT

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 august 2012

      Foarte apetisanta!***** Eu am o reteta cu crema caramel facuta pe baie de aburi, deci mai laborioasa;reteta ta e foarte practica ...la fav

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 august 2012

      Arata atat de bine !!! mi-ai facut pofta yumi,yumi...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

89 voturi

Ingrediente

  • un pachet de foi de napolitana
  • crema caramel: 200 gr nuca macinata
  • 200 gr unt sau margarina
  • 3 oua
  • 400 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de rom

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de In bucataria vesela

Zacusca de vinete cu ciuperci de padure

Se coc vinetele si ardeii. Se curata si se dau prin masina de tocat. Se curata ceapa, se spala si

4 voturi    2 comentarii
5h
Conserve si muraturi

Spaghete bologneze

In uleiul de masline calim legumele datele pe razatoare cea fina. Cind s-au inmuiat putin adaugam

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Salam de biscuiti cu rahat

Mai intai rupem biscuitii bucatele. Rahatul il taiem cubulete mici pe care il tavalim prin zahar

28 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Lia Chiorean

Atkari Estera Da se pune ouale intregi

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

0 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

138 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri