autor:

Patricia Iordache

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu iaurt si piersici

Autor: Patricia Iordache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 septembrie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Punem gelatina la hidratat in 200 ml zeama de compot. Lasam 10 minute, timp in care pregatim forma in care vom monta prajitura.


Tapetam o forma de chec (a mea 11x36 cm) cu folie alimentara.


Taiem un capat al piscoturilor astfel incat sa fie toate egale si sa nu depaseasca inaltimea fomei de chec. Trecem fiecare piscot prin zeama de compot si le asezam unul langa celalalt pana tapetam marginile formei de chec.


Topim gelatina la foc mic fara sa ajunga la punctul de fierbere (nu mai incheaga).


Crema de branza o amestecam cu zaharul pudra, adaugam apoi esenta de vanilie, iaurtul de piersici, gelatina topita si frisca batuta spuma.


Crema obtinuta o turnam in forma de chec, fara sa acoperim piscoturile.


Din loc in loc am pus jumatati de piersica intregi, care se vor vedea foarte frumos cand vom sectiona prajitura.


Peste crema asezam piscoturi intregi. Lasam prajitura la frigider de seara pana dimineata.


Rasturnam prajitura cu grija in vasul pe care o vom servi.


Decoram cu felii subtiri de piersici din compot si cu putina frisca.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Nicoleta (Maestru bucatar):

    A iesit foarte buna, am folosit aceleasi ingrediente dupa reteta. Gustoasa si usor de facut! ;))

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Denisa Ramona , 20 iulie 2014

    Poti si fara gelatina dar trebuie sa o lasi mai mult la rece, eventual si la congelator putin. Merge si varianta intaritor de frisca

  • Fara foto

    Nicoleta (Maestru bucatar) , 12 iulie 2014

    Foarte buna...

  • Raducu_Bardos

    Raducu_Bardos (Chef de cuisine) , 16 februarie 2014

    cred ce e super buna........am so incerc si eu.

    • Fara foto

      Elena Halmaciu , 02 ianuarie 2014

      Multumesc tuturor de sfaturi si va doresc tuturor La multi ani!

    • Fara foto

      Atena Pop , 02 ianuarie 2014

      Cel mai simplu branza de vaci grasa sau cu un pic de smatana si data putin la blender pt. finete.

    • Fara foto

      Apreutesei Ana , 12 decembrie 2013

      MASCARPONE

    • Fara foto

      Florina Radu , 25 noiembrie 2013

      philadelphia

    • Fara foto

      Elena Halmaciu , 25 noiembrie 2013

      Ce se mai poate folosi in locul branzei Almette? Aici unde sunt eu, nu am vazut asa ceva.

    • Violeta_Pinti

      Violeta_Pinti (Maestru bucatar) , 24 noiembrie 2013

      ce bine arata! :). o sal fac cu siguranta

    • Fara foto

      lucia (Maestru bucatar) , 06 noiembrie 2013

      cred ca este delicioasa!

    • Fara foto

      Ruslanya Miha , 06 noiembrie 2013

      inlocuieste cu agar agar. e mai scump dar e bio:P

    • Fara foto

      Nela Ciortan , 28 septembrie 2013

      buonisima

    • Fara foto

      Elena Dragnea , 27 septembrie 2013

      poti folosi gelatina vegetala, se gaseste in comert,este mai buna.....pt Adina Zuav

    • Fara foto

      Dana Moisa , 27 septembrie 2013

      foarte buna am facut si eu

    • Fara foto

      Fadil Mazrrekaj , 26 septembrie 2013

      leka ist

    • Fara foto

      Adina Zuav , 26 septembrie 2013

      Nu-mi place sa folosesc gelatina. Nu se poate face si fara?

    • Patricia Iordache

      Patricia Iordache (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      Multumesc pentru aprecieri.

    • Fara foto

      Mihaela Simona , 26 septembrie 2013

      da stiu reteta e f buna

    • Fara foto

      Ramona Maria Iordache , 26 septembrie 2013

      foarte buna !!!

    • Fara foto

      Augustin Mosut , 25 septembrie 2013

      cred co sà fie bunà...

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

      Delicios!!!!yammy!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

43 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. (44 piscoturi)
  • 150 gr. crema de branza Almette cu smantana
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 esenta de vanilie
  • 200 ml. frisca lichida
  • 500 gr. iaurt cu piersici
  • 2 plicuri gelatina granule
  • 2 borcane cu compot piersici
  • 50 ml. frisca (pentru decor)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Patricia Iordache

Ciocolata de casa cu nuca prajita

Este foarte important sa ne pregatim totul inainte de a incepe prepararea. Asadar, punem zaharul

16 voturi    12 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Mini-tarte cu fructe

Preparam aluatul: Se amesteca margarina, zaharul, sarea, oul batut si se incorporeaza faina. Invelim

5 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Cartofi crestati, la cuptor

Curatam cartofii de coaja si ii spalam. Ii crestam cu ajutorul unui cutit, dara fara a taia pana

9 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Denisa Ramona

Poti si fara gelatina dar trebuie sa o lasi mai mult la rece, eventual si la congelator putin. Merge si varianta intaritor de frisca

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura "toamnei" cu prune

Prajitura "toamnei" cu prune

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma cu zaharul. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi iaurtul, praful de copt si coaja

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mascarpone si zmeura

Prajitura cu mascarpone si zmeura

Blat: Sepratam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Incorporam uleiul, apa si praful de copt, esenta de rom, apoi faina si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri