autor:

Zelma

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu osanza

Autor: Zelma (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 26 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Osanza o curatam de pielite si o tocam cu masina de tocat carne. Luam din osanza o bucatica cam de marimea unui ou, restul de osanza o amestecam cu 240 g faina si o impartim in 3 parti egale.


Bucatica mica de osanza cu cele 400 g de faina, 3 galbenusuri, 3 linguri de otet si putina apa sarata le amestecam. Framantam bine aluatul pana incepe sa faca mici basicute.


Intindem aluatul cam de un deget grosime, il ungem cu 1/3 din osanza cu faina, si apoi impachetam aluatul astfel: de sus, de jos , de la drapata si apoi de la stanga. Punem aluatul in frigider pentru 1/2 ora.


Dupa care epetam operatiunea de ungere si apoi impachetare inca de doua ori, tot cu pauza de odihna de 1/2 de ora.


Intindem apoi aluatul si il taiem cu cutitul fierbinte (in apa fiarta incalzim cutitul)in patratele egale. Patratelelel le indoim in jumate, ca pe niste carticele, si le aliniem frumos in tava , cu partea deschisa inspre usa cuptorului (se vor umfla si se vor deschide ca niste carticele). In cuptorul incins le coacem uniform pana se deschid frumos (gen foietaj) .


Cand se racesc se pot umple cu gem de prune.


Se servesc cu zahar pudra desupra.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana Maria , 02 iunie 2013

    FOARTE BUNA!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Foarte buna !

  • Fara foto

    anda , 22 decembrie 2009

    Multumesc ptr. reteta. Sunt foarte bune prajiturelele astea.

    • Fara foto

      ioneladan , 21 decembrie 2009

      Este o prajitura irezistibila si delicioasa (chiar daca nu are crema)

    • Fara foto

      ioneladan , 21 decembrie 2009

      am sa le incerc si eu. Mi-a zis cineva sa le incerc si nu aveam reteta. V-am cautat si v-am gasit! Va multumesc!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Este o reteta f.buna pentru prajituri, cornulete, etc. si care, chiar daca are in continut osanza este mult mai sanatoasa decat ce se gaseste in comertul actual.Multumim ca ai readus-o in atentia noastra.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Intr-adevar este o prajitura tentanta si tare gustoasa...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

      Si eu am reteta (bineinteles difera un pic cantitatile), nu se compara cu nimic cumparat din comert. Eu pun gem de la inceput in patratelele de care spui tu si mai fac si saratele,adica tai aluatul sub forma de bastonase,le dau cu ou,presar sare,susan,mac sau cascaval ras.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 30 martie 2009

      Soacra mea face prajituri cu osanza, sunt foarte gustoase! Multumim pentru reteta, Zelma!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

86 voturi

Ingrediente

  • 640 g faina
  • 450 g osanza
  • 3 galbenusuri de ou
  • 3 linguri de otet
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Zelma

Chifle de secara

Se pune apa calduta, drojdia si zaharul si se amesteca bine pana se dizolva tot. Se mai lasa un pic.

1 vot    7 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Banana Baileys

Se pune gheata cu putin lapte in blender si se amesteca pana se sfarma un pic gheata. Se adauga apoi

16 voturi    2 comentarii
5 min
Cocteiluri si lichioruri

Floricele cu cocos

Dizolvam drojdia in laptele caldut si zaharul. Amestecam restul ingredientelor si framantam pana

17 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Ana Maria

FOARTE BUNA!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

Pentru ca mi-a ramas cozonac am facut un salam glazurat cu ciocolata din el. Reteta cu mici modificari este din cartea "Delicii in bucatarie".

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Cozonaci fara framantare

Cozonaci fara framantare

1.Cerneti faina si o puneti intr-un castron, apoi faceti in mijloc o “gropita” in care puneti drojdia, 1 lingura de zahar, 2-3 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse