autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Petrosani

Autor: nicoleta BARBU (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 decembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicoleta BARBU (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 decembrie 2009

Ingrediente
foi: 10 albusuri, 300 gr. zahar, 300 gr. nuca macinata, 1 bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie, 4 lg. faina, , crema: 10 galbenusuri, 200 gr. de zahar vanilinat, 2 pachete unt (din care se scoate apa.cu o lingura de lemn se apasa pe unt pana cand devine o crema), , glazura: 150 gr. de zahar, 100 gr. de nuca

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Foile se realizeaza din toate ingredientele de mai sus si se impart in 3 parti egale.


Foile se coc pe hartie de copt unsa cu ulei sau unt


crema: se pun galbenusurile si zaharul pe bai marine pana se ingroasa amestecandu-se continuu. dupa ce se raceste se adauga untul. se lasa sa se raceasca


glazura:zaharul se arde si se agauga nuca. toata compozitia de zahar ars cu nuca se aseaza pe o planseta unsa cu ulei pana se raceste. dupa racire se piseaza cu ajutorul unei sticle


incorporarea prajiturii se realizeaza astfel: se aseaza pe o tava prima foaie, se adauga crema, a doua foaie, apoi crema, a treia foaie si crema. deasupra se pune glazura pisata.


se serveste a doua zi.


pofta buna la o prajitura super delicioasa

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sigmirean Cristina , 29 decembrie 2013

    abia astept sa o fac

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Sigur este buna.Ce pacat ca nu ai si poze.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • foi: 10 albusuri
  • 300 gr. zahar
  • 300 gr. nuca macinata
  • 1 bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 4 lg. faina
  • crema: 10 galbenusuri
  • 200 gr. de zahar vanilinat
  • 2 pachete unt (din care se scoate apa.cu o lingura de lemn se apasa pe unt pana cand devine o crema)
  • glazura: 150 gr. de zahar
  • 100 gr. de nuca

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de nicoleta BARBU

plancinta cu spanac

3-4 foi de placinta se suprapun si se ung intre ele cu unt topit Spalam bine spanacul si il oparim

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Carne de pasare cu cartofi unguresti

Se omogenizeaza carnea cu painea inmuiata in lapte, 2 oua, smantana. Se condimenteaza. Se modeleaza

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Fripturi

Pui umplut

Compozitia cu cere se umple: Cepele, morcovii, ardeii grasi si ciupercutele se taie si se calesc

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Varadi Silvia

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Sigur este buna.Ce pacat ca nu ai si poze.



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu mere fara coacere

Prajitura cu mere fara coacere

Merele spalate si bine sterse le dam pe razatoarea cu gauri mari si apoi le amestecam cu zaharul si cu scortisoara. Praful din cele

4 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Negresa cu cocos

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de zahar si cacao, amestecati bine pana

15 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri