prajitura cu lamiie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • FOILE : 500 g faina, 2 oua, 100 g zahar,5 linguri ulei, 5 linguri apa, 1 lingura margarina, coaja de lamie dupa preferinta, 1 praf de copt sau un cub de drojdie
  • CREMA: 350 g zahar, 1 pachet de margarina, zeama de la 2 lamii mari, 1 kg lapte, 3-4 linguri de faina
  • nota: prajitura se poate realiza si cu crema de cacao \\ ciocolata si nuci \\ alune

Mod de preparare

FOILE : Faina cu zaharul si ouale se amesteca adaugindu-se apoi praful de copt stins in apa sau drojdia de bere,uleiul, apa, margarina, coaja de lamiie si se va obtine o coca potrivita care se lasa la rece timp de 1/2 h. Dupa acest interval se intind mai multe foi care se coc pe spatele tavii la foc potrivit avind grija sa nu se arda (foile obtinute sunt rigide). Dupa coacere se stivuiesc lasindu-se sa se raceasca pina se face crema.

CREMA : Intr-o cratita se pune la foc mic margarina,zaharul si laptele, dupa ce sa topit margarina se adauga zeama de lamie si se presara faina amestecind mereu pina la ingrosare (consistenta trebuie sa fie smintinoasa).Crema obtinuta se lasa sa se raceasca 1-2 minute . Se introduce crema in foi astfel: o prima cantitate de crema se toarna si se intinde peste una dintre foi, se adauga peste acestea o noua foaie peste care se toarna o noua cantitate de crema pina la epuizare. Prajitura se ambaleaza intr-un plastic si se introduce in congelator peste noapte.Se scoate a -II-a zi din congelator si se feliaza cit este inghetata.Prin dezghetare se va obtine o prajitura delicioasa si frageda

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise