autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu miere de albine

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 octombrie 2013
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 octombrie 2013

Ingrediente
Pentru foi:, , 3 linguri miere de albine, , 4 linguri de lapte, , 3 linguri de ulei, , 2 oua, , 150 g de zahar, , un varf de cutit de sare, , 500 g de faina, dar daca mai e nevoie depinde de marimea oualelor, eu am mai pus 2 linguri de exemplu, , o lingurita de bicarbonat, , Pentru crema aveti nevoie de:, , 250 g unt, , 500 ml lapte, , 200 g gris, , 200 g zahar, , esenta de vanilie sau zahar vanilat, , coaja rasa de la o lamaie, , magiun, gem de prune sau orice alt gem acrisor

Dificultate: Medie Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Foile se prepara astfel:


Se pun toate ingredientele impreuna, in afara de faina si se amesteca.


Se pun toate pe abur. Aproximativ 5 minute, pana se ingroasa. Apoi asteptam sa se raceasca. Adaugam faina cernuta putin cate putin. Pana se incorporeaza toata.


Se framanta un pic apoi se impart in 4 parti egale pentru a face 4 foi. La mine apar 8 pentru ca am facut 2 portii.


Foile se intind pe dosul tavii unse cu ulei.


Se intind foarte bine daca faceti in felul urmator: le intindeti cu sucitorul pe lemnul pe care lucrati si apoi o puneti pe dosul tavii care sa fie calda.


Se pune in cuptor si se tine intre 3 si 5 minute la 160 de grade Celsius. Asa am facut eu.


Crema:


Se fierbe laptele si cand fierbe se adauga grisul iin ploaie si zaharul pe urma.


Se lasa la racit. Untul se bate intre timp. Cand s-a racit total adaugam putin cate putin in untul batut spuma. Incorporam si esenta si coaja de lamaie. Daca nu e destul de dulce mai puteti adauga zahar pudra in crema. Crema trebuie impartita in doua.


Prima foaie se umple cu crema. Alta foaie se umple cu magiun, adica la mijloc.


Se pune inca o foaie si se umple cu crema ramasa, din nou foaie. Deasupra se pudreaza cu zahar vanilat.


Se lasa sa stea peste noapte si abia a doua zi se poate taia din ea, atunci crema inmoaie foile si devine asa de buna...yummy...yummy!!!


Sa aveti pofta buna!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Bicher , 29 decembrie 2014

    am sa incerc

  • Fara foto

    Veronica Ene , 16 noiembrie 2013

    am sa incerc

  • Fara foto

    Vasile Danila , 16 noiembrie 2013

    am sa o increc

    • Fara foto

      Cionca Cornel-Ioan , 27 octombrie 2013

      imi place retetele dumneavoastra

    • Fara foto

      Mioara Ioan , 21 octombrie 2013

      Sa tineti aluatul la cald, ca altfel il ve-ti intinde foarte greu din cauza mierei!!

    • Fara foto

      Mariana Lenghel , 21 octombrie 2013

      am sa incerc si eu cred ca ii f buna

    • Fara foto

      Danca Elena , 18 octombrie 2013

      buna de tot

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 3 linguri miere de albine
  • 4 linguri de lapte
  • 3 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 150 g de zahar
  • un varf de cutit de sare
  • 500 g de faina
  • dar daca mai e nevoie depinde de marimea oualelor
  • eu am mai pus 2 linguri de exemplu
  • o lingurita de bicarbonat
  • Pentru crema aveti nevoie de:
  • 250 g unt
  • 500 ml lapte
  • 200 g gris
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • magiun
  • gem de prune sau orice alt gem acrisor

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Monica

Sarmale

Se taie ceapa si ardei marunt si se pun la calit, peste ele se adauga condimentele pentru sarmale

22 voturi    36 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Prajitura desteapta

Prima data se topeste untul si se lasa la racit pentru ca avem nevoie de el rece. Cuptorul se

30 voturi    29 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Tarta cu crema de branza si mac

Preparare blat Mixam zaharul cu untul moale (la temperatura camerei) si cu zaharul vanilat, pana

6 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Vulcan de ciocolata cu inghetata si capsuni

Vulcan de ciocolata cu inghetata si capsuni

Se topeste ciocolata cu untul intr-un bol la aburi, se amesteca preparatul obtinut cu zaharul pudra, apoi se adauga cele 2oua, cele

0 voturi    0 comentarii
15 min
Prajituri
Prajitura cu cocos

Prajitura cu cocos

Se face un aluat din fulgii de cocos, zahar, faina, vanilie, stafide si vin, in care s-a stins praful de copt. Se aseaza intr-o tava

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri