Prajitura cu mere si scortisoara

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere si scortisoara

Ingrediente

  • 2 oua
  • 130 gr unt
  • 120 gr iaurt natural
  • 170 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200-220 gr faina
  • 2 mere potrivite
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 1 vart cutit anason macinat
  • coaja rasa de portocala
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Spalam merele, le curatam de coaja si le facem cubulete.

Le amestecam cu anasonul, scortisoara si le dam la rece cat pregatim compozitia pentru blat.

Intr-un bol mixam untul moale impreuna cu zaharul.

Incorporam ouale, apoi iaurtul si coaja rasa de portocala.

Adaugam zaharul vanilat, praful de copt, iar la final faina cernuta, dar in ploaie.

Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt.

Turnam compozitia in ea si o nivelam cu o paleta.

Deasupra asezam bucatile de mere si le apasam putin cu degetele.

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana prajitura se rumeneste.

O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca si servim

Vedeti ce repede este gata? Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise