autor:

Patricia Iordache

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu iaurt si piersici

Autor: Patricia Iordache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 septembrie 2013
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patricia Iordache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 septembrie 2013

Ingrediente
300 gr. (44 piscoturi), 150 gr. crema de branza Almette cu smantana, 150 gr. zahar pudra, 1 esenta de vanilie, 200 ml. frisca lichida, 500 gr. iaurt cu piersici, 2 plicuri gelatina granule, 2 borcane cu compot piersici, 50 ml. frisca (pentru decor)

Dificultate: Medie Timp: 1h

74 voturi

Mod de preparare

Punem gelatina la hidratat in 200 ml zeama de compot. Lasam 10 minute, timp in care pregatim forma in care vom monta prajitura.


Tapetam o forma de chec (a mea 11x36 cm) cu folie alimentara.


Taiem un capat al piscoturilor astfel incat sa fie toate egale si sa nu depaseasca inaltimea fomei de chec. Trecem fiecare piscot prin zeama de compot si le asezam unul langa celalalt pana tapetam marginile formei de chec.


Topim gelatina la foc mic fara sa ajunga la punctul de fierbere (nu mai incheaga).


Crema de branza o amestecam cu zaharul pudra, adaugam apoi esenta de vanilie, iaurtul de piersici, gelatina topita si frisca batuta spuma.


Crema obtinuta o turnam in forma de chec, fara sa acoperim piscoturile.


Din loc in loc am pus jumatati de piersica intregi, care se vor vedea foarte frumos cand vom sectiona prajitura.


Peste crema asezam piscoturi intregi. Lasam prajitura la frigider de seara pana dimineata.


Rasturnam prajitura cu grija in vasul pe care o vom servi.


Decoram cu felii subtiri de piersici din compot si cu putina frisca.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • lavinia

    lavinia (Chef de cuisine):

    Am testat si eu reteta si a iesit foarte buna. Un desert usor de preparat si savuros. Piersicile pot fi inlocuite cu orice fruct sau de ce nu, se poate face un mix de fructe.

  • Fara foto

    Nicoleta (Maestru bucatar):

    A iesit foarte buna, am folosit aceleasi ingrediente dupa reteta. Gustoasa si usor de facut! ;))

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mangra Lucia , 28 mai 2015

    Sau cu alte fructe? Ex capsuni? Nu ati incercat?

  • Fara foto

    Mangra Lucia , 28 mai 2015

    Voi ce brinza ati folosit .Merge cu brinza de vaca ?

  • Alexandra_Sim

    Alexandra_Sim (Bucatar) , 08 aprilie 2015

    As putea inlocui branza almete cu o branza de vaci, gasita la LIDL. seamana cu cea Almete

    • Fara foto

      Monica Gabaroi , 04 aprilie 2015

      Buna idee!

    • Elena_Constantin

      Elena_Constantin (Bucatar) , 29 martie 2015

      l-am facut de f. multe ori,este super racoritor

    • Fara foto

      Denisa Ramona , 20 iulie 2014

      Poti si fara gelatina dar trebuie sa o lasi mai mult la rece, eventual si la congelator putin. Merge si varianta intaritor de frisca

    • Fara foto

      Nicoleta (Maestru bucatar) , 12 iulie 2014

      Foarte buna...

    • Raducu_Bardos

      Raducu_Bardos (Chef de cuisine) , 16 februarie 2014

      cred ce e super buna........am so incerc si eu.

    • Fara foto

      Elena Halmaciu , 02 ianuarie 2014

      Multumesc tuturor de sfaturi si va doresc tuturor La multi ani!

    • Fara foto

      Elena Halmaciu , 25 noiembrie 2013

      Ce se mai poate folosi in locul branzei Almette? Aici unde sunt eu, nu am vazut asa ceva.

    • Violeta_Pinti

      Violeta_Pinti (Maestru bucatar) , 24 noiembrie 2013

      ce bine arata! :). o sal fac cu siguranta

    • Fara foto

      lucia (Maestru bucatar) , 06 noiembrie 2013

      cred ca este delicioasa!

    • Fara foto

      Nela Ciortan , 28 septembrie 2013

      buonisima

    • Fara foto

      Elena Dragnea , 27 septembrie 2013

      poti folosi gelatina vegetala, se gaseste in comert,este mai buna.....pt Adina Zuav

    • Fara foto

      Dana Moisa , 27 septembrie 2013

      foarte buna am facut si eu

    • Fara foto

      Fadil Mazrrekaj , 26 septembrie 2013

      leka ist

    • Fara foto

      Adina Zuav , 26 septembrie 2013

      Nu-mi place sa folosesc gelatina. Nu se poate face si fara?

    • Patricia Iordache

      Patricia Iordache (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      Multumesc pentru aprecieri.

    • Fara foto

      Mihaela Simona , 26 septembrie 2013

      da stiu reteta e f buna

    • Fara foto

      Ramona Maria Iordache , 26 septembrie 2013

      foarte buna !!!

    • Fara foto

      Augustin Mosut , 25 septembrie 2013

      cred co sà fie bunà...

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

      Delicios!!!!yammy!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

74 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. (44 piscoturi)
  • 150 gr. crema de branza Almette cu smantana
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 esenta de vanilie
  • 200 ml. frisca lichida
  • 500 gr. iaurt cu piersici
  • 2 plicuri gelatina granule
  • 2 borcane cu compot piersici
  • 50 ml. frisca (pentru decor)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Patricia Iordache

Ciocolata de casa cu nuca prajita

Este foarte important sa ne pregatim totul inainte de a incepe prepararea. Asadar, punem zaharul

22 voturi    20 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Mini-tarte cu fructe

Preparam aluatul: Se amesteca margarina, zaharul, sarea, oul batut si se incorporeaza faina. Invelim

6 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Cartofi crestati, la cuptor

Curatam cartofii de coaja si ii spalam. Ii crestam cu ajutorul unui cutit, dara fara a taia pana

12 voturi    15 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Alexandra_Sim (Bucatar)

As putea inlocui branza almete cu o branza de vaci, gasita la LIDL. seamana cu cea Almete



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Aceasta e prajitura preferata a uneia dintre surorile mele, careia i-am si pregatit-o pentru onomastica ei :) Mod de preparare: Se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri pentru copii
Panna cotta

Panna cotta

Smantana se amesteca cu zaharul Se pune pe flacara amestecand in permanenta cu un tel, pana se infierbanta.Se adauga o fiola de esenta

19 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse