autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura din albusuri

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 iulie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

In primul rind,se pregateste lamiia asa:lamiia,dupa ce se rade,se curata de coaja si de coaja alba(care e amara);dupa ce se curate,se stoarce,apoi,ceea ce ramine,se taie f.,f. marunt.


Deci,de la lamiie folosim:coaja rasa,sucul si lamiia ramasa,taiata f. marunt(vezi poza).


Margarina se freaca bine cu zaharul,sucul de lamiie si vanilia.La aceasta compozitie,se adauga jumatate din albusurile batute,coaja de lamiie si lamiia taiata marunt.


Se amesteca bine,apoi se adauga faina(cernuta cu praful de copt);se amesteca,apoi,se pune restul de albus batut.


Se amesteca usor,sa se omogenizeze totul.


Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt.Eu,am folosit tava,rotunda,cu diametrul de 36 cm.


Se coace,la foc mediu,cca 45 de minute;in timp ce se coace,dupa cca 25 minute, acoperim prajitura cu hirtie,sa nu se rumeneasca,prea tare.


Cind prajitura e gata,o lasam sa se raceasca,la temperature camerei;dupa ce s-a racit,punem deasupra glazura,intr-un strat subtire.Pt.glazura:toate ingredientele le fierbem la foc mic,pina ce compozitia se ingroasa,atit cit permite sa fie intinsa(intr-un strat subtire),cu un cutit.


Pe urma o lasam sa se raceasca,intr-un loc rece(nu frigider),dupa care,se taie romburi.


Glazura aceasta,nu se va intari.


E o prajitura acrisoara,f.buna pt iubitorii de dulciuri acrisoare.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    O bunatate !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Asa putem utiliza albusurile ramase! Felicitari!!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    O prajitura delicioasa!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Cred ca-i tare buna!!!!!!!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      O retetã la fix pt. albusele rãmase, a iesit o bunãtate de prãjiturã. Felicitãri si merçi de retetã!*****

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Delicios!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      O bunatate de prajitura !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Asta este prajitura ce o cautam Camy scumpa ! Multumesc frumos si promit sa vin cu dovada cat de curand.... Multumesc frumos ! Este o prajitura excelenta pe caldurile astea ...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Sigur o sa pastrez si eu albusurile d acum in colo. Imi place prajitura ta acrisoara!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Foarte interesanta prajitura, pare foarte usor de facut si imi place ca nu este prea dulce. Trebuie testata. Felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Cami,o reteta tare buna.Am salvato.Noata mxima de la mie pentru prezentare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

24 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -150 g de margarina(sau unt) moale
  • -300 g de zahar pudra
  • -8 albusuri
  • -200 g de faina
  • -1 lamiie
  • -1/2 lingurita de praf de copt(optional)
  • -1/2 lingurita de vanilie
  • Pentru glazura:
  • -2,5 linguri de lapte
  • -2 linguri pline cu zahar pudra
  • -1,5 lingura de cacao
  • -25 g de unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de husni

Prajitura "chinezeasca"

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm. Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga

30 voturi    14 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura cu mere

Pt.umplutura,merele,curatate,se taie feliute subtiri si se amesteca cu zaharul,untul,scortisoara,grisul.Se

1 vot    2 comentarii
2h
Prajituri

Lichior de cafea

Intr-o sticla(borcan),se pune cafeaua,batonul de vanilie si alcoolul.Se mesteca,prin rasturnare.Se

4 voturi    4 comentarii
30 min
Cocteiluri si lichioruri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura zebra

Prajitura zebra

Intr-un bol se bat ouale spuma, se adauga zaharul si plicul de zahar vanilat si se bat pana se omogenizeaza, apoi se adauga uleiul,

32 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit (si usor racit, sa nu fie fierbinte)

10 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse